تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- انجام بیش از 4 هزار پرواز داخلی
2- صادرکنندگان نمونه از رئیس جمهور لوح می گیرند
3- جایگاه دوازدهم تولید گندم ایران در دنیا
4-مذاکرات صادرات مرغ و تخممرغ به روسیه
5- افت قیمت جهانی برنج هند با کاهش خرید ایران
6- چانهزنی ایران و عراق برسر قیمت برق
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
انجام بیش از 4 هزار پرواز داخلی
مهر: در شهریورماه امسال 4 هزار و 994 پرواز توسط شرکتهای هواپیمایی داخلی انجام شد و از این تعداد 2 هزار و 227 پرواز با تاخیر 167 هزار و 791 دقیقهایانجام شده است. میزان کل تاخیر پروازی در مردادماه امسال 196 هزار و 364 دقیقه بود که در شهریورماه با حدود رشد منفی 14 درصدی به 168 هزار و 791 دقیقه رسیده است. براساس این گزارش در میان ایرلاینها، سهم تاخیر هواپیمایی ایرانایر، آسمان و ماهان از میزان کل تاخیر پروازی به ترتیب 23، 16 و 15 بوده است به طوریکه در شهریورماه امسال هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران 777 پرواز انجام داده که 419 پرواز با تاخیر مجموع 38 هزار و 644 دقیقهای انجام شده است.همچنین تعداد پروازهای ماهان در این مدت 850 بوده که 416 پرواز با تاخیر 250 هزار و 39 دقیقهای انجام شده است. تعداد کل پرواز آسمان نیز در شهریور ماه امسال 817 پرواز بوده که تعداد پروازهای تاخیر این ایرلاین 334 پرواز بوده است. بر اساس گزارش سازمان هواپیمایی کشوری در ستون سهم تاخیر هر شرکت از میزان کل پروازها ماهان با 17، آسمان با 16 و ایرانایر نیز با 16 قرار دارند.درصد پرواز تاخیردار نسبت به کل پروازها 45 درصد، میانگین تاخیر هر پرواز تاخیردار 76 دقیقه و میانگین تاخیر هر پرواز 34 دقیقه بوده است. درصد پرواز تاخیردار نسبت به کل پروازها در مردادماه 52 درصد، میانگین تاخیر هر پرواز تاخیر دار 80 دقیقه و میانگین تاخیر هر پرواز 41 دقیقه بوده است.
صادرکنندگان نمونه از رئیس جمهور لوح می گیرند
آرمان: با قطعی شدن حضور دکتر روحانی در هجدهمین مراسم روز ملی صادرات، استراتژی صادرات غیرنفتی باردیگر در ادبیات اقتصادی کشور احیا شده و آهنگ صادراتی با قوت بیشتری افزایش مییابد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، هجدهمین مراسم روز ملی صادارت در حالی برگزار میشود که رئیسجمهور با اهدا لوح و تندیس به صادرکنندگان نمونه ضمن تجلیل از تلاشهای آنها در اعتلای اقتصادی کشور، اهمیت این روز ملی را خاطرنشان میکند. بر همین اساس روز ملی صادرات متفاوتتر و باشکوهتر از سالهای گذشته برگزار خواهد شد و با اولین حضور رئیس قوه مجریه در این مراسم پس از چند سال، از صادرکنندگان نمونه کشور درحضور شخص اول اجرایی کشور تجلیل خواهد شد. توسعه صادرات غیرنفتی درحالی استراتژی اقتصادی دولت محسوب میشود که اقدامات دولت در یک سال گذشته رشد 20 درصدی صادرات غیرنفتی را در 6 ماه نخست سال جاری نشان میدهد تا جایی که دکتر حسن روحانی در پنجمین گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با اشاره به رقم 50 میلیارد دلار صادرات و واردات غیرنفتی در 6 ماه نخست سال این رقم را رقم چشمگیری در این حوزه خواند.وی با بیان اینکه انشاءا... رقم تجارت خارجی تا پایان سال به 100 میلیارد دلار برسد گفت: این نشان میدهد که اقتصاد ما شروع به حرکت کرده است و مردم امیدوار هستند. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، هجدهمین مراسم روز ملی صادرات، بهدلیل هماهنگی برای حضور رئیسجمهور در این مراسم دو روز زودتر از موعد خود، 27 مهرماه سال جاری در سالن اجلاس سران برگزار میشود.
جایگاه دوازدهم تولید گندم ایران در دنیا
فارس: سازمان جهانی خواربار و کشاورزی در جدیدترین برآورد خود از میزان تولید گندم جهان اعلام کرد در سال جاری میلادی کل تولید گندم در جهان با رشد 2/0 درصدی نسبت به سال قبل مواجه خواهد شد و به 5/718 میلیون تن خواهد رسید.بر اساس این گزارش تولید گندم ایران در سال زراعی این کشور که اکتبر (مهر) پایان یافت با کاهش 1/7 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده و به 13 میلیون تن رسیده است. ایران در سال گذشته 14 میلیون تن گندم تولید کرده بود.ایران دوازدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان در سال 2014 معرفی شده است. بر اساس برآورد فائو اتحادیه اروپا با تولید 1/147 میلیون تن گندم طی امسال رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داده و چین با 3/125 میلیون تن و هند با 9/95 میلیون تن به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند. تولید گندم اتحادیه اروپا در سال جاری رشد 4/2 درصدی داشته است. آمریکا با تولید 2/55 میلیون تن گندم در رتبه چهارم جهان قرار داشته و روسیه، کانادا، استرالیا، پاکستان، ترکیه، اوکراین و قزاقستان نیز به ترتیب در رتبههای پنجم تا یازدهم از این نظر قرار گرفتهاند.روشن نیست که سازمان خواربار جهانی این آمارها را از چه منابعی استخراج کرده است درحالی که به گفته مسئولان کشور میزان تولید گندم امسال 10 میلیون تن بوده و نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است.
مذاکرات صادرات مرغ و تخممرغ به روسیه
ایرنا: معاون برنامهریزی اقتصادی وزارت جهادکشاورزی گفت: در پی سفر وزیر جهادکشاورزی به روسیه مذاکرات برای صادرات گوشت مرغ و تخممرغ ایران به این کشور مثبت ارزیابی و بزودی توافقات لازم برای صادرات مهیا خواهد شد. عبدالمهدی بخشنده روز سهشنبه در حاشیه مراسم روز جهانی غذا در جمع خبرنگاران درخصوص مذاکرات ایران و روسیه، افزود: این مذاکرات مدتها مورد تقاضای دو کشور بوده و درسفر اخیر به همراه وزیر جهاد کشاورزی هیاتی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات دامی نیز حضور داشتهاند. وی تصریح کرد: وزارتخانه مکلف است گندم سالجاری را با نرخ مصوب دولت یعنی 1155 تومان از گندمکاران خریداری کند اما ما بهدنبال افزایش این نرخ هستیم. وی اظهار کرد: وزارت جهادکشاورزی به دولت پیشنهاد داده تا قیمت خرید تضمینی گندم براساس کیفیت تولید افزایش یابد و به هر میزان کشاورزان، گندم را با پروتئین و گلوتن بالاتر تولید کنند، وجه بیشتری به ازای گندم تولیدی دریافت خواهند کرد.وی با بیان آنکه تشویق کشاورزان به تولید کیفی گندم در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد، افزود: درحال حاضر میانگین پروتیئن گندم تولیدی کشور 11 درصداست که هماکنون درحال تهیه یک پیشنهاد به دولت هستیم تا آن دسته از کشاورزان که گندم را با پروتئین بیشتری تولید میکنند، مبلغ بیشتری نسبت به نرخ 1155 تومانی گندم دریافت کنند.به گفته وی، هماکنون برنامهریزی ما تولید گندم کیفی است که این روش یکی از شیوههای متداول در دنیاست.
افت قیمت جهانی برنج هند با کاهش خرید ایران
تسنیم: افزایش تعرفه واردات برنج هندی به ایران از ۱۰ درصد به ۴۵ درصد به کشاورزان ایالت پنجاب هند و صادرکنندگان این کشور آسیب زده و موجب کاهش قیمت این کالا در بازار داخلی هند شده است.به گزارش ایندیا تایمز، افزایش تعرفه واردات برنج هندی به ایران از 10 درصد به 45 درصد به کشاورزان ایالت پنجاب هند و صادرکنندگان این کشور آسیب زده و موجب کاهش قیمت این کالا در بازار داخلی هند شده است. کشاورزان پنجاب به تصور اینکه برنج باسماتی را به قیمت فصل پیش خواهند فروخت، وسعت مزارع تحت کشت این نوع برنج را به میزان قابلتوجهی افزایش دادهاند، اما اکنون قیمت محصول آنها در مقایسه با قیمت سال گذشته پایینتر آمده است. امسال وسعت مزارع تحت کشت برنج باسماتی به 816 هزار هکتار رسیده است، درحالی که این رقم در سال گذشته 550 هزار هکتار بود. منابع آگاه گفتند، تولید برنج باسماتی امسال به 4 میلیون تن خواهد رسید. پوسا 1509، یک نوع برنج باسماتی جدید به قیمت 2300 تا 2700 روپیه در هر 100 کیلو به فروش میرسد. تجار و صادرکنندگان برنج میگویند، حتی قیمت برنت پوسا 1121 نیز که برداشت آن از هفته اول نوامبر آغاز خواهد شد 3 هزار روپیه در هر یکصد کیلو خواهد بود. قیمت پوسا 1121 در فصل گذشته به 4400 روپیه در هر صد کیلو رسیده بود.نارش گویال، تاجر هندی درباره پایین آمدن قیمتها گفت: «ایران بزرگترین مشتری برنج پوساست و عامل اصلی کاهش قیمت، افزایش 35 درصدی تعرفه واردات برنج به این کشور است.
چانهزنی ایران و عراق برسر قیمت برق
ایسنا: قائممقام وزیر نیرو درامور بینالملل با اشاره به اینکه درحال حاضر شرایط تمدید قرارداد صادرات برق به عراق در حال بررسی است، گفت: مذاکرات درمورد قیمت برق بین دو کشور ایران و عراق ادامه دارد.اسماعیل محصولی اظهار کرد:پیش از این توافق شده بود که میزان صادرات برق به عراق از 1000 مگاوات ساعت در سال به 1300 مگاوات ساعت در سال برسد.وی تاکید کرد: براساس توافق قبلی مذاکره شده بود که در تابستان 1000 مگاوات و در زمستان 1300 مگاوات برق به عراق صادر شود اما درحال حاضر بحث بر سر تمدید قرارداد سابق است.در حال حاضر صحبت از افزایش صادرات برق به عراق نیست بلکه ایران درصدد است بر سر قیمت جدید فروش برق خود با عراق به تفاهم برسد.معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی پیش از این با اعلام خبر احتمال کاهش صادرات برق به عراق، تاکید کرده بود که حجم صادرات برق به عراق افزایش نخواهد یافت.هوشنگ فلاحتیان با تاکید بر اینکه اولویت ما تامین نیاز مصرفکنندگان داخل کشور است، گفت: بر اساس برنامهریزی تلاش میکنیم برق مورد نیاز عراق را تا سقف 1500 مگاوات بر اساس قراردادهای فیمابین تامین کنیم. وی تصریح کرد: البته تامین 1500 مگاوات برق بستگی به نیاز مصرف برق داخل کشور دارد چرا که اگر نیاز به گونهای باشد که امکان تحویل برق در سقف قرارداد وجود نداشته باشد، احتمالا همه سقف قرارداد تامین نخواهد شد.