سردبیرآزاداندیش


علی لاریجانی، رئیس مجلس:

مساله اقتصادی در کشور در دولت‌های مختلف اشکالاتی مزمن داشته است، در دولت قبل قدری عمیق‌تر شد اما کشور از این مشکلات مزمن رنج می‌برد. اتکای بودجه جاری کشور به نفت همچنین گستردگی بودجه جاری، یک بلای بزرگ برای کشور است.همین موضوع منجر به این شده که به علت نبود و یا کمبود اعتبارات با وجود متخصصان بسیار، سرعت اجرای پروژه‌های مختلف بسیار پایین باشد.باید پذیرفت که ساختار بودجه کشور از گذشته اشکال داشته است ضمن اینکه در دولت قبل هم مقداری به این امور بی‌توجهی شد و در نهایت وضعیت موجود بدتر شد. الآن باید توجه کرد که ما تمام هم و غم خود را باید متوجه بخش اقتصادی کشور کنیم.باید تولید کشور راه بیفتد و پذیرفت که بخش خصوصی و بخش‌های غیر دولتی تا زمانی که به نحو احسن فعال نشوند این مشکل حل نمی‌شود و حتی در مسائل بین‌المللی تاثیر می‌گذارد. آن موضوعی که ما باید به آن توجه کنیم، مدیریت اقتصادی درونی کشور است که باید علاج شود.تولید کشور باید رونق پیدا کند، هنوز ما نواقصی در این زمینه داریم، اصل 44 باید درست اجرا شود، مسائلی که مربوط به سرمایه‌گذاری است که دالان پر مساله ای دارد در کشور باید مورد توجه قرار بگیرد.


محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی:

برنج در سال گذشته بیش از نیاز کشور وارد شده و در شش‌ماه نخست امسال نیز حدود 700 هزار تن واردات این محصول صورت گرفت که با تولید داخلی، با انباشت زیادی در انبارهای کشور مواجه شدیم. هم‌اکنون درحال ارزیابی وضعیت موجودی برنج کشور هستیم که پس از پایان فصل تعرفه آن اگر کشور با کمبودی مواجه نباشد ممنوعیت واردات آن تا پایان سال ادامه پیدا می‌کند. برای صادرات محصولات کشاورزی اصرار بر این داریم تا روش صدور مجوز را تغییر دهیم؛ به‌گونه‌ای که دیگر مجوز دادن برای صادرات به صورت کوپنی، دستوری و خاص تلقی نشود چراکه در صادرات محصولات کشاورزی همه یکسانند و می‌توانند با رعایت قوانین قرنطینه‌ای کشور به این حوزه ورود پیدا کند و امضای طلایی برای هیچ‌کس وجود ندارد. درحال حاضر کشور با بحران آب و خشکسالی مواجه شده که دلیل آن بیشتر از آنکه تغییر اقلیم و بارش کم باشد بی‌برنامگی بوده است و برای حل آن باید راه اشتباهی که در گذشته رفته‌ایم را برگردیم. چراکه در گذشته نیز کشاورزان با همین اقلیم و شرایط محصولات مورد نیاز کشاورزی خود را تولید کرده‌اند. درحال حاضر گفته می‌شود که 10 میلیارد مترمکعب بیش از ظرفیت سفره‌های زیرزمینی آب برداشت شده است.

تازه های اقتصاد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی