کارشناسان اقتصادی بر این باورند که کشور ما نیز همسو با بحران اقتصادی که بخش وسیعی از کشورهای جهان را در برگرفته با پدیده رکود تورمی در اقتصاد روبهرو است.
در شرایطی که کشور با رکود تورمی روبهرو است اگر بودجه حالت انبساطی داشته باشد تورم باز هم افزایش مییابد اما اگر همانطور که پیشبینی شده است بودجه را انقباضی تدوین کند اگر چه از میران تورم کاسته میشود اما بسیار این امکان محتمل است که رکود افزایش بیابد.
سیدناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سئوال که راهکار مناسب در شرایط حاضر و با توجه به این معضل دو سویه چیست خاطرنشان کرد: هیچ یک از این وضعیت یعنی نه بودجه انبساطی و نه بودجه انقباضی وضعیتهای ایدهآلی نیستند که دولت در پیش بگیرد و هر دو باعث بروز مشکلات در بازار مسکن و بورس و صنعت خواهند شد.
وی تصریح کرد: دولت باید با برنامهریزی مناسب حالت میانهای را بین این دو سیاست دنبال کند تا بتواند از مشکلات رکود و تورم جلوگیری کند. نماینده مردم فلاورجان در مجلس گفت: اگر برنامههای اقتصاد مقاومتی بهخوبی اجرا شود بهطور حتم از رکود تورمی نجاتیافته و دارای یک اقتصاد پویا و غیروابسته خواهیم بود.
مرتضی افقه، استاد اقتصاد معتقد است اصلاح ساختار اقتصادی، شایستهسالاری، افزایش بهرهوری تولید و صنعت از راه حلهای جلوگیری از عمق گرفتن رکود تورمی است. وی افزود: البته این راه حلها همگی طولانی مدت هستند و مسئولین باید بدانند که مقاومت در مقابل معضلات و عدم تغییر سیاستها شرط تاثیرگذاری این عوامل هستند.
سید شریف حسینی نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع تصریح کرد: واقعگرایی مسئولان اقتصادی اولین شرط خروج اقتصاد از رکود تورمی است. وی افزود: واقعیتها باید با آمار واقعی اصلاح شود. اعلام آمار خودسرانه، سلیقهای و غیر واقعی اولین مانع بر سر فهم و درک چالشهای اقتصادی است. تا وقتی دولت دهم سرکار بود نرخ تورم حدود 21 درصد اعلام میشد ولی به محض پایان کار دولت دهم نرخ تورم به ناگاه حدود 40 درصد اعلام شد.
آیا کارشناسان و کارکنان مرکز آمار و بانک مرکزی تغییر کردند؟ یا رویکرد مدیران اقتصادی به سمت واقعگرایی و حقیقت گویی سوق یافت؟