تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- برنامهریزی برای راهاندازی بانک صنایع کوچک
2- انتشار مجدد اوراق آتی سهام در بورس
3- کمبود گوسفند ایرانی در امارات
4- موافقتنامه حفاظت و بهرهبرداری بهینه از منابع دریای خزر امضا شد
5- ۴۳ میلیارد دلار مانده نقدی صندوق توسعه ملی
6- هشدار معاون وزیر نفت به پالایشگاهها خصوصی
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
برنامهریزی برای راهاندازی بانک صنایع کوچک
مهر: مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از تسهیل امور صنعتگران در شهرکها و نواحی صنعتی خبرداد و گفت: در این زمینه با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود از سرمایهگذاران حمایت خواهیم کرد. سیدمحمدعلی سیدابریشمی در جلسه با صنعتگران و کارآفرینان، تامین زیرساختهای مورد نیاز برای استقرار واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی را از مهمترین رسالتهای این سازمان اعلام کرد و گفت: با تکمیل زیرساختها و امکانات زیربنایی در شهرکهای صنعتی و راهاندازی واحدهای صنعتی، شاهد رشد اشتغال و توسعه صنعتی خواهیم بود. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه با اشاره به اینکه برخی از دستگاههای اجرایی به علت محدودیتهای اعتباری نتواستهاند به تعهدات خود در تامین زیرساختهای موردنیاز تا ورودی شهرکهای صنعتی عمل کنند، گفت: با برگزاری جلسات مختلف با وزارتخانهها و دستگاههای مرتبط، پیگیر رفع مشکلات موجود در شهرکهای و نواحی صنعتی هستیم. وی مشکل تامین آب را یکی از مسائل پیش روی شهرکهای صنعتی برشمرد و خاطرنشان کرد: در این زمینه جلساتی با وزارت نیرو برگزار شده و وزیر نیرو نیز در جهت رفع این مشکل قول مساعد داده است.
انتشار مجدد اوراق آتی سهام در بورس
ایسنا: مدیرعامل شرکت بورس از شروع مجدد اوراق آتی سهام با مدل جدید خبر داد و گفت: در مدل جدید صندوقهای سرمایهگذاری بهمنظور مدیریت و پوشش ریسک میتوانند وارد این ابزار شوند. حسن قالیبافاصل- مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهاداراز آغاز مجدد قرارداد آتی سهام در بورس تهران خبر داد و گفت: قرارداد آتی سهام با همان مکانیزم قبلی مجددا راهاندازی شده است بهطوری که مشکل نرم افزاری این قرارداد برطرف شده و قراردادهای جدید برای آن تعریف شده است، بهطوری که روی داراییهای جدید، قراردادهای جدید 6 ماهه و یکساله تعریف شده و معاملاتی روی آن صورت گرفته است. وی با بیان اینکه در مدل جدید صندوقهای سرمایهگذاری بهمنظور مدیریت ریسک میتوانند وارد این قرارداد شوند، افزود: در شروع مجدد این نرمافزار، شرکتهای جدید بر اساس تقاضای بازار مورد بررسی قرار میگیرند، تا اگر شرایط تعریف اوراق آتی روی دارایی پایه را داشته باشند در هیات پذیرش مطرح شوند. مدیرعامل شرکت بورس تصریح کرد: علاوه بر این به منظور استقبال از این ابزار، اقدامات فرهنگسازی و اطلاعرسانی درحال انجام است، زیرا این بازار یک بازار ابزار نوین برای مدیریت ریسک بوده و برای سرمایهگذاران حرفهای مناسب است مخصوصا اینکه در مدل جدید صندوقهای سرمایهگذاری بهمنظور مدیریت و پوشش ریسک میتوانند وارد این ابزار شوند. قالیبافاصل در پاسخ به این سوال که آیا این ابزار در شرایط فعلی میتواند به بازار سرمایه کمک کند؟ گفت: قرارداد آتی ابزار جدیدی بوده و در بورس تنوع ایجاد میکند.
کمبود گوسفند ایرانی در امارات
فارس: به گزارش دِنشنال، درحالیکه ساکنان و تاجران اماراتی اقدام به ذخیره دام میکنند، قیمت دام زنده برای قربانی در امارات درحال افزایش است. بر اساس این گزارش، کمبود گوسفند جزیری ایران منجر به افزایش قیمت 500 درهمی دیگر انواع گوشت در این کشور شده است. تاجران دام زنده محلی معتقدند که قیمتها تا پایان عید قربان همچنان افزایش خواهد یافت. یک تاجر اماراتی، تامینکنندگان دام زنده دوبی را به احتکار دام بهمنظور افزایش قیمت گوشت متهم کرد. نواب یوسف یک تاجر اماراتی در اینباره گفت، تامینکنندگان بزرگ دبی، دام زنده را برای سود بردن بیشتر احتکار میکنند. آنها این دامها را در نزدیکی عید، زمانیکه مردم و تجار حاضرند هر قیمتی برای گوسفند قربانی بپردازند، وارد بازار میکنند. یوسف تبعه پاکستانی که 18 سال است در امارات فعالیت میکند در اینباره گفت: یک گوسفند محلی، نجدی و نعیمی 1600 تا 1800 درهم قیمت دارد. هنگامیکه گوسفندی جزیری ایران به اینجا میآمد، قیمت همین گوسفندها حدود 1000 تا 1200 درهم بود. قبلا روزانه 3 تا 4 هزار گوسفند جزیری به اینجا میآمد. وی افزود: در نبود این نوع گوسفند، سایر انواع گوسفندها نیز به سختی یافت میشوند. 7 ماه پیش، قیمت گوسفند کشمیری 400 درهم بود اما اکنون این نوع گوسفند 600 تا 650 درهم قیمت دارد.قیمت بزهای سومالیایی هم همینگونه است؛ قیمت این نوع بز که 450 درهم بود اکنون برای یک هر حیوان 12 کیلویی باید 600 درهم پرداخت شود.
موافقتنامه حفاظت و بهرهبرداری بهینه از منابع دریای خزر امضا شد
ایرنا: به گزارش سازمان شیلات ایران، چهارمین اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر که با حضور سران کشورهای یادشده در آستراخان روسیه برگزار شد، همچنین امضای دو موافقتنامه دیگر با عنوان «آب وهواشناسی» و «پیشگیری و واکنش به وضعیت اضطرار» را بههمراه داشت .موافقنامههای امضاشده بین وزرای پنج کشور حاضر در این اجلاس ازجمله وزرای کشور، راه و شهرسازی و مسئول محیط زیست نیز به امضا رسید که این موافقتنامهها را حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات ایران، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور امضا کردهاند. طبق مفاد این موافقتنامه، پنج کشور ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان، همکاری خود را براساس اولویتهایی شامل: حفاظت از منابع دریای خزر قبل از استفاده تجاری آنها؛ بهرهبرداری پایدار از منابع زنده مشترک؛ بهکارگیری مقررات مشترک بینالمللی مورد قبول طرفین در رابطه با تنظیم صیادی و حفاظت از منابع زنده دریای خزر مورد تاکید قرار گرفت .همچنین حفاظت از سیستم زیستمحیطی دریای خزر و تنوع زیستی منابع زنده؛ بهکارگیری تحقیقات علمی بهعنوان اساس حفاظت از منابع زنده و مدیریت بر منابع زنده مشترک و تطابق اقدامهای مربوط به حفاظت تا بهرهبرداری بهینه از منابع زنده دریای خزر و مدیریت بر منابع زنده مشترک در سراسر منطقه زندگی گونهها، مورد توافق کشورهای یادشده بود.
۴۳ میلیارد دلار مانده نقدی صندوق توسعه ملی
ایلنا: میزان منابع نقدی صندوق توسعه ملی را بدون درنظر گرفتن تعهدات 43 میلیارد دلار اعلام کرد.علی طیببنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی صبح دیروز در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه در پایان مرداد ۹۳، ۴۳ میلیارد دلار مانده نقدی صندوق بدون در نظر گرفتن تعهدات بوده است، ادامه داد: با درنظرگرفتن قیود منابع صندوق توسعه ملی وضعیت مناسبی را دارد. وی از گزارش رئیس هیأتعامل صندوق توسعه ملی درمورد محل مصارف آن به هیأت امنا خبر داد و گفت: در فاصله زمانی سالهای ۸۹ تا ۹۳، ۶۸ میلیارد و ۹۲۰ میلیون دلار به صندوق توسعه ملی کشور واریز و ۲۳میلیارد دلار نیز از آن برداشت شده است. وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه در پایان مرداد ۹۳، ۴۳میلیارد دلار مانده نقدی صندوق بدون در نظر گرفتن تعهدات بوده است، ادامه داد: با در نظر گرفتن قیود منابع صندوق توسعه ملی وضعیت مناسبی را دارد.وی با تأکید بر اینکه اهلیت متقاضیان باید توسط بانک عامل احراز شود، گفت: منابع این صندوق امانتی برای نسلهای آینده است و ما نباید در برابر آنها سرافکنده شویم. طیبنیا در توضیح عملکرد صندوق توسعه ملی در پایان شهریور سال ۹۳ بیان کرد: جمع تسهیلات این صندوق ۲۳ میلیارد و ۷۲۱ میلیون دلار و میزان ارز مسدود شده آن ۲۰ میلیارد دلار بوده است. همچنین ۷ میلیارد دلار نیز اعتبارات گشایش شده داشته و دو میلیارد دلار پرداخت شده است.وی با ارائه پیشنهادی برای برگزاری جلسه غیرعلنی در مجلس گفت: محدودیتهایی که صندوق توسعه ملی با آن مواجه است در حوزه تصمیمگیری کشوری است.
هشدار معاون وزیر نفت به پالایشگاهها خصوصی
تسنیم: معاون وزیر نفت هشدار داد: پالایشگاههای خصوصی اگر نتوانند محصولات خود را حداقل بر اساس استاندارد یورو۴ تولید کنند در فروش با مشکل جدی روبهرو خواهند شد.عباس کاظمی با تاکید بر تسریع در اجرای طرحهای توسعه و بهینهسازی در پالایشگاههای خصوصی گفت: مساله زیستمحیطی یک الزام است و اگر پالایشگاهها نتوانند محصولات خود را منطبق با استاندارد یورو4 تولید کنند مشتری برای محصولتشان نخواهند داشت. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش تصریح کرد: با توجه به تغییر سیاست وزارت نفت و تاکید وزیر نفت مبنی بر توزیع فرآوردههای مطابق با استاندارد یورو4 در کشور، کل محصولات پالایشگاه ستاره خلیجفارس در داخل کشور توزیع و محصولات مازاد سایر پالایشگاهها صادر میشود. وی افزود: بدین منظور خط لوله دوم انتقال فرآوردههای نفتی از بندرعباس به تهران در حال طراحی و اجراست تا 36 میلیون لیتر بنزین و 13 میلیون لیتر نفت گاز تولیدی پالایشگاه ستاره خلیجفارس به انبارهای نفت داخل کشور انتقال و در سراسر کشور توزیع شود. معاون وزیر نفت با اشاره به سرمایهگذاری هفت میلیارد دلاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در اجرای طرحهای افزایش ظرفیت و ارتقای کیفیت در پالایشگاههای نفت به نیابت از دولت، خطاب به سهامداران و مجامع پالایشگاههای خصوصی گفت: اگر میخواهید تولید و اقتصاد پایدار داشته باشید هرچه سریعتر طرحها را به اتمام برسانید.