سردبیرآزاداندیش

هفته‌ی گذشته میدان بهارستان مرکز توجهات بود؛ ساعت 8:40 روز دوشنبه عبدالرضا هاشم‌زائی، رئیس سنی مجلس دهم، زنگ آغاز نخستین جلسه علنی مجلس را به‌صدا درآورد و بر این ‌اساس اولین جلسه نمایندگان دوره‌ی دهم با حضور 265 نفر از منتخبان ملت به‌صورت رسمی آغاز شد. در اولین روز کاری مجلس دهم، عبدالرضا هاشم‌زائی رئیس سنی جلسه در نطق خود با بیان اینکه مجلس دهم نقطه‌ی عطفی در نظام مردم‌سالاری نوپای ماست، گفت: »مردم در بیشترین حوزه‌ها به تغییر و تحول رای دادند، رای‌دهندگان خواهان تغییر در موضع سیاسی مجلس خصوصا نسبت به دولت هستند.

مجلس دهم می‌تواند به اتکای رای مردم روحیه جسارت درتصمیم‌گیری و انسجام در حکمرانی را در قوه‌ی مجریه و دولت بدمد و تقویت کند«. هاشم‌زائی در ادامه با بیان اینکه رای‌دهندگان با رای خود در اکثریت حوزه‌های انتخابیه به احزاب و ائتلاف‌های انتخاباتی و افراد به افکار و برنامه‌ها رای دادند، تصریح کرد: »گرچه به‌علل تاریخی هنوز حزب جایگاه ارجمندی در انتخابات ندارد، ولی رای ملت در انتخابات بهترین بستر برای نظام حزبی برنامه‌محور است و نظم فراکسیونی در آغاز مجلس دهم می‌تواند شروع خوبی برای این کار باشد، این نظام فکری محدود به هیچ جناحی نیست و اساس رشد و توسعه ملت ایران است«. او همچنین افزود: »مردم با رای به نسل تازه نخبگان، سیاست‌مداران و جوانان نشان دادند فقط به یک برنامه‌ی سیاسی رای نداند؛ رای آنها دارای معنا و مفهوم اجتماعی است که خواستار خروج از دایره‌های محدود سیاسی هستند«. هاشم‌زائی موضوع مهم مجلس نهم و دهم را موضوع »برجام« دانست و گفت: برجام اگرچه واجد عناصر ارزشمند و قابل بحث است، ولی باید فراتر از برجام به اراده و اقتدار ایران در اجرای برجام اندیشید.

ملت ایران در تداوم حق مسلم خود در بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای به این نتیجه رسید که برجام را امضا کند. برجام نماد اقتدار و انسجام نظام است و مجلس به‌عنوان نهاد قانونی و نظارتی از حداکثر درست و قانونی برجام استفاده خواهد کرد. برجام اما برای ما نه یک هدف که یک وسیله است، وسیله برای تقویت امنیت ملی از طریق تقویت انسجام داخلی، آشتی جناح‌های سیاسی و توافق بر سر قواعد سیاسی، تقویت اقتصاد ملی ایران از طریق جذب سرمایه خارجی، رشد کارآفرینی و جذب تکنولوژی خارجی و ارتقای توانمندی اقتصاد بومی. از سوی دیگر تقویت اقتدار بومی از طریق تنش‌زدایی در روابط خارجی ممکن است.

در این بین رئیس‌جمهور نیز در مراسم افتتاحیه مجلس دهم با بیان اینکه در موفقیت‌ها یا مشکلات همه قوا در نظام سهم دارند، گفت: دولت و مجلس برای حل معضلات کشور به تعامل نیازمند هستند. حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی اظهار کرد: امام راه مردمسالاری را به ما آموخت و به ما یاد داد که میزان رای ملت است و تاکید کرد که مجلس در جایگاه رفیعی تحت عنوان راس امور قرار دارد. رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه مردم ایران از بیش از صد سال پیش همواره در پی مجلسی قوی و کارآمد بودند که قدرت قانون‌گذاری در چارچوب منافع ملی و موازین اسلامی را داشته باشد، خاطرنشان کرد: مردم مجلسی می‌خواستند که بتواند خودسری‌ها را مهار کند. رئیس دولت یازدهم‌، تصریح کرد: دولت و مجلس رسالت‌ها و وظایف مشخص و جدا از هم دارند اما در عین حال وظایف مشترک فراوانی در کنار یکدیگر دارند. اگرچه معمولا جامعه هرگاه با موفقیت یا مشکلی مواجه می‌شود آن را ازآن دولت می‌داند اما همه قوای نظام در موفقیت‌ها و مشکلات سهم دارند. بنابراین، ما برای حل معضلات کشور نیازمند به تعامل هستیم. البته همه ما در نهایت تسلیم قانونیم.

در پایان و به نظر نگارنده‌"مهدی حیدرپور"دولت در برخی از موارد مانند سیاست خارجی، بهداشت و نفت خوب عمل کرده است و در برخی دیگر از بخش‌ها متناسب با انتظار مردم عملکرد مناسبی نداشته است. به نظر می‌رسد با توجه به استقرار مجلس دهم و هماهنگی بخش عمده‌ای از نماینده‌ها با دولت، دولت روحانی می‌تواند از این فرصت برای تشدید قوای خود برای پیمودن راه باقی مانده کمک کند و با سرعت بیشتری به اهداف و برنامه‌های خود برسد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی