تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار برگزیده امروز
1- عامل اصلی کاهش تولید گوجهفرنگی اعلام شد
2- صرف پنج درصد کل درآمدهای ناخالص ملی در ایمنی راهها
3- کاهش جاذبه سرمایهگذاری در طلا
4- صدور کارت اعتباری قرضالحسنه ممنوع شد
5- تکمیل بانک اطلاعاتی یارانه تا ۲ ماه آینده
6-لزوم کاهش فاصله قیمت تمام شده و فروش آب و برق
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
عامل اصلی کاهش تولید گوجهفرنگی اعلام شد
مهر: رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه سرمازدگی عامل اصلی افت تولید گوجهفرنگی نیست، گفت: مهمترین دلیل این امر نبود بازار پایدار برای محصولات کشاورزی است. مهر نوشت؛ مجتبی شادلو اصلیترین عامل افتوخیز تولید محصولات کشاورزی کشور را بازار نابسامان و نبود بازار پایدار برای این محصولات عنوان و اظهار کرد: شرایط بازار ما بهگونهای نیست که تولیدکنندگان متضرر نشوند، بهویژه در محصولات حساسی مانند گوجهفرنگی که طاقت ماندگاریش بسیار کم است. وی با بیان اینکه کشت گوجهفرنگی در نیمه دوم سال در مناطق گرمسیری کشور ازجمله خوزستان، هرمزگان، بخشی از فارس، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و مناطقی از یزد انجام میگیرد، افزود: حمل گوجهفرنگی از این مناطق به بازارهای هدف در مسافتی بسیار طولانی انجام میشود و بیشتر اوقات کرایهای که به حمل آنها میخورد، در قبال فروششان محقق نمیشود و تولیدکننده زیان میکند. رئیس اتحادیه باغداران با اشاره به سرمازدگیهای اطراف تهران اضافه کرد: این سرمازدگی خیلی شدید نبود و نمیتوان گفت عامل اصلی کاهش محصول است. جمیع عوامل بهویژه شرایط ناپایدار بازار سبب این موضوع شده است.شادلو، افت تولید گوجهفرنگی را مورد اشاره قرار داد و افزود: از این پس، تولید گوجهفرنگی به مناطق گرمسیری منتقل میشود و امیدوار هستیم شرایط این مناطق بهگونهای باشد که تولید زمستانی به اندازه کافی انجام گیرد و ما در ادامه سال با بحث کاهش عرضه و گرانی محصول گوجهفرنگی مواجه نباشیم.
صرف پنج درصد کل درآمدهای ناخالص ملی در ایمنی راهها
ایسنا: مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور گفت: پنج درصد کل درآمدهای ناخالص ملی در ایمنی راهها صرف میشود. ایسنا نوشت؛ در لرستان، محمد بخارایی در همایش ایمنی و ارتقای راههای لرستان با اشاره به کشته شدن یک میلیون و ۲۰۰هزار نفر در جهان بر اثر تصادفات جادهای، بیان کرد: 5/1 درصد این کشتهشدگان مربوط به حوادث جادهای ایران است. وی ادامه داد: سال گذشته چهارهزار و ۲۰۰ نفر از کشتهشدگان حوادث رانندگی معادل حدود ۲۵ درصد کشتهشدگان را زنان با میانگین سنی ۲۸ سال تشکیل دادند که این آمارها یک فاجعه بهشمار میآیند. این مقام مسئول با بیان اینکه باید برای بهبود این وضعیت تلاش بیشتری صورت گیرد و مردم با عزم عمومی برای ایمنی راهها وارد عمل شوند، یادآور شد: در جوامع بینالمللی یکی از شاخصها توجه ویژه به بحث ایمنی و حملونقل است که متاسفانه ایران در زمینه بروز حوادث در بین ۱۸۰ کشور دنیا رتبه ۱۷۵ را دارد که این امر به هیچ وجه شایسته نیست. وی گفت: پنج درصد از کل درآمدهای ناخالص ملی در زمینه ایمنی راهها، صرف میشود. بخارایی با بیان اینکه تاکنون تمام نهادهای مربوط از جمله نیروی انتظامی و راهداریها تلاش خود را بهکار بردهاند ولی با این حال شاهد وضعیت نامطلوبی در این زمینه هستیم، افزود: به همین دلیل برای تشکیل جمعیتهای مردمی برای ورود به این عرصه احساس نیاز شد و جمعیت طرفداران ایمنی راهها در سال ۸۶ تاسیس شد.
کاهش جاذبه سرمایهگذاری در طلا
فارس: رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور با بیان اینکه قیمت طلا در بازار جهانی بیش از این کاهش پیدا نمیکند و درحال حاضر در نقطه سربهسر است، گفت: جاذبه سرمایهگذاری در طلا کاهش پیدا کرده است. محمد کشتیآرای، اظهار کرد: در چند سال اخیر چنین اتفاقاتی در بازار جهانی رخ داد که موجب کسب سودهای باد آورده برای عده زیادی شد و در اقتصاد جهانی هم دلالان و خریداران و فروشندگان بدون دردسر و کم هزینه سودهای سرشاری را به دست آوردند. وی با بیان اینکه عدهای از مردم منتظر هستند که ببینند آیا چنین سودهایی باز هم از راه طلا نصیب میشود یا نه. گفت: باید به این افراد بگویم که طلا دیگر جاذبه خودش را برای سرمایهگذاری از دست داده است، البته خرید طلا همیشه خوب است، اما نگاه صرف سرمایهگذاری به این کار عاقلانه نیست. وی درباره تأثیر مذاکرات هستهای بر قیمت طلا گفت: مذاکرات تأثیر مستقیم بر قیمت طلا ندارد، چون چند سالی است که در حال انجام است، اما با توجه به اینکه پیروزی در مذاکرات موجب تقویت پول ملی و کاهش نرخ ارز میشود، از این نظر بر قیمت طلا تأثیرگذار است. کشتیآرای در مورد پیشبینی قیمت طلا گفت: هم اکنون قیمت تمام شده یک اونس طلا بیش از قیمتی است که در بازار جهانی خرید و فروش میشود و بعید است که بیش از این کاهش پیدا کند چون در نقطه سربهسر قیمت است.
صدور کارت اعتباری قرضالحسنه ممنوع شد
مهر: بانک مرکزی اعلام کرد: صدور کارتهای اعتباری جدید مبتنی بر عقد قرضالحسنه و شارژ مجدد آنها در شبکه بانکی کشور ممنوع است .این بانک طی بخشنامهای به شبکه بانکی خواستار پایبندی بانکها به دستورالعمل کارتهای اعتباری بر پایه عقد قرضالحسنه شد. در این بخشنامه آمده است؛ بانک مرکزی در سال 1387 در راستی تسهیل در اعطای تسهیلات مربوط به خرید کالا و اموال، مبادرت به ابلاغ «دستورالعمل کارتهای اعتباری بر پایه عقد قرضالحسنه» نمود. اما با توجه به مؤلفههایی که شرح آن به اجمال خواهد آمد این مهم به نحو شایسته اجرایی نگردید. منابع سپردههای پسانداز قرضالحسنه در مؤسسات اعتباری، ارزان و محدود است. با توجه به ارزان بودن این منابع، تقاضای استفاده از تسهیلات قرضالحسنه همواره رو به تزاید بوده است. از سوی دیگر، مصارف کارتهای خرید اعتباری بر پایه عقد قرضالحسنه با توجه به ویژگی شارژ مجدد آن و در بر گیری طیف گوناگون از سطوح نیازمندیها (از نیازهای ضروری گرفته تا نیازهای رفاهی و تجملی)، میتواند حجم زیادی از منابع قرضالحسنه را به خود تخصیص دهد. این در حالی است که این بانک پیش ازاین و بهمنظور پاسخگویی به نیازمندیهای سطوح ثانوی، مجوز صدور کارتهای اعتباری بر پایه عقد «مرابحه» را به شبکه بانکی کشور اعلام داشته است. این کارتها به منظور رفع حوایج روزمره از جمله خرید کالا و خدمات ارائه شدهاند.
تکمیل بانک اطلاعاتی یارانه تا ۲ ماه آینده
تسنیم: احمد میدری، معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تشکیل کمیته شناسایی خانوار گفت: بر اساس مصوبه دولت قبل بانک اطلاعات و مسئولیت نگهداری بانک اطلاعات بهعهده سازمان هدفمندی است و مسئولیت دهکبندی گروهها و حذف دهکها در اختیار سازمان هدفمندی یارانههاست. وی ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید بر اساس بانک اطلاعاتی پیشنهاداتی را به مجمع سازمان هدفمندی بدهد که این کار درحال انجام است. میدری بیان کرد: این کار در شورایعالی رفاه به دولت پیشنهاد شد که این بانک اطلاعات را بهصورت خاص وزارت تعاون یا سازمان هدفمندی در نیاوریم، این کار بهگونهای باشد که بتوانیم شناسایی را بهراحتی انجام دهیم. رئیسجمهور دستور دادند که ظرف مدت 2 ماه وزارت تعاون دستگاههایی را که میتوانند در تشکیل بانک همکاری داشته باشند معرفی کند و به تأیید هیئت دولت برسد. معاون رفاه وزیر کار با بیان اینکه میزان تعیین بهعهده سازمان هدفمندی یارانههاست، اظهار کرد: درحال حاضر بحث تشکیل بانک اطلاعاتی را در دستور کار داریم. اجزای تشکیل این بانک اطلاعاتی در اختیار دستگاههاست، اما میزان استفاده ما از آن بهاندازهای است که به حریم خصوصی وارد نشویم. میدری بیان کرد: با تشکیل بانک اطلاعاتی صرفا بحث شناسایی و حذف یارانهبگیر پردرآمد را در دستور کار نداریم، بلکه مسائل دیگر در حوزه رفاه اجتماعی مدنظر ما قرار دارد، بهطور مثال هستند افرادی که به اسم کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی هستند. با تشکیل این بانک اطلاعاتی میتوانیم دریابیم که آیا فرد بهدرستی خود را کارگر ساختمانی معرفی کرده است یا نه.
لزوم کاهش فاصله قیمت تمام شده و فروش آب و برق
ایرنا: معاون وزیر نیرو در برنامه ریزی و اموراقتصادی بر لزوم کاهش فاصله بین قیمت تمام شده و قیمت فروش آب و برق تاکید کرد و گفت: درحالی که قیمت تمام شده هر مترمکعب آب 1500 تومان و هر کیلووات ساعت برق حدود 85 تومان است اما اکنون برای هر مترمکعب آب به طور متوسط کمتر از 400 تومان و هر کیلووات ساعت برق حدود 40 تومان از مشترکان دریافت میشود. علیرضا دائمی در این خصوص افزود: بین تعرفههای کنونی و قیمت تمام شده آب و برق فاصله زیادی وجود دارد و افزون بر آن، تورم سالانه نیز به هزینههای تامین آب و برق افزوده میشود. سیاست وزارت نیرو این است که به عنوان یک ابزار اقتصادی جهت کنترل مدیریت مصرف، این تفاوت قیمت را به کمترین میزان برساند.وی تعدیل قیمت آب و برق را منوط به تصمیم و تائید در مجلس و دولت عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو فقط پیشنهادهای خود در اینباره را ارائه میکند تا در فاز سوم هدفمندی یارانهها رسیدگی شود. پیشنهاد دادهایم که قیمت آب و برق در سال 94 متناسب با تورم به قیمت واقعی آن تعدیل شود که بهطور قطع شیب تعدیل بسیار ملایم خواهد بود. وی سپس تدوین برنامه ششم در بخش آب و برق را یکی از اقدامهای اصلی وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: یکی از محورهای مهم برنامه ششم توسعه آب است و از آنجا که توسعه کشور به تامین آب وابسته است، دولت بر روی این موضوع تمرکز ویژهای دارد.