سردبیرآزاداندیش


تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1-  آخرین وضعیت پروژه پل خلیج‌فارس

2- نرخ تورم روستایی 3/17 درصد شد

3- وضعیت بورس خصوصی‌سازی را دست به عصا کرد

4- مدیرعامل بورس مدیر عامل بانک می‌شود

5- باز هم ایران همکاری کرد

6-  دفاع معاون وزیر صنعت از گرانی خودرو

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


آخرین وضعیت پروژه پل خلیج‌فارس
فارس: سرپرست منطقه آزاد قشم ضمن تشریح آخرین وضعیت پروژه پل خلیج‌فارس، گفت: سالانه ۲۰ هزار کشتی وارد خلیج‌فارس می‌شود که برای سوخت‌گیری به عمان می‌روند که ما می‌توانیم از بخشی از این ظرفیت استفاده کنیم.علی‌اکبر شعبانی‌فر پیش از ظهر دیروز در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی منطقه آزاد قشم در پاسخ به اینکه وضعیت پل خلیج‌فارس بالاخره به کجا رسید، اظهار کرد: این پروژه توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا رو به پیشرفت است که دولت قبل نزدیک به 150 میلیارد تومان برای اجرای آن اختصاص داد که پیشرفت فیزیکی آن حدود 15 درصد است و در این دولت هم نزدیک به این رقم طی یک سال گذشته اختصاص یافته و تاکنون 490 ستون ساخته شده و عملیات اجرایی آن با مشارکت شرکت‌های خارجی ظرف 3 سال آینده مشروط به اینکه فاینانس آن نهایی شود به پایان خواهد رسید. وی درمورد مشخصات این پل گفت: این پل به عرض 32 متر شامل یک باند رفت، یک باند برگشت، دو پناه و یک خط ریل می‌باشد که امیدواریم هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد. شعبانی‌فر همچنین درمورد پروژه طرح شبکه جامع ارتباطی قشم نیز گفت: نزدیک به 92 کیلومتر از بندرعباس به پل و 35 کیلومتر از پل به اسکله کاوه فاصله است که امیدواریم بودجه‌های آن در دولت و وزارت مسکن و شهرسازی مورد توجه قرار گیرد البته با درآمدی که در منطقه وجود دارد 8 کیلومتر از بخش پل به اسکله به مناقصه گذاشته خواهد شد. 
نرخ تورم روستایی 3/17 درصد شد
مهر:‌ مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای روستایی کشور در آبان‌ماه سال ۱۳۹۳ بر اساس سال پایه ۱۳۹۰ را اعلام کرد. بر این اساس، نرخ تورم روستایی در پایان آبان ماه امسال با کاهش 6/1 درصدی نسبت به مهرماه به 3/17 درصد رسید. شاخص کل در آبان‌ماه سال ۱۳۹۳ عدد 5/208 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه قبل 2/1 درصد افزایش داشته است. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم روستایی) در دوازده ماه منتهی به آبان‌ماه سال ۹۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل 3/17 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۳۹۳ (9/18) کاهش یافته است. شاخص گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، در این ماه به رقم 9/227 رسید که نسبت به ماه قبل 6/1 درصد افزایش نشان می‌دهد. شاخص گروه اصلی خوراکی‌ها در ماه مورد بررسی به عدد 5/224 رسید که نسبت به ماه قبل 7/1 درصد افزایش نشان می‌دهد.همچنین شاخص گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، نسبت به ماه مشابه سال قبل 1/7 درصد افزایش نشان می‌دهد و درصد تغییرات این گروه در دوازده ماه منتهی به آبان ماه ۹۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل 8/14 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۳۹۳ (2/17) کاهش یافته است. شاخص گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات، در آبان ماه ۹۳ به رقم 4/195 رسید که 9/0 درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می‌دهد. 
وضعیت بورس خصوصی‌سازی را دست به عصا کرد
تسنیم: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: عرضه‌های سازمان خصوصی‌سازی در سال جاری با توجه به وضعیت بازار سرمایه و با هماهنگی مدیران بورس صورت گرفته است.علی طیب‌نیا درخصوص عرضه‌های سازمان خصوصی‌سازی از ابتدای امسال تاکنون گفت: با توجه به شرایط بازار سرمایه در سال‌جاری، عرضه‌های این سازمان در بورس اوراق بهادار با حساسیت انجام شده است.وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: عرضه‌های سازمان خصوصی‌سازی در بورس در 9 ماه گذشته، دست به عصا و با هماهنگی مدیران بازار سرمایه صورت گرفت تا عرضه‌های دولتی فشار مضاعفی بر بورس وارد نکند.وی با بیان اینکه امیدوارم مذاکرات سیاسی زودتر از 7 ماه به نتیجه برسد تصریح کرد: با به نتیجه رسیدن مذاکرات، بازار سرمایه نیز از بلاتکلیفی خارج خواهد شد و رونق بورس هم سرعت عرضه‌های سازمان خصوصی سازی و رونق و رشد واگذاری‌های دولتی را به دنبال خواهد داشت. بر اساس این گزارش؛ از ابتدای امسال تا 11 آذر تنها 33 هزار  694 میلیارد ریال سهم دولتی واگذار شده که 33 هزار و 100 میلیارد ریال آن به صورت بلوکی، 347 میلیارد ریال به صورت ترجیحی و 246 میلیارد ریال به‌صورت تدریجی بود.
همچنین از این میزان واگذاری در این مدت 25 هزار و 698 میلیارد ریال در فرابورس، 7 هزار و 713 میلیارد ریال از طریق مزایده، 282 میلیارد ریال در بورس و یک میلیارد ریال از طریق مذاکره فروخته شده است. 
مدیرعامل بورس مدیر عامل بانک می‌شود
ایلنا: علی صالح‌آبادی مدیر ۲۸ساله‌ای که 9 سال پیش بر کرسی ریاست سازمان بورس تکیه زده بود، چندی دیگر تغییر سمت می‌دهد و بر کرسی بانک توسعه صادرات خواهد نشست. یک منبع آگاه گفت: از مدت‌ها پیش صحبت‌هایی درخصوص تغییر صالح‌آبادی به گوش می‌رسید و براساس آخرین اخبار، وی ساختمان بورس را ترک خواهد کرد و به ساختمان بانک توسعه صادرات تغییر مکان می‌دهد.وی ادامه داد: صالح‌آبادی نه سال پیش در سن ۲۸ سالگی به سمت ریاست بورس منصوب شد و طی این مدت موجبات توسعه بازار سرمایه کشور را فراهم کرد.این منبع آگاه همچنین اظهار کرد: این تغییرات طی مدت زمان کوتاهی انجام خواهد شد و علی صالح‌آبادی تا چندی دیگر به سمت مدیرعاملی بانک توسعه صادرات منصوب می‌شود.طبق اخبار واصله از یک منبع موثق بزودی علی صالح‌آبادی، رئیس کنونی سازمان بورس و اوراق بهادار تغییر می‌کند و محمد فطانت فرد عضو هیات‌مدیره بانک ملی جایگزین وی خواهد شد.علی صالح‌آبادی متولد ۱۳۵۷، سبزوار نخستین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از ۱۳۸۵ تا کنون است.وی دارای مدرک کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت مالی از دانشگاه امام صادق و دکتری مدیریت مالی از دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق است. وی از جمله دانش‌آموختگان دانشگاه امام صادق(ع) است که در دولت حسن روحانی حضور داشته است. 
باز هم ایران همکاری کرد
ایسنا:.پس از آنکه مذاکرات یک روزه سازمان راهداری ایران با مقامات ترکیه در کشورمان برای رسیدن به یک راه‌حل و توافق کلی در زمینه ترانزیت کالاها از مرز دو کشور به نتیجه خاصی نرسید و ترک‌ها همچنان اعلام کردند که راه‌حل‌های مطرح شده را نمی‌پذیرند بنابر این شد که مرزهای ایران برای یک هفته به روی ترک‌ها باز شود.این اقدام ایران که به‌منظور کاهش ترافیک ایجاد شده در مرز با ترکیه و تسهیل رفت‌وآمد کامیون‌ها در روزهای آینده صورت گرفته بناست در کنار اجازه دادن به کامیون‌های ترکی که مخازن سوختشان پلمب شده به دیگر ماشین‌ها نیز سخت‌گیری زیادی نداشته و اجازه افزایش رفت‌و‌آمدها از مرز را دهد. این اقدام ایران درحالی انجام شده که ترکیه برای انجام اقدام متقابل هیچ‌گونه وعده خاصی نداده و عطرچیان مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری تنها ابراز امیدواری کرده است که ترکیه نیز برای کامیو‌ن‌های ایرانی شرایط رفت‌وآمد را بهبود دهد. البته ایران راه‌حل‌هایی را نیز در جلسه خود با معاون وزیر ترکیه ارائه کرده که بنا است ترک‌ها در جلسه یک هفته ای خود با مقامات اقتصادی این کشور بررسی کرده و نتیجه آن را ارائه کنند.بنا بر این گزارش هر‌چند پیشنهاد پلمپ مخازن سوخت کامیون‌ها از ابتدا از سوی ترکیه مطرح شده بود اما وقتی مقدمات لازم برای اجرایی شدن این پیشنهاد در مرز ایران فراهم آمد ترک‌ها زیر قول خود زدند و کامیون‌های خود را بدون امکانات لازم برای این مساله روانه مرز کردند. 
دفاع معاون وزیر صنعت از گرانی خودرو 
میزان: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت خودرو تابع هزینه‌های سربار آن است، گفت: اعلام مسئولان و موضع‌شان درخصوص قیمت خودرو تنها مبتنی بر مبانی اصولی است. محسن صالح‌نیا در پاسخ به اینکه چرا موضع وزارت صنعت و وزیر صنعت موافق بودن با افزایش قیمت خودرو بوده و با موضع رئیس جمهور منافات دارد گفت: این برداشت رسانه‌هاست، اما نظر مسئولان وزارت صنعت هیچگاه موضعی نبوده و معتقد به این هستیم که قیمت خودرو همواره تابعی از هزینه‌هاست. به نظر من بیان هر یک از مسئولان در این رابطه موضعی نیست و هیچکدام از شرکت‌های خودروساز نه سودهای آنچنانی و کلان دریافت می‌کنند نه قیمت‌هایشان خارج از قیمت تمام شده است. موضع ما این است که قیمت خودرو باید بر اساس واقعیت‌های موجود که مبتنی بر نرخ تامین مواد است، باشد، حال این مواد مستقیم در داخل کشور یا از خارج تامین شود. به گفته صالحی‌نیا نرخ‌هایی که در زنجیره تامین و به عنوان اجزای قیمت تمام شده در مجموعه خودروسازان وارد می‌شود بخشی از قیمت را تشکیل می‌دهد و قیمت تابع واقعیت‌های موجود است. وی درخصوص تاثیر همایش بین‌المللی در حوزه قیمت خودرو گفت: قیمت خودرو یک پارامتر است که بر اساس مواردی از قبیل تیراژ انبوه، پلت فرم و غیره مشخص می‌شود اما هدف از همایش خودرو، توسعه پلت‌فرم، مهندسی ساخت و توسعه کیفیت است که ربطی به قیمت ندارد.

fhlsm,gdk

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی