سردبیرآزاداندیش


تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1-  معاینه فنی خودروها فردا مشمول تخفیف می‌شود

2- تجارت چمدانی ایران به 44 میلیون دلار رسید

3- چیزی درمورد گم‌شدن دکل نشنیده‌ام

4- گزارش ۶ ماهه عملکرد بانک‌ها منتشر می‌شود؟

5- اصرار برخی برای واردات پرتقال به کشور

6-شبکه‌های جدید برق تهران از زیر زمین رد می‌شود

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


معاینه فنی خودروها فردا مشمول تخفیف می‌شود

ایرنا: معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: معاینه فنی خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین، 18 آبان‌ماه روز «راه و خودرو ایمن» مشمول تخفیف خواهد بود. به گزارش پایگاه خبری پلیس، «اسماعیل غلامی» با اعلام اعطای تسهیلات ویژه در بلیت اتوبوس مسافربری جاده‌ای در «دهه ایمنی راه‌ها» - 14 تا 25 آبان ماه - افزود: همچنین در این روز، ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها با بسیج تمامی امکانات و نیروی انسانی و حضور پررنگ راهداران با لباس فرم راهداری در جاده‌ها در خدمت هموطنان و مسافران و کاربران جاده‌ها خواهند بود. وی، نواختن زنگ ایمنی در سطح مدارس واقع در حاشیه راه‌های برون‌شهری، نصب تابلوهای اطلاع رسانی ایمنی در پایانه‌های بار و مسافر، برگزاری مانور موتورسواران در راه‌های برون‌شهری و روستایی و توزیع بسته‌های آموزشی، کلاه ایمنی و تجهیزات ایمنی را از سایر اقدامات این دهه اعلام کرد. غلامی ابراز امیدواری کرد که با توجه به بالا بودن آمار سوانح جاده ای در کشور، اقدامات دهه ایمنی در ارتقای آگاهی‌های عمومی و جلب مشارکت همه هموطنان و همکاری بیشتر نهادها و سازمان‌های دست‌اندرکار با پیام مسئولیت همگانی در رانندگی مفید و موثر باشد. معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به دیگر برنامه‌های دهه ایمنی راه‌ها اشاره کرد و گفت: عوامل ستادی و اجرایی در استان‌ها تلاش خواهند کرد در این دهه ارتباط موثری را با آحاد هموطنان برقرار کنند. 

تجارت چمدانی ایران به 44 میلیون دلار رسید

ایسنا: در کنار مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو CIS تجارت محدود و کوچک دیگری نیز در گمرکات مرزی در شمال، شمال شرق و شمال غرب کشور از طریق مرزنشینان ساکن کشورهای فوق صورت می‌گیرد که محدود به اقلام کالایی خاصی بوده و به آن تجارت چمدانی اطلاق می‌شود. بر اساس این گزارش در هفت ماه سال 1393 حدود 44 میلیون و 508 هزار دلار و در هر روز به طور متوسط 206 هزار دلار کالا از طریق تجارت چمدانی از گمرکات مرزی به کشورهای CIS ارسال شده است که این رقم حدود 23/0 درصد از ارزش کل صادرات کشور را تشکیل می‌دهد. بر اساس اعلام گمرک طی هفت ماهه سال گذشته صادرات از طریق تجارت چمدانی حدود 60 میلیون و 750 هزار دلار بوده است که 34/0 درصد از ارزش کل صادرات کشور را در مدت مذکور شامل شده است. به این ترتیب مقایسه ارزش صادرات در این مدت حاکی از کاهش 74/26 درصدی تجارت چمدانی طی هفت ماهه سال 1393 نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.در مدت هفت ماه سال جاری، گمرک آستارا با اختصاص 13 میلیون و 38 هزار دلار و مجموع 29/29 درصد از ارزش تجارت چمدانی رتبه اول، گمرک بیله‌سوار با اختصاص شش میلیون و 25هزار دلار یا 54/13 درصد رتبه دوم و گمرک سرو با اختصاص پنج میلیون و 305 هزار دلار یا 92/11 درصد از ارزش تجارت چمدانی رتبه سوم را به خود اختصاص داده‌اند.همچنین در مدت مشابه سال گذشته گمرک‌ باج گیران 48 درصد از ارزش کل تجارت چمدانی رتبه سوم را به خود اختصاص داده بود. 

چیزی درمورد گم‌شدن دکل نشنیده‌ام

ایلنا: حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در خصوص سرانجام دکلی که گفته می‌شود گم شده، گفت: این دکل هیچ ارتباطی با شرکت ملی حفاری ندارد و اساسا ما چیزی در زمینه گم‌شدن دکل حفاری نشنیده‌ایم.وی در ادامه، گم شدن دکل در شرکت ملی حفاری را تکذیب کرد و افزود: درحال حاضر ۷۰ دکل در این شرکت فعال است.بهمنی تصریح کرد: دکل‌های شرکت ملی حفاری یا ساخت داخل و یا آمریکایی، چینی و اروپایی بوده و هیچکدام نیز به لحاظ کیفیت و کارآیی مشکلی ندارند. در ادامه حمید حسینی، عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی نیز گفت: امکان گم شدن دکل وجود ندارد، ممکن است پول داده باشند و دکل را تحویل نگرفته باشند.وی افزود: این دکل در سال ۹۰ از ترکیه خریداری شده و تاکنون هیچ کس از آن اطلاعی ندارد. گفتنی است؛ نادر قاضی پورعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفته است: برخی اخبار از فعالیت دکل نفتی به نام «دین» در یکی از کشورهای همسایه حکایت می‌کند. وی تصریح کرده است: برای شفاف شدن موضوع مفقودی دکل نفتی، نامه‌ای با امضای ۱۰ نماینده مجلس تدوین شده که این نامه به هیات رئیسه مجلس تقدیم شده و هیات‌رئیسه، رئیس کمیسیون انرژی را مامور به بررسی این موضوع کرد.عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شده در حال جمع‌آوری اطلاعات درخصوص خبر مفقود شدن دکل نفتی از وزارت نفت و شرکت تاسیسات دریایی هستیم. 

گزارش ۶ ماهه عملکرد بانک‌ها منتشر می‌شود؟

فارس: بانک مرکزی در دوم مرداد ماه امسال در قالب بخشنامه‌ای، دستورالعمل «ضوابط ناظر بر حداقل استانداردهای شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط مؤسسات اعتباری» را به همه بانک‌ها و موسسات مالی ابلاغ کرد. این بخشنامه در راستای افزایش شفافیت و الزام بانک‌ها به رعایت استانداردهای تعیین‌شده توسط بانک‌ مرکزی در ارائه گزارش‌های مالی، در جلسه مورخ 24/4/1393 شورای پول و اعتبار تصویب و به بانک‌ها ابلاغ شد.در این بخشنامه مهلت اجرا تا پایان مردادماه قید شده بود اما با فراهم نشدن زمینه اجرا، به اول آذرماه موکول شد. بنابراین بانک‌ها تا 15 روز دیگر باید مواردی را که بانک مرکزی  از آنها خواسته است روی سایت خود قرار دهند. مقاطع زمانی انتشار گزارش‌ها در این بخشنامه 3 ماهه، 6 ماهه و یک‌ساله است که بانک‌ها موظف شده‌اند گزارش عملکرد 6 ماهه خود را تا پایان آبان ماه به‌صورت لینک مستقیم در صفحه نخست پایگاه اطلاع‌رسانی و به‌صورت بروشور در شعب خود قرار دهند. ‌ حمید تهران‌فر، معاون نظارتی بانک مرکزی در ارتباط با نحوه اجرایی شدن بخشنامه «ضوابط ناظر بر حداقل استانداردهای شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط مؤسسات اعتباری» گفت: همکاران ما درحال کنترل هستند و با بانک‌ها نیز هماهنگ هستند تا این کار شروع شود و بانک‌ها ابتدای آذر اطلاعات مالی‌شان را روی سایت‌هایشان قرار دهند.وی افزود: البته اطلاعات عجیب‌ و غریبی از بانک‌ها خواسته نشده بود و این موارد اطلاعاتی است که در بانک‌ها موجود بوده است. 

اصرار برخی برای واردات پرتقال به کشور

مهر: تولید پرتقال طی سال گذشته در کشور به اندازه‌ای زیاد بود که حجم بالایی از آن با قیمت‌های بسیار پایین عرضه و یا حتی دور ریخته شد؛ با این وجود تلاش چندانی برای حمایت از کشاورزان صورت نگرفت. تولید این محصول در شمال کشور تحت تاثیر سرمای زمستان سال گذشته کاهش یافته اما مقامات وزارت کشاورزی و تولیدکنندگان اعتقاد دارند این مساله نگران‌کننده‌‌ای نیست و تولید امسال پاسخگوی نیاز داخل است؛ ولی عده‌ای همچنان اصرار بر واردات این محصول دارند.در همین زمینه مجتبی شادلو، رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه کاهش تولید پرتقال طی سال جاری را منکر نیستیم گفت: سال گذشته مقدار بسیار زیادی پرتقال مازاد بر مصرف داشتیم که حدود ۵۰ درصد آن ضایع و دور ریخته شد و آن زمان کسی به داد تولید نرسید و عموم باغداران زیان سنگین دیدند؛ ضمن اینکه اگر ما تولید امسال را منهای آن ضایعات کنیم، میزان باقیمانده پاسخگوی نیاز داخل خواهد بود.وی فضاسازی و جوسازی‌های اخیر درزمینه کمبود پرتقال را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: این فضاسازی به ضرر باغداران و مصرف‌کنندگان است، این همه هیاهو به راه افتاده که بستری برای واردات ایجاد شود و باز این واردات بی‌قید و بند و بدون نظارت بیماری‌هایی را به کشور بیاورد که ریشه تولید پرتقال ما را بخشکاند. شادلو اضافه کرد: بر فرض که مردم مجبور شوند پرتقال را امسال کمی گران‌تر تهیه کنند،این امر سبب می‌گردد مصرف‌کنندگان مقدار خریدشان را محدود کنند و درنتیجه آن، بازار خود به خود آرام می‌شود. 

شبکه‌های جدید برق تهران از زیر زمین رد می‌شود

تسنیم: به گزارش  پاون، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران اظهار کرد: تهران از نظر ارتفاع ساختمان‌ها در حال توسعه بوده و به‌دنبال آن نیز شبکه‌های برق به‌عنوان یک زیرساخت در حال توسعه است. سیدزمان حسینی افزود: با توجه به مشکل کمبود زمین و همچنین از منظر مبلمان شهری، عملا دیگر نمی‌توان شبکه‌های جدید را به‌صورت هوایی احداث کرد و شبکه‌های جدید برق در تهران به‌صورت کابل زیرزمینی اجرا می‌شود. وی ابراز کرد: کابل‌های 230 کیلوولت را با حفر تونلی به عمق 10 متر و قطر مفید 5/2 متر در زیرزمین به‌کار می‌بریم. وی با بیان اینکه در کشور به فناوری ساخت کابل 230 کیلوولت دست پیدا کرده‌ایم و هم‌اکنون این کابل‌ها در کشور ساخته می‌شود، افزود: پنج تونل 230 کیلوولت در تهران به بهره‌برداری رسیده است و چهار طرح دیگر در دست اجرا داریم. حسینی درباره جایگزینی خطوط هوایی با کابل‌های زیرزمینی در تهران، گفت: در تهران تعدادی خطوط 230 کیلوولت و 63 کیلوولت داریم که هم از نظر مبلمان شهری مناسب نبوده و هم فرسوده هستند که ما این بخش از خطوط را به‌تدریج جمع‌آوری کرده و با کابل‎‌های زیرزمینی جایگزین می‌کنیم.وی با اشاره به سختی‌های جایگزینی خطوط هوایی با کابل زیرزمینی، گفت: اجرای این طرح‌ها بسیار پرهزینه و زمان‌بر هستند و از آنجایی که این خطوط برق‌دار هستند، نمی‌توان به‌راحتی آنها را از شبکه جدا کرد. وی از مذاکره با شهرداری تهران برای جمع‌آوری شبکه‌های فشار قوی مناطق اصفهانک، تهرانپارس و کن با مشارکت شهرداری خبر داد.

fhlsm,gdk

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی