تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- رئیسکل بانک مرکزی ایران عازم واشنگتن شد
2- آغاز دور جدید توزیع سبد کالا
3- قسط چهارم داراییهای بلوکه شده ایران سررسید شد
4-کاهش بیکاری جوانان به ۲۰ درصد
5- برگشت نقدینگی از بانکها به بازار بعید است
6- ایران برای شرکتهای هندی منطقه ویژه اقتصادی ایجاد میکند
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
رئیسکل بانک مرکزی ایران عازم واشنگتن شد
ایرنا: رئیسکل بانک مرکزی در راس هیاتی بلند پایه متشکل از قائممقام، معاون ارزی و معاون اقتصادی این بانک، برای شرکت در اجلاس پاییزه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به آمریکا سفر کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نشست مشترک صندوق بینالمللی پول (IMF) و گروه بانک جهانی (World Bank Group)همه ساله در دو نوبت با حضور روسای کل بانکهای مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورهای عضو برگزار میشود. اجلاس بهاره در اواخر فروردین ماه و اجلاس پائیزه (سالانه) بهطور معمول اواسط مهرماه در واشنگتن برگزار میشود و هر سه سال یک بار نیز یکی از کشورهای عضو به عنوان میزبان اجلاس سالانه تعیین میشود.اجلاس پاییزه امسال طی روزهای 16 تا 21 مهرماه برگزار میشود.در این گزارش آمده است: از مهمترین نشستهای این اجلاس، میتوان به میزگردهای اقتصادی با حضور مقامات ارشد صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، نشست وزرا و روسای کل گروه 24، نشست معاونین گروه 24، اجلاس کمیته پولی و مالی بینالمللی (IMFC) و کمیته توسعه (DC) اشاره کرد.حضور مقامات بانکی و اقتصادی کشورها در این اجلاس فرصت مناسبی را فراهم میآورد، تا در راستای افزایش ارتباط و همکاریهای بانکی و اقتصادی فیمابین، دیدارهایی میان روسای کل و سایر اعضای هیاتهای اعزامی از کشورهای مختلف صورت گیرد.
آغاز دور جدید توزیع سبد کالا
مهر:درحالی محمدباقر نوبخت آغاز دور جدید توزیع سبد کالا بین 5/7 میلیون نفر که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در هفته آینده خبر داده است که پیشتر، وزیر کار از شناسایی 5/2 میلیون نفر دیگر تا آبانماه خبر داده بود که مجموع دریافت کنندگان بستههای غذایی دولت را به 10 میلیون نفر افزایش خواهد داد. تاکنون نامی از کارگران بهعنوان مشمولان جدید دریافت کمکهای دولتی برده نشده و با وجود پیگیریهای نمایندگان کارگران، هنوز دولت پاسخی به خواسته آنها نداده است.شهریورماه سال جاری علی ربیعی، وزیر کار اعلام کرد درصورت فراهم شدن برخی پیش شرطها مانند تامین منابع مالی مورد نیاز، دولت قصد دارد واگذاری بستههای امنیت غذایی را برای 10 میلیون نفر انجام دهد که این موضوع به معنای شناسایی و ارائه لیست جدیدی از 5/2 میلیون مشمول جدید است. درحال شناسایی گروههای در معرض فقر غذایی هستیم ولی بانکهای اطلاعاتی کشور کامل نیستند و در این مدت تلاش کردیم تا به اطلاعات موجود انسجام ببخشیم. در تیرماه امسال نیز دولت در قالب ابلاغیه آغاز توزیع سبدهای کالایی بین 5/7 میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، ماموریتی بر عهده وزارت کار گذاشته بود تا ظرف مدت یکماه افراد مشمول در مراحل بعدی توزیع بسته حمایت غذایی را به ستاد هدفمندی یارانهها ارائه کند. بنابراین 5/2 میلیون نفری که علی ربیعی تحتعنوان مشمولان جدید دریافت بستههای امنیت غذایی معرفی کرده، در این گروههای حقوقی قرار میگیرند.
قسط چهارم داراییهای بلوکه شده ایران سررسید شد
ایسنا: موعد قسط چهارم از مرحله دوم آزادسازی داراییهای بلوکه شده درحالی روز جمعه سررسید شد که هنوز بانک مرکزی خبری مبنی بر دریافت قسط سوم منتشر نکرده است.دیروز همزمان با 10 اکتبر (18 مهرماه)، زمان آزادسازی 400 میلیون دلار دیگر از منابع 8/2 میلیارد دلاری است که در مرحله دوم توافقات هستهای قرار بر آزادسازی آن و واریز به حساب بانک مرکزی ایران شد. طبق توافق انجامشده، زمانبندی آزادسازی این 8/2میلیارد دلار به این ترتیب است که قسط اول به مبلغ 500 میلیون دلار در روز دهم مرداد 1393 (اول اوت2014)، قسط دوم 500 میلیون دلار در روز سوم شهریور 1393 (25 اوت 2014)، قسط سوم 400 میلیون دلار در روز 26 شهریور 1393 (17 سپتامبر 2014)، قسط چهارم 500میلیون دلار در روز 18 مهر 1393 (10 اکتبر 2014)، قسط پنجم 500 میلیون دلار در روز 12 آبان 1393 (3 نوامبر 2014) و قسط ششم 400 میلیون دلار در روز دوم آذر 1393 (23 نوامبر 2014) آزاد میشود و دراختیار بانک مرکزی قرار میگیرد.براین اساس با توجه به اینکه در مرحله اول آزادسازی داراییهای بلوکهشده ایران 2/4 میلیارد دلار طی هشت مرحله آزاد و در اختیار کشورمان قرار گرفت، تاکنون با یک میلیارد دلار دیگری که در مرحله دوم هم به حساب بانک مرکزی واریز شده است درمجموع حدود 2/5 میلیارد دلار از طلب دلارهای نفتی ایران که مدتها مسدود شده بود دریافت شده است.
کاهش بیکاری جوانان به ۲۰ درصد
فارس: به گزارش مرکز آمار ایران شاخص نیروی کار در تابستان سال 1393 را بررسی و نتایج طرح آمارگیری از نیروی کار را اعلام کرد. بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت)، جمعیت 10ساله و بیشتر نشان میدهد که 2/37 درصد جمعیت در سن کار (10ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بودهاند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. همچنین نتایج نشان میدهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از کاهش 9/1 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 1392) و افزایش 1/0 درصدی آن نسبت به فصل گذشته (بهار 1393) است. بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10ساله و بیشتر نشان میدهد که 5/9 درصد از جمعیت فعال بیکار بودهاند.بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان میدهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 1392) 9/0 درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار1392) 2/1درصد کاهش داشته است. نرخ بیکاری جوانان 29- 15 ساله نیز حاکی از آن است که 2/20درصد از جمعیت فعال 29-15 ساله بیکار بودهاند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
برگشت نقدینگی از بانکها به بازار بعید است
ایلنا: یک کارشناس بازار سرمایه گفت: برگشت نقدینگی از بانکها به بازار بعید است. یوسف امینداور با اشاره به وضعیت بورس، گفت: نرخ بسیاری از سهمها درحال حاضر خوب است اما این موضوع نمیتواند بهانهای برای افزایش شاخصهای بورس باشد و فاکتورهای دیگری نظیر بهترشدن وضعیت سیاسی و عوامل داخلی میتواند باعث کاهش رکود و بازگشت نقدینگی به بازار شود. وی با بیان اینکه باوجود سودهای کنونی بازگشت نقدینگی از بانکها به بازار بعید به نظر میرسد، تصریح کرد: به اعتقاد بنده سرمایهگذاری در بورس ومسکن در اولویتهای بعدی مردم قرار دارد چراکه همیشه بورس شش ماه از سایر بازارها عقب است. وی ادامه داد: هر چند صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که در سال ۲۰۱۴ میلادی رشد اقتصادی یکونیم درصدی را تجربه کردیم اما این موضوع نیز حائز اهمیت است که در کوتاهمدت بورس نمیتواند همپای سایر بازارها حرکت کند. وی با اشاره به رشد اقتصادی 5/4 درصدی در بهار امسال افزود: این رشد در مقایسه با سال گذشته بوده و هنوز رشد اقتصادی ما مثبت نشده و هماینک به اعتقاد بنده پول ارزشمندتر از کالاست. وی ابراز کرد: زمانی که پول ارزشمندتر میشود نشان میدهد که تورم کاهش پیدا کرده این درحالی است که در زمان رشد تورم خرید هر کالایی بهتر از نگه داشتن پول بود.امین داور در خاتمه گفت: با ارزیابی بازارهای مختلف این نکته را در میبابیم که مصرف مردم در خیلی از زمینهها نظیر خرید پوشاک وغیره کاسته شده است.
ایران برای شرکتهای هندی منطقه ویژه اقتصادی ایجاد میکند
تسنیم: منابع هندی اعلام کردند دهلینو درحال مذاکره با تهران برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در ایران است که در آن شرکتهای شیمیایی و پتروشیمی هند بتوانند اقدام به تولید مواد اولیه کنند. بهگزارش پایگاه خبری بیزینس استاندارد، اولین پروژه ایجاد مناطق ویژه اقتصادی درخارج از هند که از طریق آن شرکتهای شیمیایی و پتروشیمی هند برای ایجاد شعبههایی در دیگر کشورها برای تولید مواد خام اولیه تشویق میشوند، احتمالا در ایران ایجاد خواهد شد.این خبر روز پنجشنبه از سوی آنانت کومار، مقام مسئول در زمینه مواد شیمیایی و کودهای دولت هند اعلام شد. کومار افزود، گفتوگوها در این زمینه در مراحل اولیه قرار دارد.
به گفته منابع دولتی، زمانی که اولین بار ایده ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در خارج از هند مطرح شد، کشورهای ایران، میانمار و موزامبیک اولین گزینهها بودند، زیرا این کشورها دارای منابع عظیم نفت و گاز هستند که یک پیش نیاز ضروری برای صنعت پتروشیمی و نفت است. اکنون هند معتقد است که ایران میتواند مکانی ایده آل برای شروع این پروژهها باشد، زیرا بسیاری از پالایشگاههای هندی نیز از ایران نفت وارد میکنند و دارای روابط تجاری با شرکتهای ایرانی هستند. آنانت کومار افزود، از طریق ایجاد مناطق ویژه اقتصادی، شرکتهای هندی میتوانند به منابع ارزان قیمت برای تولید محصولات پتروشیمی دسترسی داشته باشند و محصولات خود را برای استفاده در صنایع پایین دستی هند صادر کنند.