تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
استخراج 80 هزار تن کانسنگ از معدن طلای خمین
ایرنا: رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: 80هزار تن کانسنگ در نیمه نخست امسال از معدن طلای این شهرستان استخراج شد. محسن بسارده افزود: این میزان کانسنگ از 280 هزار تن باطلهبرداری بدست آمده است. وی توضیح داد: اینک مرحله آزمایشی فرآوری کانسنگ با خرید تجهیزات خارجی در حال انجام است و تا حدودی مقدمه کار آماده شده تا به توان اسمی معدن وحتی بیشتر دست یابیم . بسارده ادامه داد: با انجام عمل فرآوری طلا، شهرستان خمین به یکی از قطبهای تولید فلزات گرانبها تبدیل میشود و معدن طلای این منطقه یکی از ذخیرههای ارزشمند کشور است. رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین بیان کرد: با تمهیدات اندیشیدهشده بهزودی طلا به روش هیپ لیجینگ (روش استخراج از محلول باردار لیچشده که حاوی فلز باشد) در معدن طلای این شهرستان استحصال میشود. بسارده اضافه کرد: معدن طلای خمین اولین معدن این فلز گرانبها در استان مرکزی و سومین معدن کشور است که از چهار سال پیش کار اکتشاف آن آغاز شد. وی بیان کرد: پروانه بهرهبرداری از معدن طلای خمین سه سال پیش صادر شد و بهرهبرداری رسمی آن با سرمایهگذاری 50 میلیارد ریال از پارسال آغاز شده است. رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان خمین ادامه داد: معدن طلای این شهرستان دارای یک و نیم میلیون تن ظرفیت و با خلوص عیار 36 و سهصدم گرم در تن است.
بانک مرکزی: هر کس نمیتواند، برود!
ایسنا: با تعیین مهلت دوماهه دیگر برای تطبیق فعالیت و سازوکار صرافیها با دستورالعمل جدید شورای پول و اعتبار، اگر صرافیها تا پایان ماه جاری نسبت به این موضوع اقدام نکنند، لغو مجوز خواهند شد. بعد از اینکه بانک مرکزی به بهانه تغییرات محیطی، شرایط اقتصادی و نقش صرافیها در نوسان نرخ ارز با ایجاد تقاضای کاذب و سفته بازی دستورالعمل تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافیها مربوط به سال 1389 را در مردادماه سال گذشته مورد بازنگری قرار داد، اعتراضات گسترده صرافان نسبت به قوانین جدید، مسئولان را برآن داشت تا در کمتر از یکسال از صدور دستورالعمل نسبت به تغییر آن اقدام کنند. در حالی که صرافان برای تمدید مجوز مکلف بودند تا پایان تیرماه سالجاری فعالیت خود را با آنچه بانک مرکزی تعیین کرده بود منطبق کنند، با مسائل پیشآمده و عدم تمایل آنها به عمل به دستورالعمل جدید، قرار بر بازنگری آن در شورای پول و اعتبار شد که این شورا هم زمان انطباق را تا پایان شهریورماه تمدید کرد. صرافان در حالی انتظار دارند که بار دیگر بانک مرکزی با آنها راه آمده و شرایط مناسب تری را برایشان مهیا کند که معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرده است که دستورالعمل جدید به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد. تهرانفر با صراحت عنوان کرد که دستورالعمل جدید صرافیها قطعی بوده و به هیچ عنوان تغییر نمیکند و اگر صرافی نمیتواند در شرایط سخت و آسانی که در آییننامه جدید برای آنها طراحی کردهاند، فعالیت کند دلیلی ندارد که بر این موضوع پافشاری کند و میتواند از این صنف خارج شود.
وزارت صنعت مانع عرضه سیمان در بورس کالا شده است
ایلنا: ابراهیم غلامزاده، مدیرعامل یکی از شرکتهای سیمانی، در مورد وضعیت کنونی سیمان اظهار داشت: طی سالهای ۸۲ و ۸۳ که رشد اقتصادی کشور بین ۷ تا ۸ درصد بود برنامه افزایش تولید سیمان مطرح شد و میزان تولید سیمان از ۳۵ میلیون تن درسال به ۷۰۰ میلیون تن افزایش پیدا کرد. وی افزود: اما با کاهش رشد اقتصادی در سالهای گذشته شاهد کاهش میزان مصرف سیمان در داخل کشور شدیم بهطوری که موجودی کلینکر کارخانجات به ۱۵ میلیون تن رسید. اما برای این میزان تولید سیمان در کلینکر بازاری وجود ندارد و اکثر محصولات دپو شدهاند. این مدیرعامل شرکت سیمانی تصریح کرد: تا سه سال گذشته عراق بازار خوبی برای سیمان ایران بود و جایگاه ایران دردنیا بهعنوان اولین صادرکننده سیمان (با ۱۷ الی ۱۸ میلیون تن صادرات در سال) رتبه خوبی بود اما با بهوجودآمدن مشکلات داخلی در عراق و پیداشدن گروه داعش و عدم ثبات امنیت در این کشور و همچنین عدم تشکیل به موقع دولت درعراق و عدم تصویب بودجه و اعتبارات این محصول در کشور دپو شد و میزان صادرات نیز محدود شد. وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود عرضه زیاد این محصول سیمان در بورس کالا به فروش نمیرسد گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت از عرضه سیمان در بورس کالا جلوگیری میکند زیرا افزایش قیمت سیمان موجب تورم خواهد شد و دولت سعی دارد نرخ آهن و سیمان را کنترل کند.
ورود نخستین ایرباس پهن پیکر به فرودگاه امام
مهر: برای نخستینبار هواپیمای پهن پیکر ایرباس 380 در 30 سپتامبر برابر با 8 مهرماه امسال در فرودگاه امام خمینی با حدود 525 مسافر به زمین مینشیند. این هواپیما که در دوطبقه ساخته شده در سه کلاس FIRST، BuISNESS و ECONOMY مسافر میپذیرد. براین اساس این هواپیما که مربوط به شرکت هواپیمایی امارات است تاکنون به دو مقصد پروازی جده و کویت پرواز داشته و فرودگاه امام خمینی(ره) به دلیل حجم بالای مسافرتها میان دبی و تهران بهعنوان سومین مقصد پروازی این هواپیما انتخاب شده است. البته ایرباس پهن پیکر 380 به دلیل شرایط خاص فنی و ابعاد به تجهیزات خاصی برای نشست و برخاست در فرودگاهها نیاز دارد که وجود این توان فنی بالا در فرودگاه امام موجب تقاضای این ایرلاین برای پرواز ایرباس 380 به ایران شده است. سخنگوی فرودگاه امام خمینی (ره) با بیان اینکه از ماهها پیش جلسات متعددی با این ایرلاین برای پرواز A380 شده است، گفت: تعداد بالای پروازهای بینالمللی ایرانیان موجب شده که این شرکت هواپیمایی تمایل به جابهجایی حجم بیشتری از مسافران داشته باشد به همین منظور این ایرباس برای پرواز به ایران انتخاب شده است. وی با بیان اینکه خوشبختانه توان فنی بالایی در فرودگاه امام (ره) وجود دارد، بیان کرد: تمامی پروازهای فرودگاه با برنامهریزیهای قبلی انجام میشود و نشست و برخاست A380 نمی تواند خللی در کار فرودگاه بهوجود بیاورد.
ممنوعیت استفاده از روغن پالم در لبنیات
فارس: محمدرضا اسماعیلی با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت از دیروز اول مهرماه استفاده از روغن گیاهی پالم در محصولات لبنی ممنوع اعلام شد، اظهار داشت: هنوز بخشنامهای در این خصوص به ما ابلاغ نشده است. مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولید فرآوردههای لبنی کشور با بیان اینکه این روغن در محصول شیر و ماست استفاده نشده بود و در برخی دیگر از محصولات لبنی به کار میرفت، گفت: برخی شرکتها با توجه به اینکه خط تولید خود را برای استفاده از روغن گیاهی مجهز کرده بودند بعد از اقدام وزارت بهداشت با مشکل مواجه شدند و این وزارتخانه باید خسارت آنها را پرداخت کند چون هنوز مجوز آنها باطل نشده بود. وی خاطرنشان کرد: البته تولیدکنندگان محصولات لبنی باید در صورت استفاده از روغن گیاهی پالم در محصولات خود آن را روی ظروف محصول درج کنند. مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولید فرآوردههای لبنی با بیان اینکه به دلیل افزایش قیمت تمامشده فرآوردههای لنبی، قدرت خرید مردم کاهش یافته است، گفت: دولت باید از لبنیات حمایت کند چون ضامن سلامتی افراد جامعه است. وی گفت: دولت میتواند یارانه شیر را به جای تولیدکننده به مصرفکننده بدهد و آن را به صورت بنکارت در اختیار مردم قرار دهد. اسماعیلی اضافه کرد: درحال حاضر دولت هزینه زیادی را به یارانه درمان و سلامت اختصاص داده است در حالی که همواره پیشگیری بهتر از درمان است و مصرف سرانه شیر در کشور ما فاصله زیادی با سایر کشورها دارد.
فهرست بنگاههای ۲۹ بانک به میرداماد رسید
تسنیم: بعد از پایان مهلت بانکها برای ارائه فهرست شرکتهایشان به بانک مرکزی معاون نظارتی این بانک از دریافت اسامی بنگاههای ۲۹ بانک خبر داد و گفت: بانکها حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ شرکت دارند که باید در یک زمانبندی مشخص مازاد آن را بفروشند. بعد از آنکه حجم انتقادات به نظام بانکی و بنگاه داری بانکها طی ماهها بالا گرفت بانک مرکزی به بانکها اولتیماتوم داد که طی سه سال شرکتهای خود را واگذار کنند و قبل از آن هم مهلت 15 روزهای به بانکداران داد تا فهرست اسامی شرکتهایشان را به بانک مرکزی تحویل دهند. طبق اعلام بانک مرکزی البته این مهلت 15 روزه پایان هفتهای که گذشت تمام شده و بانکداران اسامی شرکتهای خود را باید طبق دستور به سکاندار میرداماد تحویل داده باشند. البته آنطور که حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرده در پایان مهلت اعلام شده 28 تا 29 بانک جزئیات شرکتها و فعالیتهای خود را به بانک مرکزی اعلام کردند. وی با بیان اینکه از مجموع 34 بانک تنها 5 بانک تاکنون فهرست بنگاههای خود را به بانک مرکزی ارائه نکرده اند افزود: با پیگیری انجامشده مشخص شد که اطلاعات این بنگاهها نیاز به اصلاحاتی داشته که پس از انجام این اصلاحات تا حداکثر دو روز آینده به بانک مرکزی اعلام خواهد شد. وی گفت: بانکهای باقیمانده هم فهرست بنگاههای خود را اعلام میکنند تا مردم نیز در جریان امور قرار بگیرند.