سردبیرآزاداندیش

هر‌چه هوا رو به سردی می‎رود بحث انتخابات اما داغ‎تر می‎شود. در آستانه شروع فرآیند انتخابات، بازار نقل قول‌ها و گمانه‌زنی‌ها داغ است. عده‎ای سخن از آمدن برخی می‎کنند و عده‎ای دیگر صحبت از نیامدن. عده‎ای تایید می‎کنند و عده‎ای تکذیب. احزاب و جریانات به تکاپوی انتخاباتی افتاده‎اند تا هر‌چه سریع‌تر به لیستی واحد برسند.

حال پروژه انتخابات مجلس یازدهم به‌طور رسمی شروع شده و در اسفندماه مشخص می‌شود چه کسانی وکلای ملت در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی خواهند بود. این روزها بازار اظهار‌نظرهای انتخاباتی پر‌رونق است؛ از نمایندگان و افراد سرشناس جناح‌های مختلف تا دست‌اندرکاران و مسوولان عالی برگزاری انتخابات. اما نکته قابل تامل در آمار اعلامی از سوی رییس ستاد انتخابات کشور به کاندیداهای جریان مستقل ارتباط دارد. جریانی که در انتخابات‌های گذشته چندان محل توجه نبود.

قدرت اجتمایی نمایندگانی مانند علی مطهری که از طیف مستقلین است و توانست عملکرد خوبی در مجلس ارائه دهد و در خستگی و ناامیدی جامعه از دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا طبیعی است که مردم به علی مطهری‌های دیگر رای دهند. نخستین موضوعی که پس از اعلام این آمار از سوی جمال عرف در ذهن تداعی می‌شود برخی شعارها مبنی بر پایان مقبولیت دو جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگراست.

نکته قابل توجه آنکه اعضای این دو جریان هم نافی کاهش توجه جامعه به دو جریان سیاسی نمی‌شوند چنانکه چندی ‌پیش مصطفی معین فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره شعار »اصلاح‌طلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا« در ناآرامی‌های دی‌ماه 96 می‌گوید، این شعار »می‌تواند موجب نقد درونی شود.

اساسا اصلاحات از خود شروع می‌شود نه از دیگران. در‌واقع این شعار هشداری بود که با انتقاد از خود به ضعف‌ها پی برده‌ شود. دوم اینکه باید حق را به جامعه بدهیم.

به‌هر‌حال مشکلات زیاد است و اطلاع‌رسانی دولتی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان بوده کم. دولت با مردم گفت‌وگو نمی‌کند، عملکرد شفافی ندارد و توضیح نمی‌دهد. طبیعی است که وقتی مردم نسبت به دولت بدبین بشوند نسبت به حامیان آن هم بدبین می‌شوند.«

در این خصوص کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که: اگر نهادها در جهت ایجاد اعتماد و اعتبار برای خود در میان لایه‌های گوناگون مردم نباشند طرفداران نزدیک خود را آرام‌آرام از دست خواهند داد و بدین‌ترتیب به‌جای آنکه بتوانند مشارکت سیاسی فزاینده را ایجاد کنند مفارقت بیشتری ایجاد خواهد شد. اگر می‌خواهیم این مشارکت ایجاد شود در چند وجه باید تحول ایجاد کرد. نخست در کارگزاران؛ چرا‌که برخی از کارگزاران فعلی دیگر برای مردم قابل اعتماد نیستند.

دو جناح حاکم هر دو در نزد مردم به یک اندازه مورد خطاب و عتاب قرار گرفتند و حاشیه‌های آنها نیز به‌تبع آن مورد قبول چندانی در میان مردم نیست. باید این واقعیت را قبول کرد که کارگزاران جدیدی در مسیر حرکت ایجاد شوند که خود را وام‌دار کارگزاران گذشته ندانند و در مسیر باز پرورش این کارگزاران چالش‌های فراوانی وجود دارد. چرا‌که کارگزاران قبلی دارای قدرت‌اند و در برابر آن مقاومت می‌کنند. از طرف دیگر باید ساختار تغییر کند و تحول پذیرد. بازنگری در قانون اساسی بسیار موثر است. در کنار ساختار و کارگزار باید به بافتار توجه کرد. آنچه که بافتار خوانده می‌شود روح جاری در ساختار است.

یعنی اینکه ما قبول کنیم مردم ولی‌نعمت‌اند، حق اعتراض دارند، همان‌گونه که شریعت را نمی‌شود انتخابی عمل کرد و باید همه قواعد شریعت را پذیرفت به قانون هم نمی‌توان به‌صورت انتخابی و مبتنی بر منافع توجه کرد و بندهایی از قانون را برای مردم لازم‌الاجرا دانست و بندهای دیگری از قانون را که متوجه حقوق مردم است نادیده گرفت یا آنکه کمتر به آنها توجه کرد.

فلذا در 3 معنا در سطح تحلیل کلان باید به سرعت تحول ایجاد شود. در کارگزاران، در ساختار و بافتار تا بتوان با توجه به هم‌پیوندی این 3 بعد از تحول، زمینه‌های ایجاد اعتماد و اعتبار را باز‌آفرینی کرد و این مسائل و انجام این امر در هرکدام از این وجوه 3گانه سرعت بسیار زیادی را طلب می‌کند.

در پایان نگارنده مهدی حیدرپور معتقد است: حاکمان، اصولگرایان، اصلاح‌طلبان و مردم بدون گذشت از گذشته، بدون ارجاع به تجارب، بدون فهم احساسات سیاست‌سازان و جامعه جنبشی، بدون ندیدن مختصات اکنون، بدون آینده‌نگری در آینده، بدون التفات به مخاطرات براندازی‌خواهی، بدون از بین بردن زمینه ظهور رادیکالیسم، بدون فهم مطالبات سیاست‌سازان، بدون التفات به خط‌کشی‌ها و بدون خط‌کشیدن بر خط‌کشی‌ها و... نمی‌توانند خط مشی درستی درباره امروز و آینده ایران ترسیم کنند. خط کشیدن دور انتخابات با محوریت مصالح و منافع ملی، راهبرد صواب، به وقت اکنون است؛ خط‌کشیدنی که انتخابات را انتخابات کرده و خط‌مشی‌های سیاسی را به‌جای وضعیت‌های غیر‌سیاسی بر صدر بنشاند.

راهبردی که ایران را از شرارت‌های داخلی و خارجی ویرانی‌طلبان ضد امنیت کشور و منافع ملی ستیزان بی‌مسوولیت رها سازد و تمامیت ارضی و امنیت ملی ایران، حق حاکمیت ملی، حاکمیت قانون‌، آزادی، برابری، رفاه و در یک کلام بنیان‌گذاری وضعیت و اساسی پایدار به نام شهروندی ایرانیان را مد‌نظر قرار دهد و ایران، ایرانیان و منافع و مصالح ملی را در کانون سیاست ایرانی قرار دهد.

اینستاگرام 

گروه مردمی نقد ما را دنبال کنید

با کلی نقد های روز و به حق مردم در برابر مسئولین بی کفایت

https://www.instagram.com/naghdema/

 

نظرات  (۱۰)

 چرا دولت،  پیگیر گران شدن روغن خودرو نیست؟ چرا هرکسی یک قیمتی برای خودش دارد؟ به خدا بیچاره شدیم.
 متاسفم برای دولت که نتوانست بازار رو کنترل کنه و همه چیز گران شده.

پرداخت یارانه معیشتی برای60میلیون ایرانی دروغی بیش نیست. ما هفت خواهروبرادرازیک خانواده متوسط روبه پایین هستیم اما فقط برای دو خواهرم واریز شده. از آشنایان هم سوال کردم اغلب گفتند چیزی برامون واریز نشده.

 ما تو محل کارمون هرجایی که می خوایم بریم از مسئول مون اجازه می گیریم. اون وقت رئیس دولت تدبیر و امید میگه صبح که از خواب بیدار شدم، فهمیدم بنزین گران شده!

من وکیل مدافع آقای روحانی نیستم طرفدارشون هم نیستم اما بیایید حرف ایشان را که گفتند از زمان اجرای گرانی بنزین خبر نداشتند، به این راحتی عوض نکنیم و نگوییم ایشان به طور کلی از گرانی بنزین خبر نداشتند. اخلاق و انصاف را رعایت و از مشکلات اصلی انتقاد کنیم؛ آن هم انتقاد سازنده، نه مخرب.

سهمیه خودروهای دوگانه سوز ساکن در مناطق مرزی مثل زابل که اصلا گاز شهری ندارند و پمپ CNG هم نیست همان 30 لیتر در ماه درنظر گرفته شده است. لطفا مسئولان محترم به فکر مردم مرزنشین هم باشند.

 آیا پویش «گران نمی خریم» واقعا به پیام‌های مردمی رسیدگی می‌کندیا فقط برای دلخوشی مردم این طرح اجرا می‌شود؟ امیدواریم دلسوزانه اجرا شود و مستمر باشد و با گران‌فروشان متخلف به شدت برخورد شود.

چرا در کشور ما اعتراض مردم همیشه به یک چالش بزرگ تبدیل میشه و خود اعتراض گم می شه؟

آیا فکری به حال ما جانبازان کرده اند؟ روزی دو لیتر بنزین کجای ماشین را می‌گیرد؟ با این هوای آلوده وترافیک سنگین وخیابان های شلوغ می خواهیم برویم و برگردیم در ترافیک غرق می شویم. درد دل جمعی ازجانبازان انقلاب اسلامی

اگر مسئولان محترم کشور یه زحمتی بکشند به غیر از یارانه، سهام عدالت وطرح معیشتی یکی دو طرح از این قبیل درست کنند مردم به طور کامل فکرشان به همین ها مشغول می شه و به چیز دیگری فکر نمی کنند!

شما که ادعای نظارت دارید به پمپ بنزین ها هم  سری بزنید و ببینید که به جای بنزین، هوا به مردم می فروشند .
 تکلیف من که مستاجرم و با ماشین کار می کنم چیه؟ چطوری با بنزین آزاد خرج زن و بچه ام را در بیارم؟ کی پاسخ ما را می دهد؟ یکی جواب بده که چه کار کنم؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی