باتشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر حال اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود پربازدید ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- پایان ساخت خط لوله دریایی فاز 22 پارس جنوبی
2- راهاندازی اولینهاب برق بادی ایران
3- صادرات شیرینی ایرانی به آمریکا
4- تصویب تغییر سقف وام خودرو وکالا
5- فدراسیون دریایی کشور تاسیس میشود
6- موج منفی در نمادهای بزرگ بورس
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
پایان ساخت خط لوله دریایی فاز 22 پارس جنوبی
ایرنا: عملیات احداث خط لوله دریایی فاز 22 پارس جنوبی به طول 110 کیلومتر به اتمام رسیده و تا چهارماه آینده برای بهرهبرداری، تحویل کارفرما میشود. عملیات احداث این خط لوله (شورپول) که از سکوی دریایی فاز 22 آغاز و تا پالایشگاه عسلویه امتداد دارد، توسط شناور سیمستر انجام شد. محمدصادق کفایتی، نماینده شرکت تاسیسات دریایی در شناور سیمستر در این خصوص اظهار داشت: این پروژه متشکل از دو خط لوله 32 و 4 اینچی است که در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. خط لوله 32 اینچی برای انتقال گاز ترش برداشت شده به پالایشگاه خشکی و خط لوله 4 اینچی برای انتقال مواد تزریقی از خشکی به سکو اختصاص دارد. وی با بیان اینکه شناور سیمستر روزانه حدود 2 کیلومتر خط لوله احداث میکند، افزود: سرعت ساخت خط لوله فاز 22 توسط این شناور یک رکورد محسوب میشود؛ به طوری که در برخی روزها تعداد 200 شاخه 12 متری خط لوله در کف خلیجفارس نصب شده است. نماینده شرکت تاسیسات دریایی در شناور سیمستر، خاطرنشان کرد: زمان بهرهبرداری و تزریق گاز به آن مشخص نیست و به روند توسعه سایر بخشهای فاز 22 بستگی دارد. فاز 22 پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز، جزو فازهای اولویت دوم این منطقه گازی به شمار میرود که تا 2 سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
راهاندازی اولینهاب برق بادی ایران
مهر: هوشنگ فلاحتیان با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید سیاست کلان صنعت برق و وزارت نیرو مبتنی بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه انرژیهای خورشیدی و بادی است، گفت: یکی از مناطق بسیار مستعد و دارای پتانسیل برای نصب نیروگاههای بادی منطقه خواف در خراسان است که بر همین اساس تعداد زیادی موافقت اصولی نیروگاه بادی با سرمایهگذاری بخش خصوصی صادر شده و تعدادی از این موافقتهای اصولی در شرف اجرا قرار گرفته است. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از احداث دستکم 200 مگاوات نیروگاه بادی جدید در منطقه خواف خراسان در طول سالجاری و سال آینده خبر داد و افزود: پیشنهادی مطرح شده است که منطقه خواف را باعنوان منطقه ویژه انرژیهای تجدیدپذیر نامگذاری کنیم و وزارت نیرو با این پیشنهاد مخالفتی ندارد و از سرمایهگذاری بخش خصوصی در این زمینه حمایت میکند. این مقام مسئول گفت: براساس بررسی بهعمل آمده و آمارهایی که از نصب نخستین توربین یک مگاواتی در منطقه داریم، ضریب بهرهبرداری خواف بالای 50 درصد است که بر این اساس نصب نیروگاه در آن منطقه کاملا دارای صرفه اقتصادی است. فلاحتیان تاکید کرد: از تمام صاحبان سرمایه درخواست میکنیم برای نصب نیروگاههای بادی در منطقه خواف و سایر نقاط مستعد کشور اقدام کنند. وی در پایان خاطرنشان کرد: برق تولیدی از نیروگاههای تجدیدپذیر برای یک دوره پنج ساله بر مبنای سال 93 به ازای هر کیلووات ساعت 4630 ریال خریداری میشود و در سالهای آینده متناسب با تورم، نرخ خرید تضمینی برق افزایش مییابد.
صادرات شیرینی ایرانی به آمریکا
ایسنا: دبیر انجمن شیرینی و شکلات گفت: سال گذشته 211 هزار تن شیرینی و شکلات صنعتی به 60 کشور دنیا صادر شد که بخش اعظم این صادرات به آمریکا بوده است. جمشید مغازهای در نشست خبری افتتاح نمایشگاه نان، شیرینی و شکلات با بیان اینکه درحال حاضر کارخانههای شیرینی و شکلات به حد کافی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: به دلیل وجود برخی مشکلات از ظرفیت آنها به صورت کامل استفاده نمیشود. وی ادامه داد: هدف ما این است سرمایهگذاران خارجی را در این صنعت وارد کنیم یا اینکه دولت تسهیلاتی را در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم ظرفیتهای خالی را پر کنیم؛ البته با حذف عوارض صادرات شیرینی و شکلات از اوایل دولت یازدهم، زمینه رقابتی بیشتری ایجاد شده است. مغازهای ظرفیت کامل تولید صنعت شیرینی و شکلات را دو میلیون و 100 هزار تن عنوان و اظهار کرد: سال گذشته یک میلیون و 480 هزار تن شیرینی و شکلات صنعتی تولید شد. وی ادامه داد: قطب اصلی تولید شیرینی و شکلات صنعتی استان آذربایجان شرقی است و در استانهای تهران، اصفهان و... نیز واحدهای تولیدی فعالی وجود دارد. مغازهای با اشاره به میزان صادرات شیرینی و شکلات صنعتی طی سالهای گذشته گفت: روند صادرات این محصولات نسبت به سال 1391 افزایش اما نسبت به سال 1390 کاهش یافته است. در ابتدای دولت روحانی عوارض صادرات برای شیرینی و شکلات صنعتی به طور کامل حذف شد.
تصویب تغییر سقف وام خودرو وکالا
تسنیم: علیاصغر میرمحمدصادقی، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با تأکید براینکه تا کنون مصوبه جدیدی برای افزایش سقف وام خودرو و کالا نداشتهایم، اظهار داشت: کمیسیون اعتبارات بانک مرکزی تصمیماتی برای وام خودرو و کالا گرفته است ولی تصویب نهایی آن منوط به تصمیم شورای پول و اعتبار است. وی با تأکید بر اینکه وام خودرو افزایش نیافته است، افزود: هرچند در کمیسیون اعتبارات درباره این دو وام تصمیمگیری شده است ولی تا زمانی که شورای پول و اعتبار این پیشنهادات را به تصویب نرساند امکان اجراییشدن آن وجود ندارد. مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: تصمیمات کمیسیون اعتبارات بانک مرکزی برای تغییر سقف وام خودرو و کالا در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است. هماکنون سقف وام خودرو 7 میلیون تومان است و نرخ سود آن طبق تعرفه بانکها در عقود مبادلهای محاسبه میشود. البته قبلا مسئولان بانک مرکزی از احتمال 2 برابر شدن وام خودرو خبر داده بودند. گفتنی است که در حالی هنوز سقف وام خودرو 7 میلیون تومان است که پیش از این با این میزان وام، متقاضی خرید خودروی داخلی میتوانست، 70 درصد هزینه خرید خودروی پراید را تامین کند اما با افزایش نرخهایی که در بازار خودرو اتفاق افتاده است، با این وام تنها میتوان حدود 10 تا 20 درصد هزینه خرید یک خودرو مانند خودروهای داخلی را پرداخت کرد.
فدراسیون دریایی کشور تاسیس میشود
ایلنا: رئیس اتحادیه مالکان کشتی ایران از تلاش و رایزنی با نهادهای همسو برای تاسیس فدراسیون دریایی کشور خبر داد. محمدحسین داجمر که در مجمع عمومی مالکان کشتی ایران سخن میگفت با بیان اینکه در فاصله برگزاری دو مجمع اخیر اتحادیه، اتفاقهای مهمی برای اقتصاد کشور افتاد که هم عملکرد اتحادیه و هم اعضای آن را تحتتاثیر قرار داد؛ افزود: امضای توافقنامه اولیه ایران و گروه 1+5 در ژنو در اوایل آذر ماه سال گذشته تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» هر چند معافیتها و رفع محدودیتهای مستقیم برای صنعت کشتیرانی و دریانوردی کشور را به همراه نداشت، اما نمیتوان گفت که دستاوردی نیز برای این صنعت نداشته است. وی ادامه داد: تعهد طرف غربی مبنی بر عدم اعمال تحریمهای جدید و همچنین ایجاد امیدواری و فضای مثبت در اقتصاد کشور، در اواخر سال گذشته جو نسبتا آرامی در صنعت کشتیرانی و دریانوردی کشور به وجود آورد، در حالی که این صنعت در طول مدت بیش از شش سال گذشته، در خط مقدم اعمال تحریمهای دولت ایالات متحده و کشورهای هم پیمان آن، هر صبحگاه منتظر خبر جدیدی از توطئه چینی طرف غربی بود. رئیس اتحادیه مالکان کشتی ایران با ابراز امیدواری از اینکه با رفع هرچه بیشتر محدودیتها، فضای مناسبتری در برابر فعالان دریایی قرار گیرد اظهار داشت: این اتحادیه در طول سال گذشته با وجود تحریمها و محدودیتهای بینالمللی و همچنین ادامه معضلات مبتلابه صنعت جهانی کشتیرانی، یعنی مازاد ظرفیت حمل و افزایش هزینهها، توانست برنامههای متعددی را به نتیجه برساند.
موج منفی در نمادهای بزرگ بورس
فارس: اولین روز معاملاتی هفته با موج منفی بسیاری از نمادهای اثرگذار همچون گروه مپنا، سایپا، گسترش نفت و گاز پارسیان و برخی شرکتهای معدنی و خودرویی؛ شاخص کل بورس بر شدت روند نزولی خود افزود. شاخص کل بورس از ابتدای سال جاری تاکنون بازدهی منفی 7 درصد را نصیب سرمایهگذاران کرده و با کاهش حجم و ارزش معاملات شاهد رکود سنگینی در بازار سهام هستیم. بر اساس این گزارش، طی 5 روز کاری هفته پیش بیش از 1/8 میلیارد سهم به ارزش 5 هزار میلیارد ریال داد و ستد شد در حالی که در روزهای پررونق بازار چیزی حدود 800 میلیارد تومان سهم در یک روز کاری معامله میشد. ارزش معاملات این روزهای بورس تهران به سختی با وجود معاملات بلوکی و عمده به 100 میلیارد تومان میرسد و تا این لحظه هم ارزش معاملات با جابهجایی 255 میلیون برگه سهم در محدوده 70 میلیارد تومان در گردش است. شاخص کل دیروز بیشترین افت خود را طی یک ماه گذشته رقم زد و با کاهش 460 واحدی(71465 واحد) بازدهی منفی بازار را افزایش داد. براساس این گزارش در اولین روز کاری این هفته بورس اوراق بهادار تهران یکسری از نمادهای اثرگذار و شاخصساز بازار از جمله گسترش نفت و گاز پارسیان، معدنی و صنعت چادرملو، گروه مپنا، معدنی و صنعت گلگهر، سایپا و بانک صادرات و ایرانخودرو با صف فروش و افزایش عرضه مواجه شدند.