امروزه در همه جوامع بشری، تولید از اهمیت خاصی برخوردار است و در صورت شکلگیری و سامان یافتن تولید داخلی تحولات بنیادینی در اقتصاد ملی و در نتیجه در معیشت مردم و بهخصوص در حل مسائل و مشکلات اقتصادی زندگی رخ خواهد داد. افزایش تولید داخل به افزایش صادرات کمک خواهد کرد و آن نیز به نوبهی خود ضمن افزایش درآمدهای کشور به افزایش تولید منجر خواهد شد. در این خصوص دولت نهم و دهم برای رونق بخشیدن به تولید به اجرای هدفمندی یارانهها در کشور رو آورد که متاسفانه با اجرای نادرست هدفمندی یارانهها، هزینه تولید افزایش یافت و با افزایش هزینههای تولید و افزایش هزینه انرژی که در گام نخست با اجرای هدفمندی یارانهها و در مرحله بعد با آغاز تحریمها و شروع بحرانهای ارزی بهوجود آمد، بخش تولید با مشکلات تازهای مواجه و در برخی بازارها باعث کاهش عرضه شد. از سوی دیگر با توجه به آنکه واردات برخی مواد اولیه و واسطهای نیز بهخاطر رشد نرخ ارز کاهش یافته، بخشهای تولیدی وابسته به آنها نیز با کاهش تولید و عرضه کالا مواجه شدهاند.
در ادامه با روی کار آمدن دولت یازدهم و با توجه به چالشهای همچون کسری بودجه، کسادی تولید، محدودیتهای تجاری و افزایش بیمحابای نقدینگی، تولید کشور سیر صعودی به خود ندید. در تکمیل مقدمه عنوانشده بایستی اذعان نمود: اجرای نادرست هدفمندی یارانهها رکود تورمی بالایی در کشور ایجاد کرد و در واقع این اتفاق به بنگاههای تولیدی صدماتی وارد کرد. دولت از یک طرف گاز را گران کرد که همین عامل باعث شد انرژی که بنگاهها مجبور هستند برای توسعه فعالیتشان از آن استفاده کنند کمی دستنیافتنی شد و همین گرانیها باعث شد که عدهای از بنگاههای تولیدی از چرخه تولید بیرون بروند و کار را به اجبار تعطیل کنند. بنابراین زمانی که کسب و کار دچار رکود تورمی شود دیگر بنگاهها نیازی به پول و سرمایه ندارند.
در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"، تولید هر چه بیشتر، یک شاخص کمال و رشد و قدرت برای کشورها به حساب میآید و غفلت جدی در نگرش به تولید و بایستههای آن، مسیر بهرهبرداری صحیح از نعمات پروردگار در روی زمین را با آسیبهای فراوان و مخاطرات مهمی روبرو ساخته است که البته ضرورت دارد در باب اصلاح این نگرش نیز فکری اساسی شود در هر صورت هرگاه از ضرورت پرداختن به تولید سخن به میان میآید گاه مقصود مطلق تولید است و گاه مراد، تولید داخلی است و این دو موضوع جدا از هم میباشد. مطلق تولید برای بشر اهمیت و ضرورت دارد زیرا تولید به معنی زندگی است، تولید رشد است، شکوفائی است، کار است، تلاش است، اشتغال است، بهرهگیری از طبیعت است، رفع نیازهای زندگی است، رفاه شخصی و عمومی است، استفاده بهتر از منابع موجود است رفع مشکلاتی همچون بیکاری، تورم، مسکن و به حرکت درآوردن چرخ عظیم اقتصاد یک جامعه است. تولید عامل اصلی ایجاد استحکام در اقتصاد است سامان دادن اقتصاد و محور پیشرفت و توسعه است. پس: هر که نان از عمل خویش خورد منت حاتم طایی نبرد.
تشکر از شما به خاطر ارسال مطلبتان به سایت "حرف تو"
" واکاوی افت تولید "
با آدرس: http://harfeto.ir/?q=node/32281
در این سایت انتشار یافت.
چشم به راه مطالب خوب شما هستیم.
هدیه سایت "حرف تو" به شما:
"امیرالمؤمنین (علیهالسّلام):عفّت ورزیدن زینت فقر، و شکرگزاری زینت بینیازی است."
یا علی