تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- کاهش 60 درصدی تولید زیتون در کشور
2- قسط پنجم داراییهای ایران سررسید شد
3- احتمال کاهش قیمت برخی از مواد غذایی
4- خودنمایی بانکهای بورسی در افزایش شاخص بورس
5- تغییر پروانه آهنفروشان برای فرار از مالیات بر ارزش افزوده
6- افت 8/0 درصدی ارزش ریال ایران در سپتامبر ۲۰۱۴
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
کاهش 60 درصدی تولید زیتون در کشور
مهر: رئیس شورای ملی زیتون با بیان اینکه طی سال جاری تولید این میوه در برخی استانها 40 درصد و در برخی دیگر 60 درصد کاهش یافته است، گفت: عملکرد در واحد سطح بسیار پایین است به همین دلیل باغداران داغدار زیتون هر ساله زیان زیادی را متحمل میشوند و ما از دولت و مجلس میخواهیم که فکری اساسی برای این موضوع کنند.سیداحمد بلندنظر تولید نزدیک به ۷۰ هزار تن میوه زیتون در سراسر کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: بیش از ۵۰ هزار تن از این میزان تولید به کنسرو تبدیل شده و حداکثر ۲۰ هزار تن آن برای روغنکشی مورد استفاده قرار میگیرد؛ ضمن اینکه فصل برداشت زیتون کنسروی به اتمام رسیده و هماکنون زیتون روغنی درحال برداشت است.رئیس شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه سال گذشته سال آور زیتون بود، افزود: طبق آمار ارایه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی طی سال پیش از ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت موجود ۱۰۰ هزار تن میوه زیتون برداشت شده است. بلندنظر اضافه کرد: سال پیش درختان زیتون بار دادند اما در شمال کشور بهدلیل هجوم آفت مگس زیتون بسیاری از میوههایی که روی درخت تشکیل شده بودند ریزش کردند، بهعنوان مثال در قزوین حدود ۱۵ هزار تن زیتون پای درختان ریخت. وی با بیان اینکه امسال خبری از مگس میوه نبود، تاکید کرد: این مساله به معنای نابودی آفت مذکور نیست.
قسط پنجم داراییهای ایران سررسید شد
ایرنا: براساس زمانبندی توافق ژنو قسط پنجم داراییهای ایران به ارزش 500 میلیون دلار در روز 12 آبان 1393 (3 نوامبر 2014) سررسید شد.این در حالی است که براساس زمانبندی توافق ژنو قسط چهارم روز 18 مهرماه (10 اکتبر 2014) به ارزش 500 میلیون دلار سررسید شده اما تاکنون خبری از دریافت آن منتشر نشده است.در راستای توافق ژنو بناست 8/2 میلیارد دلار در قالب 6 قسط به حساب ایران واریز شود و طبق زمانبندی این توافق 18 مهرماه موعد واریز قسط چهارم به ارزش 500 میلیون دلار بود. این درحالی است که بنا به اعلام بانک مرکزی قسط سوم دریافت شده است.برهمین اساس بانک مرکزی اعلام کرد، براساس توافق ایران و گروه 1+5 مبلغ 400 میلیون دلار بابت بدهیهای کشور هند در قالب قسط سوم، از طریق بانک مرکزی امارات دریافت و به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منظور گردید.با احتساب واریز قسط سوم، مبلغ 4/1 میلیارد دلار از کل مبلغ 8/2 میلیارد دلار به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شد.تیم مذاکرهکننده ایرانی در راستای مذاکرات با 1+5 طی ماههای گذشته با غرب به توافق رسید که در ابتدا 2/4 میلیارد دلار از داراییهای نفتی ایران که در کشورهای غربی در پی تحریمها بلوکه شده بود در قالب چند قسط آزاد شود و در اختیار ایران قرار گیرد. بعد از اتمام سررسید قسطهای 2/4 میلیارد دلاری و ادامه مذاکرات ایران با 1+5 توافق دیگری انجام شد با این محور که 8/2 میلیارد دلار دیگر از داراییهای بلوکه شده ایران در قالب شش قسط آزاد شود.
احتمال کاهش قیمت برخی از مواد غذایی
رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی از احتمال کاهش قیمت مواد غذایی از چند روز آینده خبر داد و گفت: به دلیل آغاز محرم به ویژه در دهه اول، افزایش تقاضا را شاهد بودیم که همین موضوع بعضا منجر به افزایش قیمت برخی کالاها میشود که با توجه به پایان تاسوعا و عاشورای حسینی، تقاضا نیز کاهش یافته و به احتمال زیاد قیمت برخی اقلام از روز شنبه روال کاهشی به خود میگیرد.محمدآقاطاهر اظهار کرد: سود خرده فروشان 12 تا 15 درصد است ولی بعضا شاهدیم که سودهای بیشتر از این میزان حتی تا 50 تا 60 درصد برای خود منظورمیکنند که این افراد مجوز دار نیستند و با آنها برخوردهای قانونی لازم انجام میشود.وی افزود: با توجه به افزایش هزینهها، مالیات و موارد دیگر بهطور کلی قیمت کالا از در کارخانه تا سبد مصرفکننده حدود 23 درصد افزایش مییابد. این درحالی است که در برخی مواقع شاهد افزایش تا 50 درصد نیز هستیم که این امر غیرقانونی محسوب میشود. آقاطاهر با بیان اینکه حدود 70 درصد کالاها قیمت مصرفکننده دارند، تاکید کرد: هیچ فروشندهای حق ندارد کالایی را بالاتر از قیمت مصرفکننده به فروش برساند و این در حالی است که در برخی کالاها که بهصورت فلهای بوده و باز هستند این تفاوت قیمت را بیشتر شاهدیم.وی تاکید کرد: نظارت لازم انجام میشود و هرگونه تخلفی که به ما گزارش شود به آن رسیدگی میکنیم.
خودنمایی بانکهای بورسی در افزایش شاخص بورس
فارس: شاخص کل بورس در حالی افزایش ۵۴۳ واحدی را در نیمه معاملات دیروز تجربه کرد که بانکها نقش پررنگتری ایفا کردند، همچنین با افزایش ارزش معاملات، ورود نقدینگی جدید به بازار کاملاً محسوس است.با آمدن اخباری از وصول مطالبات معوق بانکها، تعدیل مثبت سود در شرکتهای خودرویی و چشمانداز مثبت از آینده مذاکرات هستهای، صنایع بورسی با برتری تقاضا با وجود عرضههای مقطعی و بالقوه در وضعیت سبز قرار گرفتهاند. بر اساس این گزارش، تا لحظه تنظیم این خبر شاخص با افزایش 543 واحدی آماده ورود به کانال 76 هزار واحد پس از گذشت بیش از 5 ماه خواهد شد و ارزش معاملات با روندی افزایشی نشان از ورود جریان نقدینگی جدید به بازار دارد. براساس این گزارش، بانکهای ملت، تجارت، صادرات، پاسارگاد، انصار، کارآفرین، سینا، پارسیان و اقتصاد نوین بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص دارند و در رأس این گروه هلدینگ مپنا بهتنهایی 70 واحد تا لحظه تنظیم این گزارش همراه با صف خرید بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص دارند. در گروه خودرویی هم ایرانخودرو با حضور فعال حقوقیها بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشته و بهدنبال آن سایپا، گروه بهمن، زامیاد، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، سرمایهگذاری رنا در وضعیت سبز قرار دارد.در فرابورس هم شاخص 5 واحد مثبت شد و به عدد 865 واحد رسید.این روند با تأثیر مثبت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، بانک گردشگری، بانک خاورمیانه، ذوبآهن اصفهان، فولاد ارفع، بانک ایرانزمین، بانک دی و پتروشیمی خراسان رقم خورده است.
تغییر پروانه آهنفروشان برای فرار از مالیات بر ارزش افزوده
ایلنا: رئیس اتحادیه آهنفروشان از تغییر پروانه آهنفروشان به آهنگری برای فرار از مالیات بر ارزش افزوده خبر داد. محمد آزاد، رئیس اتحادیه آهنفروشان با اشاره به رکود در بازار آهن اظهار کرد: ممکن است بعد از ایام محرم گشایشی در کارها انجام شود و بازار آهن مجددا رونق گیرد اما درحال حاضر میزان خرید و فروشها در بازار آهن کاسته شده است. وی افزود: مشکل مالیات بر ارزش افزوده نیز حل نشده اما امیدواریم مجلسیها در قانون اصلی که تدوین میشود اصلاحات لازم را انجام دهند.وی گفت: اجرای مالیات بر ارزش افزوده به مدت ۶ سال به صورت آزمایشی انجام شد اما تندرویهایی که وجود داشت باعث مشکلاتی برای آهنفروشان شد.وی ادامه داد: امید ما اصلاح در قانون ارزش افزوده از سوی مجلس است و آنها باید بدانند که نماینده مردم در مجلس هستند نه نماینده دولت.وی در پاسخ به این پرسش که در این مدت چه تعداد واحد صنفی در حوزه آهن تعطیل شدهاند گفت: تنها در تهران ۱۵۴۰ واحد تعطیل شده و تعداد زیادی نیز تغییر شغل دادهاند اما در سایر استانها نظیر خراسان رضوی، اردبیل، آذربایجانشرقی و غربی اصفهان و فارس این میزان بیشتر بوده است.آزاد با اعلام این خبر که برخی برای فرار از پرداخت مالیات بر ارزشافزوده پروانه کسب خود را تغییر میدهند گفت: در حال حاضر برخی آهنفروشان با تغییر پروانه خود از آهنفروشی به آهنگری خود را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف میکنند درحالی که در واحد صنفی خود به فروش آهن نیز میپردازند.
افت 8/0 درصدی ارزش ریال ایران در سپتامبر ۲۰۱۴
تسنیم: بانک جهانی از افت 6/1 درصد ارزش پولهای ملی کشورهای صنعتی در برابر دلار طی سپتامبر ۲۰۱۴ خبر داد و اعلام کرد ارزش ریال ایران نیز در این ماه 8/0 درصد کاهش یافته که کمتر از افت ارزش یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس بوده است.بانک جهانی در گزارش از روند تغییر ارزش پولهای ملی کشورها در برابر دلار اعلام کرد از ماه می(اردیبهشت) تا سپتامبر ارزش ریال ایران روندی نزولی را طی کرده است.بر اساس این گزارش ارزش ریال ایران در ماه می نسبت به ماه قبل از آن 7/1 درصد کاهش یافته و در ماه ژوئن نیز 3/0 درصد از ارزش ریال ایران نسبت به ماه قبل از آن کاسته شده است. ریال ایران در ماه جولای نیز 2/0 درصد و در ماه اوت 8/2 درصد افت ارزش داشته است.در ماه سپتامبر برابر با شهریور نیز ریال ایران با افت 8/0 درصدی ارزش نسبت به ماه قبل از آن مواجه شده است. متوسط ارزش پولهای ملی کشورهای صنعتی در ماه سپتامبر 6/1 درصد کاهش داشته که دوبرابر کاهش ارزش ریال ایران بوده است.بر اساس این گزارش ریال ایران در سالهای 2010 تا 2013 به ترتیب 2 درصد، 1/5 درصد، 13 درصد و 1/32 درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. بیشترین افت ارزش در میان پولهای ملی در این ماه مربوط به روسیه میشود.