تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- ایران پنجمین صادرکننده سنگآهن به چین
2- قیمت لبنیات 6 درصد دیگر گران میشود
3- مطبوعات از مالیات معاف میشوند
4- قرارداد صادرات برق ایران به عراق تا دی ماه تمدید شد
5- مترو به نمایشگاه بینالمللی تهران میآید
6- نامه انجمن در دستان وزیر صنعت
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
ایران پنجمین صادرکننده سنگآهن به چین
ایرنا: عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشور صادرکننده سنگآهن به چین محسوب میشود، در حالی که استرالیا رتبه اول صادرکنندگان سنگآهن به این بازار را دارد. کیوان جعفری طهرانی اظهار داشت: چین علاوه بر اینکه بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان است، اولین بازار سنگآهن دنیا نامیده میشود و علاوه بر کشورمان، استرالیا، آفریقای جنوبی و برزیل ازجمله تامینکنندگان سنگآهن موردنیاز این کشور هستند. وی با تشریح وضعیت افت قیمت سنگآهن در بازار جهانی، افزود: کاهش قیمت سنگآهن براساس هماهنگی این کشور با استرالیا صورت میگیرد و آنها این وضعیت را به وجود میآورند. جعفری طهرانی خاطرنشان ساخت: نرخ تمامشده هرتن سنگآهن اکنون برای استرالیا حدود 80 دلار است اما آن را به نرخ هر تن 45 دلار در بازار عرضه میکند. سال گذشته کل تولید سنگآهن ایران حدود 49 میلیون تن اعلام شد که بالغ بر 24 میلیون تن آن به ارزش کمتر از دو میلیارد دلار صادر شد. آمارهای منتشرشده حاکی است، چین بیش از 90 درصد سنگآهن صادراتی کشورمان را در سالهای اخیر جذب میکند. به گفته جعفری طهرانی، متخصصان بازار سنگآهن براین باورند که پس از پایان تعطیلات در چین(به مناسبت روز ملی این کشور)، از 10 مهرماه جاری بازار سنگآهن تمایل به افزایش قیمت داشته باشد.
قیمت لبنیات 6 درصد دیگر گران میشود
مهر: مشاور صنایع شیر ایران گفت: در صورتی که نرخ شیر خام از 1200 به 1300 تومان افزایش یابد، مسئولان باید با افزایش 6 درصدی قیمت فرآوردههای لبنی موافقت کنند. حسین چمنی در رابطه با افزایش نرخ شیرخام از ابتدای مهرماه سال جاری به 1300 تومان، افزود: به اعتقاد ما اگر قیمت شیرخام از 1200 به 1300 تومان افزایش پیدا کند باید مسئولان با افزایش حداکثر 6 درصدی قیمت لبنیات نیز موافقت کنند. وی با بیان اینکه افزایش نرخ شیرخام از 1200 به 1300 تومان قیمت تمام شده تولید فرآوردههای لبنی را افزایش میدهد، اظهار کرد: در صورتی که با وجود این مساله، قیمت لبنیات افزایش نیابد، شرکتهای لبنی وارد نقطه زیان میشوند. چمنی درباره سخنان برخی دامداران مبنی بر اینکه تعداد اندکی از کارخانجات شیرخام را به نرخ 1250 و 1200 تومان خریداری میکنند، گفت: شیری که برای آن قیمت 1200 تومان تعیین شده است، تعریف خاصی دارد. این شیر بار میکروبی زیر 100 هزار و چربی 3/2 درصد دارد که درحال حاضر ما چنین شیری را به قیمتی بیش از 1200 تومان خریداری میکنیم. وی افزود: شیری که کیفیت پایینتر و چربی کمتر از میزان عنوانشده داشته باشد به دلیل اینکه هزینه سالمسازی آن بیشتر است، با قیمت کمتری خریداری میشود، ضمن آنکه متوسط خرید شیرخام توسط کارخانهها به دلیل اینکه تمام شیر تولیدی کشور ممتاز نیست، پایینتر از 1200 تومان میشود. گفتنی است پیش از این، قیمت لبنیات تا 15 درصد افزایش یافته بود.
مطبوعات از مالیات معاف میشوند
ایسنا: معاون سازمان مالیاتی آخرین وضعیت تسلیم اظهارنامه فصل تابستان، پرداخت مالیات طلافروشان و میزان تحقق بودجه سازمان را تشریح کرد و ضمن رد اظهارات رئیس اتاق اصناف، در خصوص معافیتهای جدید مالیاتی و صندوق مکانیزه فروش توضیحاتی ارائه داد. علیرضا طاری بخش معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی در خصوص مهلت تسلیم اظهارنامه فصل تابستان سال جاری گفت: مطابق قانون مالیات بر ارزش افزوده، دوره مالیاتی برای مؤدیان مالیاتی سه ماهه تعیین شده است. وی افزود: براساس حکم مقرر در ماده 21 قانون مذکور، مؤدیان تکلیف دارند اظهارنامه هر دوره مالیاتی را طبق نمونه تکمیل و حداکثر ظرف مدت 15 روز از تاریخ انقضای هر دوره، با مراجعه به سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی www. evat. ir تسلیم و مالیات متعلق به دوره را پس از کسر مالیاتهایی که در زمان خرید طبق مقررات، پرداخت کردهاند، محاسبه و به حسابهای تعیینشده سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند. وی از معافیت مالیاتی مطبوعات خبر داد و گفت: در صورت تصویب پیشنویس ارائهشده در مجلس، روزنامهها از پرداخت مالیات معاف میشوند. در این بین خبرگزاریها هم میتوانند از مالیات معاف شوند، زیرا نگاه آنها به موضوع، اطلاعرسانی بوده و هدف کسب سود و منفعت نیست. وی با بیان اینکه دارو و درمان از پرداخت مالیات معاف هستند، یادآور شد: برخی از بخشهای دارو و درمان نیز در قانون قبلی با ابهام مواجه بود که در قانون جدید اصلاح شده است.
قرارداد صادرات برق ایران به عراق تا دی ماه تمدید شد
فارس: هوشنگ فلاحتیان در پاسخ به این سوال که در دیدار با معاون وزیر برق عراق آیا عراق موافق افزایش واردات برق از ایران است، گفت: در دیداری که به تازگی با معاون وزیر برق عراق داشتیم توافق شد قرارداد صادرات برق ایران که از یک ماه قبل به اتمام رسیده بود تا دیماه یعنی تا پایان سال میلادی (2014) ادامه پیدا کند. فلاحتیان اضافه کرد: در این دیدار مقرر شد تا دو طرف مذاکرات جدید خود را برای ادامه همکاری در سال میلادی جدید آغاز کند. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این سوال که درحال حاضر چه میزان برق از ایران به عراق صادر میشود، گفت: درحال حاضر به دلیل اینکه وضعیت آب و هوایی در عراق به سمت خنکشدن رفته است، میزان واردات برق از ایران کاهش یافته است به طوری که شب گذشته میزان برقی که از ایران به عراق صادر شد بالغ بر 1000 مگاوات بود. وی با تأکید بر اینکه قرارداد صادرات برق ایران به عراق یکماه بود به اتمام رسیده بود اما توافق شده تا فعلا براساس همان قرارداد قبلی به عراق برق صادر شود خاطرنشان کرد: توافق شده است تا برای میزان تأمین برق عراق مذاکرات جدید تا دیماه ادامه داشته باشد. فلاحتیان افزود: برای ادامه کار و بستن قرارداد جدید برای صادرات برق در سال 2015 باید جلسات متعدد دیگری نیز داشته باشیم تا براساس توافقات جدید برق مورد نیاز به عراق صادر شود.
مترو به نمایشگاه بینالمللی تهران میآید
ایلنا: حسین اسفهبدی، رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران گفت: نمایشگاه بینالمللی در محل خود باقی خواهد ماند و محل نمایشگاه هیچ تغییری نخواهد کرد زیرا ایران عضو اتحادیه صنعت نمایشگاهی دنیاست و با سابقه ۳۷ ساله حق عضویت پرداخت میکند. نمایشگاه بینالمللی تهران سومین نمایشگاه دنیا به لحاظ زیبایی است اما ما بهدنبال گسترش فضای نمایشگاهی در اطراف تهران هستیم و پس از آمادهشدن نمایشگاه شهر آفتاب در جنوب تهران بسیاری از نمایشگاههای بزرگ نظیر نمایشگاه خودرو، ساختمان و کتاب و... به آنجا منتقل میشود و سایر نمایشگاه های تخصصی درنمایشگاه بینالمللی تهران باقی خواهد ماند. اسفهبدی اظهار داشت: نمایشگاه شهر آفتاب به همت شهرداری تهران در حال ساخت است و در صورت تامین بودجه ۳۰ تا ۴۰ هزار متر از سالنهای آن تا پایان سال آماده خواهد شد که به محض بهرهبرداری از این پروژه سعی ما برگزاری سریع نمایشگاهها زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مکان خواهد بود. البته تهران نیاز به ۳ تا ۴ سایت بزرگ دیگر نمایشگاهی دارد که طرح نمایشگاه پرند در اولویت آنهاست و در شرق و غرب تهران نیز نیاز به نمایشگاه بینالمللی دارد که در حال شناسایی است. وی افزود: بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در نمایشگاه بینالمللی تهران فعالیت میکنند البته در طول سال ۳۵۰ هزار نفر در نمایشگاه مشغول به کار میشوند در ایام برگزاری نمایشگاهها حضور فعالی دارند و در ساخت و ساز و حملونقل کامیون و جرثقیل و... مشغول هستند.
نامه انجمن در دستان وزیر صنعت
تسنیم: دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: تا پایان مهرماه همه چیز درخصوص عرضه مجدد سیمان در بورس کالا و نحوه معاملات آن مشخص میشود. عبدالرضا شیخان گفت: پذیرش و عرضه سیمان در بورس کالای ایران در سال 89 انجام شد و در مدتی که تولیدکنندگان سیمان در بورس حضور داشتند، بیش از یک میلیون تن از این محصول موردمعامله قرار گرفت؛ به این ترتیب عرضه مجدد سیمان در بورس اتفاق تازهای نیست. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: در آن زمان به دلیل اعمال محدودیتهای قیمتی از سوی دولت در معاملات بورس کالا، تنها نتیجه بورسیشدن سیمان، افزایش هزینه تولیدکنندگان برای فروش محصولاتشان بود چراکه به دلیل وجود سقف قیمتی در معاملات، خریداران نمیتواسنتند بهصورت آزادانه رقابت کنند و همین امر نیز باعث توقف معاملات سیمان در بورس شد. وی به شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: با توجه به رکودی که در بازار سیمان حاکم شده است، از ماههای پیش در جلساتی با بورس کالا به بررسی عرضه دوباره سیمان در بورس و برطرفکردن مشکلات عرضه سال 89 پرداختیم که در پایان این جلسات نظر نهایی انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان این است که عرضه دوباره این محصول در بورس کالا در شرایط رکودی فعلی به نفع تولیدکنندگان و صنعت سیمان خواهد بود. شیخان ادامه داد: امروز بهترین زمان برای دولت است تا از طریق بورس کالا به آزادسازی قیمت سیمان اقدام کند.