تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- گاز ارزان، پتروشیمیها را تنبل میکند
2- گمرکات مرزی ایران و آذربایجان 24 ساعته میشوند
3- گسترش روابط تجاری ایران و تایلند
4- ارزش معاملات از 186میلیارد تومان فراتر رفت
5- تاکید بر صنعتی شدن سیب زمینی
6- استخدام تدریجی تمامی قبولشدگان آزمون استخدامی وزارت نفت
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
گاز ارزان، پتروشیمیها را تنبل میکند
ایسنا: معاون وزیر نفت با اعلام جزئیات تعیین قیمت خوراک گفت: ارائه خوراک ارزان به پتروشیمیها آنها را تنبل میکند و باعث میشود به رانتخواری عادت کنند. عباس شعریمقدم درباره تعیین قیمت خوراک برای طولانیمدت با هدف ایجاد ثبات برای سرمایهگذاران در این بخش تصریح کرد: در این زمینه مذاکراتی در حال انجام است، ولی هنوز به توافق نهایی نرسیدهایم. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، یکی از این روشها را وابسته کردن قیمت سالانه خوراک به قیمت تولید عنوان کرد و افزود: البته مجلس کف قیمت خوراک را 13 سنت اعلام کرده است. شعریمقدم در ادامه یکی از فرمولهای تعیین قیمت خوراک را وابسته کردن قیمت خوراک به قیمت نفت خواند و اظهار کرد: مجلس این پیشنهاد را مطرح کرده، اما عدهای معتقدند که رابطه بین قیمت نفت و گاز به هم خورده است و این دو زیاد از هم تبعیت نمیکند و وصل کردن قیمت خوراک به نفت غیر منطقی به نظر می رسد.وی با بیان اینکه این فرمولها در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: ما به دنبال فروش خوراک با قیمت منطقی هستیم و آن طور که وزیر نفت تاکید کرده به دنبال کسب سود عادلانه برای پتروشیمیها هستیم. معاون وزیر نفت با بیان این که این طبیعی است که بخش خصوصی به دنبال قیمت گاز ارزان باشد، افزود: دولت همواره به دنبال فروش گاز با قیمت منطقی است و به قول وزیر نفت نباید به کسی رانت بدهیم.
گمرکات مرزی ایران و آذربایجان 24 ساعته میشوند
مهر: رئیس کل گمرک ایران ضمن دیدار با وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان در باکو، رایزنیهایی برای آسانتر کردن تجارت با آذربایجان انجام داد و بر ضرورت عملیاتی شدن مصوبات نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تاکید کرد. رئیسکل گمرک ایران در دیدار وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان بر ضرورت عملیاتی شدن مصوبات نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تاکید کرد. مسعود کرباسیان در این دیدار اراده طرفین در گسترش مناسبات را جدی خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران مصمم به عملیاتی کردن مفاد این یادداشت تفاهم است. رئیس کل گمرک کشورمان دیدارهای منظم میان روسای گمرکات مرزی را به منظور تبادل نظر و یافتن راهکارهای جدید برای ایجاد تسهیلات بیشتر برای تردد کالا و مسافر مفید دانست و افزود: ما برای 24 ساعته کردن کار گمرکات توافق کردیم و به زودی زمان اجرای آن را اعلام خواهیم کرد. شاهین مصطفییف وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان هم گفت: سفر شما به باکو نشانگر عمق دوستی دو کشور بهخصوص در ماههای اخیر است و مناسبات عمیقی بین دو کشور به وجود آمده و این موضوع به خاطر علاقه خاص روسای جمهور دو کشور برای توسعه روابط است. وی با ابراز رضایت از سفر خود به ایران گفت: خوشبختانه سفرهای مقامات دو کشور به صورت هدفمند و با برنامهریزی صورت میگیرد و این سفرها در استحکام روابط تاثیرات خوبی خواهد داشت. وی گفت: در این میان نقش گمرکات برای تقویت تجارت به ویژه میان بخش خصوصی بسیار تعیینکننده است.
گسترش روابط تجاری ایران و تایلند
ایلنا: نشست هیئت اقتصادی ایران با بازرگانان و فعالان اقتصادی تایلند در اتاق بازرگانی این کشور با حضور رؤسای اتاق بازرگانی دو کشور برگزار شد. به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، بنگو سونکی، رئیس اتاق بازرگانی تایلند در این نشست با ابرازخوشحالی از حضور هیات تجاری ایران در بانکوک به زمینه فعالیت مشترک صنعتی و کشاورزی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: ما هزاران کیلومتر از یکدیگر فاصله داریم ولی از گذشته با هم آشنایی داشته و تجارت بین دو کشور برقرار بوده است. وی با اشاره به دولت تایلند بعد از کودتا که برای انجام برخی تغییرات، قدرت را در اختیار گرفته است، گفت: در سال 2015 میلادی انتخابات انجام می شود و به همین دلیل دولت جدید یکی از اهداف خود را افزایش فعالیت تجاری با کشورهای جهان و به ویژه ایران قرارداده است.وی با ابراز امیدواری از این که مذاکرات اتاقهای بازرگانی دو کشور و طرفهای تجاری به نتیجه مطلوبی برسد، تاکید کرد: تمامی امکانات در اختیار خود را برای ارتقای روابط دو کشور به کارخواهم گرفت.در ادامه غلامحسن شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز ضمن ابراز رضایت از فرصت به دست آمده برای مذاکره با هیئت اقتصادی تایلند، اظهار کرد: تاریخ روابط دو کشور نشان میدهد که این مناسبات تنها اقتصادی نبوده بلکه مبادله فرهنگی و اجتماعی را نیز دربر میگیرد. شافعی افزود: فکر میکنیم زمینههای متنوعی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد.
ارزش معاملات از 186میلیارد تومان فراتر رفت
فارس: در حالی که شاخص بورس با تأثیر منفی شرکتهای پتروشیمی 23 واحد منفی شد، اما ارزش معاملات با داد و ستد یک میلیارد و 372 میلیون سهم از مرز 186 میلیارد تومان فراتر رفت.آخرین روز معاملاتی این هفته بورس اوراق بهادار تهران با فشار عرضه در نمادهای پتروشیمی همراه بود که به این ترتیب شاخص کل با افت 23 واحدی به رقم 71 هزار و 640 واحد رسید.بر اساس این گزارش، ارزش معاملات با داد و ستد بیش از یک میلیارد و 372 میلیون برگ به رقم 187 میلیارد تومان نزدیک شد.در بازار دیروز پتروشیمی خارک، گسترش نفت و گاز پارسیان، فولاد خوزستان، ملی صنایع مس ایران، توسعه معادن و فلزات، بانک صادرات، همراه اول، بانک پاسارگاد، بانک اقتصاد نوین، توسعه صنایع بهشهر، نفت بهران، سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی، پتروشیمی آبادان، پتروشیمی فناوران، صنایع شیمیایی فارس و پتروشیمی شیراز تأثیر منفی بر شاخص داشتند.در مجموع تمام شاخصهای منتخب به غیر از شاخص بازار دوم در وضعیت قرمز بودند.در فرابورس هم شاخص با افت دو واحدی در آخرین روز معاملاتی هفته به رقم 826 واحد رسید که گروه پتروشیمی ایرانیان، پتروشیمی مارون، ذوآهن اصفهان، نفت پاسارگاد و کشتیرانی دریای خزر بیشترین تأثیر منفی را داشتند.در این بازار اوراق امتیاز تسهیلات خرید مسکن در اکثر سررسیدها گران شد و در بیشترین نرخ به رقم 98 هزار تومان در سررسید دی ماه 91 رسید درحالی که قیمت پایانی این سررسید (43/0) درصد منفی بود.
تاکید بر صنعتی شدن سیب زمینی
ایرنا:معاون امور تولیدات وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون با وجود محدودیت منابع آبی در کشور، استفاده از ارقام زودرس و مقاوم به کم آبی و همچنین استفاده از ارقام پیشرفته سیب زمینی ضروری است که باید مورد توجه تولیدکنندگان و واردکنندگان بذر کشور قرار گیرد.عباس کشاورز چهارشنبه در مراسم ششمین همایش کانون تولیدکنندگان سیبزمینی بذری ایران که با هدف بهبود کمی و کیفی بذر سیبزمینی در کشور در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، افزود: ما هماکنون براساس محدودیت منابع آبی به ارقام پیشرفته سیبزمینی با ویژگیهای کیفی پرمحصول بودن، مقاوم به خشکسالی، مقاوم به آفات و بیماریها، زودرس بودن با سه دوره آبیاری کمتر نیازمندیم تا مورد استفاده قرار گیرد. وی اضافه کرد: به نظر میرسد کشورهای اروپایی بذرهای قدیمی و بذرهایی که دانش فنی آن اهمیت چندانی برایشان ندارد را به ایران صادر می کنند، این مهم زیبنده کشور ما نیست و باید تلاش کرد از بذرهای جدید و پیشرفته که مورد استفاده کشورهای اروپایی است در کشور خود استفاده کنیم. کشاورز تصریح کرد: هماکنون تسهیل ورود ارقام جدید با رعایت مقررات در دستور کار قرار دارد تا ارقام جدید و متنوع سیب زمینی به کشور وارد شود. وی، صنعتی شدن سیبزمینی را مورد تاکید قرار داد و گفت: درحال حاضر بهطور عمومی عرضه خام سیبزمینی در کشور ما رایج است که باید تلاش کنیم ظرف مدت زمان کوتاهی این محصول خام را به فرآوردههای متنوع تبدیل کنیم که همین امر موجب کاهش ضایعات در این محصول میشود.
استخدام تدریجی تمامی قبولشدگان آزمون استخدامی وزارت نفت
تسنیم: رئیس کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: وزارت نفت پذیرفت کلیه قبولشدگان آزمون استخدامی شرکت ملی نفت بهتدریج جذب شوند. علی مروی درباره تعیین تکلیف معترضان به نتیجه آزمون استخدامی شرکت ملی نفت اعلام کرد: بهرغم محدودیت جذب نیروی انسانی در وزارت نفت، با تلاش کمیسیون انرژی مجلس، جدیت و پیگیری وزیر نفت و همیاری معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری مشکل شرکتکنندگان در آزمون استخدامی نفت حل شد.نماینده مردم نیشابور در مجلس اظهار کرد: بر اساس توافق صورتگرفته مقرر شد که قبول شدگان در آزمون استخدامی بهتدریج و در یک بازه زمانی مشخص به استخدام شرکت ملی نفت ایران درآیند.براساس این گزارش اردیبهشت سال 92 شرکت ملی نفت ایران پیرو اطلاعیه سراسری قبلی این شرکت، اقدام به برگزاری آزمون استخدامی کرد. نتایج اولیه این آزمون با تأخیر فراوان اعلام شد و پاییز، زمان انجام مصاحبه پذیرفتهشدگان تعیین شد. یک ماه پس از برگزاری مصاحبه قرار بود از چهارهزار داوطلب پذیرفته شده نیمی بهعنوان پذیرفته شده نهایی انتخاب شوند اما بهرغم اطلاعیههای مداوم شرکت ملی نفت و وزارت نفت مبنی بر تعیین تکلیف این افراد هیچ اقدامی صورت نگرفت.همین موضوع موجب شد که داوطلبان خواستار روشن شدن وضعیتشان شوند.