سردبیرآزاداندیش

همانگونه که شما خوانده فهیم درجریان هستید زمزمه‌‌هایی مبنی بر فیلترینگ اینستاگرام به گوش میرسد که البته با بسته شدن پیج برخی از مسئولان گویا این گمانه زنی‌‌ها قوت گرفته است در این خصوص چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره فیلترینگ اینستاگرام گفته بود که فیلترینگ باید در جایی که لازم است، استفاده شود بنابراین در حال حاضر انجام این کار یک اقدام یک‌جانبه و فیلتر کردن، به تنهایی مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه باعث ایجاد چالش‌های دیگر در سایر حوزه‌ها خواهد شد علاوه براین بر اساس تحقیقات صورت گرفته، آمار منتشر شده درباره جایگاه شبکه های مجازی نشان می‌دهد در حال حاضر اینستاگرام بعد از فیسبوک و یوتیوب سومین شبکه اجتماعی پرطرفدار دنیا است که این مساله شاید در فیلترینگ اینستاگرام مشکل ساز باشد، چراکه بسیاری از افراد برای کار و یا سرگرمی به این شبکه اجتماعی روی می‌‌آورند، بنابراین فیلترینگ اینستاگرام شاید کار چندان معقولی به‌نظر نرسد. از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که بر اساس آمار منتشر شده از سوی پلیس فتا، ۴۳‌درصد جرایم حوزه سایبری از بستر تلگرام و اینستاگرام صورت می گیرد که این نیز می‌‌تواند مهر تائیدی برای فیلترینگ اینستاگرام باشد، از این رو تحقق این امر چندان دور از ذهن نخواهد بود.

دراین بین برخی از کارشناسان فضای سایبری بر این باور هستند که مدیران اینستاگرام توانایی بالایی در ذهن خوانی کاربران خود دارند، بدین معنا که زمانی که کاربری در این اپلیکیشن فعال می شود، بر اساس سیاستگذاری این شبکه اجتماعی روی ذهن و فکر او کار خواهد شد. به عبارت ساده تر افرادی که در اینستاگرام فعالیت می‌کنند بر اساس ۷۰ لایک ابتدایی که انجام می دهند مورد شناسایی مدیران و مالکان این شبکه اجتماعی قرار می گیرند. اندازه این شناسایی حتی بیشتر از یک دوست ۱۰‌ساله کاربر است.

اینستاگرام

کارشناسان معتقدند زمانی که کاربر به مرز ۱۵۰لایک می رسد، اندازه شناسایی مالکان این شبکه اجتماعی به اندازه شناسایی مادر و پدر کاربر می شود و به جزئیات اخلاقی کاربر دست پیدا می‌کنند. زمانی که لایک های کاربر به مرز ۲۲۰ می رسد اشراف مالکان این شبکه اجتماعی به اندازه شناخت کاربر از خودش است. بدیهی است یکی دیگر از معایب استفاده از اینستاگرام افزایش مصرف اینترنت می باشد، چرا که نزدیک به۳۰‌درصد از پهنای باند اینترنت کشور توسط این اپلیکیشن مصرف می شود که این میزان خود می‌‌تواند حجم بالایی از اینترنت را به خود اختصاص دهد.

نکته قابل تامل اینکه فیلترینگ اینستاگرام خود می‌‌تواند ابعاد منفی و مثبت بسیاری را به‌دنبال داشته باشد چراکه برخی از جامعه‌‌شناسان بر این باور هستند که آثار منفی رواج استفاده از اینستاگرام به‌طور حتم بسیار بیشتر از آثار مثبت آن است. بدیهی است اقدام‌های اخیر شرکت اینستاگرام و همچنین مسدودسازی صفحه برخی از فرماندهان سپاه و مسئولان رده بالای کشور بزرگ‌ترین بی‌احترامی این شرکت آمریکایی علیه ایران است، از این رو در شرایط موجود احتمال فیلترینگ نیز بسیار قوت گرفته است،هر چند بنا به اظهار نظر مقامات مسئول این اقدامات در گذشته نیز پیش‌بینی شده بود و حتی وزارت ارتباطات نیز قصد مذاکره با آنها را داشت که متاسفانه بنا به دلایل مختلف این مهم محقق نشده است که این خود جای بسی تامل دارد.جالب است بدانیم که حدود 5 سال پیش، طرح فیلترینگ هوشمند اینستاگرام از سوی مسئولان رده بالای کشور مطرح شد ولی در آن برهه زمانی دادستان وقت با این طرح مخالفت کرد، اما این درحالی است که دولت برای اجرای این فیلترینگ اصرار داشت و با صرف هزینه‌های بالا آن را به مرحله اجرا نیز رساند اما تنها پس از گذشت چند روز این طرح کارساز نبود و با شکست مواجه شد.

درپایان نگارنده مهدی حیدرپور براین نکته اذعان داردکه: آیا زمان فیلترینگ اینستاگرام فرا رسیده است؟پر واضح است که فیلترینگ خود می‌‌تواند آثار منفی بسیاری را به‌دنبال داشته باشد همان گونه که در ارتباط با فیلترینگ تلگرام مشاهده کردیم که پس از گذشت مدتی نه تنها شاهد ریزش افراد از این شبکه اجتماعی نبودیم بلکه در مقابل این امر باعث شد که افراد بیشتری با فیلترشکن آشنا شوند که این خود تبعات منفی بسیاری را به‌دنبال داشت.از طرف دیگر باید یادآور شد که امروزه بسیاری از افراد در اینستاگرام مشغول فعالیت‌‌های اقتصادی و کسب و کار هستند، از این رو در شرایط فعلی اقتصاد کشور به یقین فیلترینگ اینستاگرام می‌‌تواند ضربه سنگینی را به بخش تولید و یا اقتصاد برخی از خانواده‌‌ها وارد کند.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی