سردبیرآزاداندیش

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است


امروزه در همه جوامع بشری، تولید از اهمیت خاصی برخوردار است و در صورت شکل‌گیری و سامان یافتن تولید داخلی تحولات بنیادینی در اقتصاد ملی و در نتیجه در معیشت مردم و به‌خصوص در حل مسائل و مشکلات اقتصادی زندگی رخ خواهد داد. افزایش تولید داخل به افزایش صادرات کمک خواهد کرد و آن نیز به نوبه‌ی خود ضمن افزایش درآمدهای کشور به افزایش تولید منجر خواهد شد. در این خصوص دولت نهم و دهم برای رونق بخشیدن به تولید به اجرای هدفمندی یارانه‌ها در کشور رو آورد که متاسفانه با اجرای نادرست هدفمندی یارانه‌ها‌، هزینه تولید افزایش یافت و با افزایش هزینه‌های تولید و افزایش هزینه انرژی که در گام نخست با اجرای هدفمندی یارانه‌ها و در مرحله بعد با آغاز تحریم‌ها و شروع بحران‌های ارزی به‌وجود آمد، بخش تولید با مشکلات تازه‌ای مواجه و در برخی بازارها باعث کاهش عرضه شد. از سوی دیگر با توجه به آن‌که واردات برخی مواد اولیه و واسطه‌ای نیز به‌خاطر رشد نرخ ارز کاهش یافته، بخش‌های تولیدی وابسته به آنها نیز با کاهش تولید و عرضه کالا مواجه شده‌اند.



یک داستان ناتمام؛
                             فعالیت موسسات‌اعتباری غیرمجاز درسایه اعتبار بانک‌مرکزی

مهدی حیدر‌پور همان‌گونه که شما خواننده گرامی درجریان هستید یکی‌ از پیش‌شرط‌های اساسی برای حصول اطمینان از صحت عملکرد نظام اقتصادی کشور‌، نظارت بانکی موثر، باهدف حفظ ثبات نظام مالی و افزایش اعتماد به آن از طریق کاهش ریسک برای سپرده‌گذاران و سایر بستانکاران می‌باشد.

در این خصوص با وجود تاکید بانک مرکزی نسبت به نحوه فعالیت و تبلیغات موسسات اعتباری غیر مجاز و همچنین ممنوعیت تظاهر به داشتن مجوز برای ادامه فعالیت از این بانک باز هم عباراتی نظیر تحت نظارت بانک مرکزی در تابلوی موسساتی که رد چندانی از قوانین بانک مرکزی در عملکرد آن ها وجود ندارد خودنمایی می‌کند.

در این خصوص بایستی اذعان نمودکه: ازیک سو به‌دلیل برخی محدودیت‌ها امکان نظارت کامل بانک مرکزی بر تک‌تک شعب بانک‌ها و در تمامی نقاط کشور وجود ندارد و قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی ضمن تاکید بر ممنوعیت اشتغال به عملیات بانکی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی تحت هر عنوان و تاسیس و ثبت هرگونه تشکل برای انجام عملیات بانکی بدون دریافت مجوز از بانک مرکزی، چگونگی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های پولی و اعتباری، مصوبات شورای پول و اعتبار و دستورات بانک مرکزی را مشخص کرده است.


دغدغه‌ای با عنوان بیکاری؛
زنان ومردان غیرفعال در دولت یازدهم
 بدون تردید امروزه کمبود اشتغال و وجود بیکاری مفرط یکی از بزرگ‌ترین معضلات کنونی جامعه به‌شمار می‌رود و علی‌رغم انتقادهایی که به شیوه آمارگیری در کشور وجود دارد تمامی صاحب نظران برآن صحه می‌گذارند، طی 3 دهه اخیرجمعیت کشور رو به‌ فزونی برد و برابر افزایش یافته و به دلیل متعدد سیل مهاجرت‌های روستاییان به شهرها و به دلیل نبود مدیریت لازم در امور خانواده به شمار افراد متقاضی کار به سرعت طی این مدت افزوده شد.

در این خصوص سازمان ملل متوسط نرخ بیکاری ایران در سال‌های 2004 تا 2013 را 5/13 درصد اعلام کرده است که حدود 2 برابر متوسط نرخ بیکاری جهان و تنها از نرخ بیکاری 34 کشور در این دوره کمتر بوده است. به گزارش تسنیم، آمارهای ارائه شده در گزارش توسعه انسانی 2014 نشان می‌دهد ایران جزو کشورهایی قرار دارد که طی سال‌های اخیر با مشکل بیکاری مواجه بوده‌اند. این گزارش متوسط نرخ بیکاری در ایران طی سال‌های 2004 تا 2013 را 13/5 درصد اعلام کرده است.