تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار برگزیده امروز
1- رم خواستار توسعه روابط اقتصادی با تهران است
2- دولت حتما فاز سوم هدفمندی را در بودجه ۹۴ بیاورد
3- ترکیه پیشنهاد مذاکره را نپذیرفت
4- مساحت دریاچه ارومیه دوبرابر شد
5- نسبت به مشکلات صنایع اشراف کامل داریم
6- بورس کالا بینالمللی شد
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
رم خواستار توسعه روابط اقتصادی با تهران است
ایرنا: سفیر ایتالیا در تهران گفت: جمهوری اسلامی ایران از ظرفیتهای بالقوه اقتصادی برخوردار است و این کشور به منظور توسعه روابط اقتصادی با ایران خواستار حضور در خط مقدم این مسیر است. به گزارش ایمیدرو، مائورو کونچیاتوری ( Mauro Conciatori)به همراه معاون بیمه ساچه و نمایندگانی از بانکهای ایتالیایی در نشست مشترک با رئیس هیات عامل ایمیدرو اظهار داشت: مذاکرات نتیجهبخش ایران با 1+5 فضای مطلوبی برای همکاریهای دوجانبه بهویژه در حوزه معدن و صنایع معدنی ایجاد خواهد کرد.به گفته وی، ایران و ایتالیا باید مسیر توسعه روابط را بهگونهای هموار کنند که الگویی برای افزایش همکاریها بهویژه در بخشهای مختلف اقتصادی برای سایر کشورها شوند.سفیر ایتالیا در تهران ضمن تاکید بر لزوم افزایش همکاریها با ایران، اظهار کرد: ایجاد شرکتهایی برای سرمایه گذاری مشترک و چند جانبه و نیز فعالیتهای پیمانکاری از برنامههای پیش رو درجهت بهکارگیری توانمندیهای موجود است. وی سابقه همکاریهای دو کشور را تاریخی دانست و افزود: طی چند دهه اخیر شرکتهای بزرگ ایتالیایی در بخشهای تولید فولاد، سنگ آهن، آلومینیوم، زغالسنگ ایران و نیز پوششهای بیمهای و بانکی فعالیت داشتهاند و برلزوم توسعه همکاریها تاکید کرد. رئیس بخش توسعه جهانی بیمه ساچه نیز اظهار کرد: این شرکت در این حوزه قراردادهایی به ارزش 5/3 میلیارد یورو با ایران امضا کرده و علاقهمندیم این روابط، بیش از پیش توسعه یابد.
دولت حتما فاز سوم هدفمندی را در بودجه ۹۴ بیاورد
فارس: رئیس کمیسیون ویژه هدفمندی یارانهها در مجلس تاکید کرد: دولت اجرای فاز سوم هدفمندی را حتماً در بودجه خواهد آورد و منتظر هستیم که پیشبینی شود، چرا که اگر قانون متوقف بماند، بهمثابه ساختمانی نیمهکاره زیر برف زمستان است. غلامرضا مصباحیمقدم درمورد اجرای هدفمندی یارانهها در سال جاری و اینکه اجرای آن سال بعد نیز در بودجه پیشبینی خواهد شد، اظهار کرد: بودجه سال 94 دولت باید بدون تبصره باشد، زیرا همه تبصرهها به شکل قانون دائمی درخواهند آمد که در قالب طرح تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت است.عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: بودجه دولت شامل یک ماده واحده، ردیفها و جداول خواهد بود که بودجه سهل و آسان خواهد بود و طبعاً سال آینده نیازمند برداشتن گام بعدی هدفمندی یارانهها هستیم. این نماینده مجلس با اشاره به اینکه فرصت برای اجرای کامل هدفمندی یارانهها از دست رفته است و این چند سال فرصت خوبی بود، گفت: اما شیوه اجرا بهگونهای بود که با وقفه روبهرو شد. مصباحیمقدم با بیان اینکه دولت یازدهم همدلی مجلس را برای اجرای هدفمندی یازدهم دارد، یادآور شد: این دولت نیز البته بهگونهای قانون را اجرا میکند که نگرانیهایی برای نمایندگان وجود دارد. وی تاکید کرد: شیوه اجرا خیلی آهسته و کند است و قانون درصدد این بود که طی 5 سال به آزادسازی حاملهای انرژی برسیم و درآمدی که به دست میآید، در 3 بخش باز توزیع بشود و پایان 93 سال آخر اجرا باشد. مصباحیمقدم افزود: مجلس قائل به تدریج سریع و نه تدریج کند است که اکنون این دولت به شیوه تدریجی و کند قائل است.
ترکیه پیشنهاد مذاکره را نپذیرفت
ایسنا: معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: پس از صحبتهای ابتدایی انجام شده با ترکیه برای حل موضوع تعرفه ترانزیت، دیگر مذاکره جدیدی نداشتهایم و اوضاع به شکل سابق است. داوود کشاورزیان اظهار کرد: پس از این که ترکها در روزهای پایانی ماه گذشته اقدام به وضع تعرفه عبوری برای کامیونهای ایرانی در خاک خود کردند، ایران نیز طبق حقی که داشت این مساله را تلافی کرد و پس از آن برای حل بحران پیش آمده به طرف ترک پیشنهاد مذاکره داد.وی افزود: در طول سالهای گذشته همواره عملیات ترانزیت بین ایران و ترکیه طبق قرارداد وضع شده بین دو کشور که در دهه 70 نهایی شده است انجام میشده و این اقدام ترکیه توجیهپذیر نبوده است اما ایران بر مبنای حسن نیتی که داشت و دارد پیشنهاد مذاکره را داده که ترکها هنوز آن را نپذیرفتهاند و شرایط به مانند گذشته ادامه دارد. رئیس سازمان راهداری کل کشور درباره بحثهای مطرح شده مبنی بر طراحی مسیرهای جایگزین برای دور زدن ترکیه نیز تصریح کرد: با توجه به وضعیت و موقعیت جغرافیایی ایران و ترکیه ترانزیت زمینی کالا از طریق خاک هر دو طرف مزیت نسبی بالایی دارد و قطعا نمیتوان به قطع رابطه همکاری ترانزیتی با ترکیه اندیشید. کشاورزیان اضافه کرد: اما در شرایطی که تعرفه کامیونها بسیار بالا رفته و هزینه رفتوآمد را به اوج خود رسانده است میتوان به طراحی مسیرهای جایگزین و موازی با ترکیه نیز فکر کرد.
مساحت دریاچه ارومیه دوبرابر شد
تسنیم: معاون وزیر نیرو با بیان اینکه تاکنون ۱۱۰ میلیارد مترمکعب از ذخایر استاتیک آب زیرزمینی برداشت کردهایم، اذعان کرد: ۲۰ سال زمان میبرد تا منابع آبهای زیرزمینی با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی به حالت قبل بازگردد. رحیم میدانی در نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای مهرماه سال جاری تا امروز به طور متوسط در کل کشور 37 میلیمتر بارندگی داشتیم که این رقم نسبت به درازمدت 61 درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 54 درصد افزایش داشته است.وی افزود: در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، ما شاهد افزایش 144 درصدی میزان بارشها بودیم بهطوری که در این مدت 105 میلیمتر بارش در این حوزه آبریز داشتیم که به همین دلیل از ابتدای مهرماه تا این لحظه افزایش 32 میلیمتری در سطح دریاچه ارومیه داشتیم که با کم شدن تبخیرها و نفوذها اکنون نسبت به اول مهرماه سطح دریاچه ارومیه 25 سانتیمتر بالاتر آمده است. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به برگزاری جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه با حضور معاون اول رئیس جمهور در روز گذشته گفت: تخمین میزنیم که از ابتدای مهرماه تا امروز 500 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه شده و مساحت این دریاچه با زیر آب رفتن بخشهای خشک شده تقریبا 2 برابر شده است.دائمی تصریح کرد: هیات وزیران علاوه بر بودجههایی که به احیای دریاچه ارومیه تخصیص یافته 725 میلیارد تومان به احیای دریاچه ارومیه کمک کرده است.
نسبت به مشکلات صنایع اشراف کامل داریم
ایلنا: ابریشمی تأکید کرد: امیدواریم با واگذاری امور صنایع کوچک به سازمان هرچه زودتر اطلاعات مربوط به وضعیت این واحدها نیز کامل شود. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان با خانه صنعت؛ معدن و تجارت جوانان ایران بر شناسایی قوانین مخل تولید و کسب و کار و ارائه راهکارهای لازم برای تسهیل جهت سرمایهگذاری و حضور بخش خصوصی و بنگاههای تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی تاکید کرد.سید محمد علی سید ابریشمی این تفاهمنامه را درجهت همافزایی، هدایت و شناسایی ظرفیتهای موجود و آتی واحدهای صنعتی درجهت ایفای نقش مؤثرتر و مفیدتر در توسعه پایدار شهرکهای صنعتی موثر برشمرد و گفت: درحال حاضر وضعیت واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی به خوبی استخراج شده و نسبت به مشکلات آنان اشراف کامل وجود دارد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اما درمورد وضعیت واحدهای صنعتی کوچکی که خارج از شهرکها و نواحی صنعتی فعالیت میکنند، اشراف کمتری وجود دارد لذا امیدواریم با واگذاری امور صنایع کوچک به سازمان هرچه زودتر اطلاعات مربوط به وضعیت این واحدها نیز کامل شود. سیدابریشمی با اشاره به موافقت کلی وزیر صنعت، معدن و تجارت با واگذاری همه امور مربوط به صنایع کوچک به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خاطرنشان کرد: در این خصوص نشستهایی با مقام عالی وزارت برگزار شده و مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی کوچک نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
بورس کالا بینالمللی شد
مهر: مدیرعامل بورس کالای ایران با تشریح چگونگی عضویت بورس کالا در اتحادیه الکترونیکی بین بورسی، گفت: تحریمها تاثیری در مبادلات اتحادیه IEU و بورس کالای ایران ندارد.دومین روز نشست اتحادیه الکترونیکی بین بورسی به کنفرانس خبری مشترک مدیرعامل بورس کالای ایران، رئیس اتحادیه الکترونیکی بین بورسی و نایب رئیس بورس کالای بلاروس با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف داخلی و خارجی اختصاص داشت که در این کنفرانس خبرنگاران سوالهای مختلفی را در خصوص چگونگی مبادلات بین بورسی، نحوه پرداخت و تسویه معاملات و همچنین تاثیر تحریمها بر قراردادهای بین بورسی مطرح کردند. مدیرعامل بورس کالا دیروز در ابتدای این نشست درباره چگونگی عضویت بورس کالا در اتحادیه الکترونیکی بینبورسی گفت: اتحادیه الکترونیکی بین بورسی در سال 2013 با عضویت 5 کشور و 7 بورس کالایی تاسیس شد. همزمان با شکل گیری این اتحادیه و براساس رسالت بورس کالا در زمینه توسعه روابط بینالمللی به فکر همکاری با این اتحادیه افتادیم که در آن زمان مقدمات امضای توافقنامه با بورس کالای بلاروس به عنوان یکی از اعضای این اتحادیه فراهم شد که آن توافقنامه مقدمهای شد برای حضور بورس کالای ایران درIEU .وی درخصوص تاثیر تحریمها در روند کاری IEUگفت: با توجه به همجواری ایران با کشورهای منطقه از جمله بلاروس و ارمنستان و دیگر کشورها امکان مبادله کالا بدون مشکل انجام میشود و تحریمها نیز تاثیری در مبادله کالا نخواهد داشت.