سردبیرآزاداندیش


تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1- سهم یک درصدی ایران از بازار روسیه

2- لغو تحریم شرکت ملی نفتکش ایران قطعی شد

3- هجوم سهامداران به بانک‌ها

4-قیر با کیفیت ایران را ارزان می‌فروشیم

5- گاز جایگزین مازوت می‌شود

6- پیش‌شرط‌های پرداخت وام به تولیدکنندگان بدهکار

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


سهم یک درصدی ایران از بازار روسیه

ایرنا: رئیس مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت از سهم یک درصدی ایران از بازار 350 میلیارد دلاری روسیه خبر داد و گفت: انتظار می‌رود صادرات به روسیه افزایش یابد. عباس خالقی‌تبار روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: تحولات منطقه سبب شده تا فرصت‌های مناسبی برای صادرات غیرنفتی به روسیه به وجود آید که مرکز آموزش بازرگانی به دنبال ایجاد زیرساخت‌های صادرات غیرنفتی است. وی اضافه کرد: براساس ابلاغ وزیر صنعت، معدن و تجارت این مرکز مبادرت به برگزاری همایش تجاری ایران و عراق و سپس همایش تجارت ایران و روسیه خواهد کرد.به گفته خالقی‌تبار، آگاهی بازرگانان از موانع پیش رو برای ورود به بازارهای هر کشور یک ضرورت است. رئیس مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تحریم‌های غرب علیه روسیه را یادآور شد و گفت: تجار باید کیفیت کالاهای صادراتی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند، زیرا این امر موجب ثبات در بازار می‌شود .وی افزود: روابط تجاری ایران و روسیه به‌طور رسمی مربوط به سال 1319 می‌شود ، که در آن زمان عهدنامه مبادله دریایی بین دو کشور امضا شد که امکان تهاتر کالا به کالا را به‌وجود آورد. خالقی‌تبار با بیان اینکه 5/11 درصد خشکی جهان در روسیه قرار دارد و 150 میلیون مصرف‌کننده را در خود جای داده، گفت: وسعت تقاضا یکی از ویژگی‌های بازار روسیه است. 

 

لغو تحریم شرکت ملی نفتکش ایران قطعی شد

علی‌اکبر صفایی در یک نشست خبری که صبح دیروز برگزار شد، گفت: تحریم شرکت ملی نفتکش ایران با رای دادگاه لوکزامبورک ملغی شد. مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با اشاره به اینکه در 15 اکتبر سال 2012 مطابق با 24 مهرماه سال 1391 شرکت ملی نفتکش ایران مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت، افزود: علت تحریم این بود که اتحادیه  اروپا تصور می‌کرد شرکت ملی نفتکش ایران یک شرکت دولتی است و منابع مالی دولت را تامین می‌کند.وی تصریح کرد: با اقداماتی که از طریق وکلای خود انجام دادیم مستنداتی را ارائه کردیم که نشان می‌داد شرکت ملی نفتکش یک شرکت خصوصی است.بر این اساس در تاریخ 3 جولای سال 2014 دادگاه لوکزامبورگ حکم لغو تحریم شرکت ملی نفتکش ایران را صادر کرد.وی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا در مدت 70 روز گذشته می‌توانست نسبت به این رای اعتراض خود را اعلام کند، خاطرنشان کرد: به‌دلیل اینکه اتحادیه اروپا مستندات محکمی دال بر اینکه شرکت ملی نفتکش ملی ایران دولتی است، نداشت نتوانست نسبت به این حکم اعتراض کند، بر این اساس ما توانستیم اثبات کنیم که شرکت ملی نفتکش ایران یک شرکت خصوصی است و در  اختیار بازنشستگان خدوم شرکت نفت است و به هیچ عنوان شرکت دولتی محسوب نمی‌شود. صفایی با اشاره به اینکه پس از لغو تحریم شرکت ملی نفتکش شرایط بیمه‌های نفتکش چه خواهد شد خاطرنشان کرد: ما دو نوع تحریم داریم که نوع اول تحریم‌های عمومی است و هم‌اکنون این تحریم‌ها پابرجاست بنابراین در شرایط فعلی نمی‌توانیم از بیمه‌های بین‌المللی استفاده کنیم . 

هجوم سهامداران به بانک‌ها

ایسنا: بورس اوراق بهادار تهران در معاملات دیروز به خبر رفع تحریم برخی از شرکت‌ها واکنش مثبت نشان داد و با رشد بیش از 100 واحدی مواجه شد. با انتشار اخباری مبنی بر رفع تحریم برخی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی در روز گذشته، بورس تهران به این خبر واکنش مثبت نشان داد و با رشد قیمت‌ها مواجه شد. به‌طوری که لغو تحریم‌های ضدایرانی علیه شرکت نفت‌کش ایران، دانشگاه صنعتی شریف، بیمه معلم، بانک سینا، صندوق سورینت و بابک زنجانی موجب شد تا سهامداران اندکی امیدوار شده و با خوش بینی نسبت به آینده، در بورس تهران سرمایه‌گذاری کنند.این اتفاق موجب شد تا در معاملات دیروز شرکتهای بانکی و خودرویی و برخی صنایع دیگر با بیشترین استقبال مواجه شود به طوری که در بازار دیروز بانک رفع تحریم‌شده سینا برترین تقاضای خرید را به خود اختصاص داد و از صف خرید 10 میلیونی برخوردار شد. به این ترتیب در بازار دیروز حقیقی‌ها با اطمینان به صنعت بانکی وارد شدند و نسبت به خریداری سهام این شرکت‌ها با دید خوش بینی نسبت به آینده اقدام کردند؛صنعت خودرو دیگر صنعتی بود که با استقبال سهامداران مواجه شد.در بازار دیروز شرکت‌های تاپیکو، غدیر، بانک ملت، ایران خودرو، گل گهر و نفت و گاز پارسیان بیشترین تقاضای تاثیر مثبت را در رسیدن شاخص به کانال 71 هزار و 821 واحدی گذاشتند.بر این اساس در بازار مثبت دیروز برخلاف روزهای گذشته میزان خرید حقیقی‌ها از میزان فروش آنها بیشتر بود . 

قیر با کیفیت ایران را ارزان می‌فروشیم

تسنیم: مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: درحال حاضر بالغ بر ۲ میلیون تن درخواست قرارداد بلندمدت از سوی کشورهای مختلف داریم که در این میان، یکی از کشورهای اروپایی پیگیر عقد قرارداد بلندمدت واردات قیر از ایران است.محسن دلاویز در نشستی خبری اظهار کرد: در دنیای امروز بیش از 100 میلیون تن تقاضا برای قیر وجود دارد که پیش‌بینی شده حجم تقاضای جهانی برای قیر تا سال 2020 رشدی 6/3 درصدی داشته باشد. وی افزود: ایران 8/3 درصد از تقاضای قیر جهان را تأمین می‌کند، درحالی که با توجه به زیرساخت‌های کشورمان، می‌توانیم بسیار بیش از این در بازار جهانی قیر حضور داشته باشیم. مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با بیان اینکه قیر ایران باکیفیت‌ترین قیر جهان است، گفت: با وجود اینکه باکیفیت‌ترین قیر جهان را در اختیار داریم اما متأسفانه با پایین ترین قیمت داریم این قیر را عرضه می‌کنیم.این فعال صنعت قیر کشور در تشریح دلایل ارزان فروشی قیر با کیفیت ایرانی تصریح کرد: یکی از عمده‌ترین مشکلات ما این است که صنعت قیر کشور متولی ندارد و این نبود متولی، آشفتگی‌هایی را به دنبال داشته که این آشفتگی‌ها موجب شده پای واسطه‌هایی به میان کشیده شود که به دنبال سودهای کوتاه‌مدت خود، به برند قیر کشور آسیب زده‌اند. وی ادامه داد: رهبری قیمت قیر منطقه حق مسلم ایران است که اکنون نداریم . 

گاز جایگزین مازوت می‌شود

ایلنا: معاون وزیر نفت از حذف تدریجی ارسال مازوت و نفت گاز به نیروگاههای کشور و جایگزینی گاز با این فرآورده‌ها تا سال آینده خبر داد.عباس کاظمی گفت: برنامه حذف مازوت و نفت گاز از نیروگاه‌ها شروع شده و در سال آینده بطور قطع ارسال این فرآورده به نیروگاهها حذف یا به کمترین میزان ممکن کاهش خواهد یافت.وی با بیان این که در سال آینده نسبت به سال ٩٢، تولید و توزیع گاز از بخش بالادستی روزانه 200 میلیون متر مکعب افزایش خواهد داشت، افزود: بخش عمده این گاز در نیروگاهها به مصرف خواهد رسید.مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به ماده 25 قانون اصلاح مصرف انرژی گفت: بر اساس این قانون پالایشگاهها موظف شدند تولید مازوت خود را تا برنامه چشم انداز به زیر 10 درصد کاهش دهند؛ بر همین اساس شرکتها باید حداقل سالی دو درصد از تولید مازوت خود بکاهند تا بتوانند در سال مورد نظر به برنامه تکلیف شده دست یابند.کاظمی با اشاره به این که در حال حاضر پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تنها پالایشگاهی است که تولید مازوت را به زیر 10 درصد کاهش داده است، اظهار امیدواری کرد که سایر پالایشگاه ها نیز هر چه سریعتر تولید این فرآورده را کاهش دهند، زیرا با توجه به توسعه طرحهای افزایش ظرفیت تولید گاز، مازوت مشتری خود را نه تنها در کشور بلکه در خلیج فارس نیز از دست خواهد داد. 

پیش‌شرط‌های پرداخت وام به تولیدکنندگان بدهکار

مهر: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح پیش‌شرط‌های اختصاص وام به واحدهای تولیدی بدهکار به سیستم بانکی، گفت: واحدهای تولیدی با نظم در حسابرسی، اعلام گزارشات حسابرسی و توافق با بانک‌ها در جریان تامین نقدینگی در اولویت تسهیلات دهی بانک‌ها قرار دارند. محسن صالحی‌نیا درخصوص پرداخت وام به آن دسته از واحدهای تولیدی بدهکار به سیستم بانکی توضیح داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت اولویت خود را در حمایت از آن دسته از واحدهای تولیدی قرار داده است که شرایط سخت تحریم را پشت سر گذاشته‌اند و می‌توانند به عنوان عاملی برای پیشران خروج از رکود مطرح باشند، در غیر این‌صورت حمایتی از صنایع غیررقابتی صورت نخواهد گرفت. وی افزود: واحدهای تولیدی با نظم در حسابرسی، اعلام گزارشات حسابرسی و توافق با بانک‌ها در جریان تامین نقدینگی در اولویت تسهیلات دهی بانک‌ها قرار دارند، این درحالی است که واحدهای تولیدی بدهکار نیز باید درخصوص بدهکاری قبلی خود با بانک‌ها، تعیین تکلیف کنند تا منابع جدیدی در اختیار آنها قرار گیرد. صالحی‌نیا تصریح کرد: درعین حال برآوردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشانگر این است که چنانچه 60 درصد از منابع مالی موجود به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص یابد، می‌توان شاهد افزایش تولیدات صنایع باشیم. 
مهدی حیدرپور
fhlsm,gdk

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی