نان در جامعه از اهمیت، جایگاه، و حرمت بالایی برخوردار است. و بهعنوان اصلیترین محصول غذایی در سبد خانوارها محسوب میشود.
اما درحال حاضر هم مردم از افزایش و کیفیت نان ناراضی هستند و هم نانوایان از اصلاحنشدن قیمت نان اعلام نارضایتی میکنند.
البته موضوع افزایش قیمت نان حرف امروز و دیروز نیست طی سالیان گذشته از زمان ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی این موضوع کلید خود و در زمان وزارت محمد شریعتمداری، نرخ جدید انواع نان در سال 1383 بهصورت رسمی افزایش یافت اما با درایت دولت وقت افزایشی بین 10تا 16 درصد پیدا کرد.
پس از اتمام دولت خاتمی و بر سرکار آمدن دولت محمود احمدینژاد شرایط بهگونهی دیگری رقم خورد بهطوری که قیمت نان شیب صعودی به خود گرفت بهطوری که دولت، گام به گام با موافقان افزایش قیمت نان پیش رفت و موجب شد در سال 1392 قیمت هر قرص نان سنگک 800 تومان، قیمت هر قرص نان بربری 700 تومان، قیمت هر قرص نان تافتون 300 تومان و قیمت هر قرص نان لواش 160 تومان شود که این تغییر قیمت در اصلیترین محصول غذایی خانوار ایرانی اعتراض مصرفکنندگان را به دنبال داشت حال در دولت تدبیر و امید، دوباره خبر از افزایش قیمت نان در رسانههای گوناگون مطرح شده است و عدهای با استفاده از رسانهها تلاش دارند تا به مسئولان دولتی فشار بیاورند تا قیمت نان را آنچه که دلخواه خودشان است به تصویب برسانند.
در این خصوص درست است رئیس اتاق اصناف کشور با رد تمامی اخبار افزایش قیمت نان اعلام کرد: هرگونه اخباری در خصوص افزایش قیمت نان صحت ندارد و هیچگونه افزایش قیمتی در دستور کار نیست. اما باید دید که آیا مسئولان دولت یازدهم زیر بار این افزایش قیمت نان که از سوی برخی افراد و فعال در اتحادیههای نانوایی مطرح شده است میروند یا خیر؟ و آیا آنان همانند خاتمی عمل میکنند یا محمود احمدینژاد؟
در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور " افراد جامعه درشرایط کنونی انعکاس اخباری با عنوان »درخواست برای افزایش قیمت نان« و »درخواست افزایش قیمت نان در دست بررسی است« و... را نمیپسندند و تمایلی ندارند که هر روز شاهد چنین تیترهایی در روزنامهها و خبرگزاریهای کشور باشند و انتظار دارند دولت روحانی زیر بار خواسته متولیان افزایش قیمت نان نرود چرا که مردم دیگر بعد از افزایش قیمت آب، برق، تلفن، خودرو، مسکن و... کشش افزایش قیمت نان، این اصلیترین محصول غذایی را ندارند.