کارشناسان امور آب پیشبینی میکنند که با روند کنونی انفجار جمعیت و افزایش روزافزون تقاضا برای تامین آب، غذا و انرژی و پیامدهای تغییرات جوی، تا پایان قرن حاضر میلیاردها نفر تحت تاثیر بحران کمآبی قرار گیرند و این مایه حیات به یک عامل پنهان در درگیریها و مناقشات تبدیل خواهد شد. چرا که امروزه، رقابت برای منابع آب بسیار شدیدتر است.
موضوع بحران آب اکنون بهقدری در کشور شدت گرفته که صرفهجویی و مدیریت بهینه مصرف و چگونگی اتخاذ راهکارهای مناسب برای ترغیب مصرفکنندگان به مصرف صحیح، جدا از نشستهای مربوط به آن در دستگاههای مربوطه و اقتصادی، در جلسات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز مورد تاکید قرار میگیرد که این امر نشانگر اهمیت نقش این ماده حیاتی بر سایر بخشهاست بهگونهای که از عالیترین مسئولان تا میانیترین آنها بر صرفهجویی و رعایت الگوی مصرف تاکید میکنند.
وضعیت تهران امسال در مقایسه با سال 80 نیز که سال کمبارانی بود، بدتر است بهطوری که رکورد کم آبی در این کلانشهر زده شده است. وی با بیان اینکه حجم ذخایر پنج سد تامینکننده آب تهران در زمان کنونی 534 میلیون مترمکعب است، افزود: حجم ذخایر سدهای تهران در زمان مشابه پارسال 760 میلیون مترمکعب بود که این امر نشان از کاهش 226 میلیون مترمکعبی در مقایسه با زمان مشابه پارسال دارد. به هر حال هشدارها نشانگر آن است مسئولان تا جایی که امکان دارد بنا دارند تا از مردم کمک بگیرند و مصرف را مدیریت نمایند ولی از سوی دیگر اگر این همکاریها یکسویه باشد تنها گزینه روی میز جیرهبندی و قطعی آب خواهد بود. جا دارد شهروندان نگاه ویژهای به موضوع صرفهجویی و مدیریت آب داشته باشند و بیتوجهی به این مسئله گاه اثرات غیر قابل جبرانی را برای کشور خواهد داشت اگرچه صرفهجویی 20 درصدی در مصرف که در سرانه هر فرد رقم ناچیزی است، میتواند مسیر بحران را عوض کند.