سردبیرآزاداندیش


تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1-  هند بدهی نفتی خود به ایران را پرداخت کرد

2- موجودی صندوق توسعه ملی 70میلیارد دلار است

3- روس‌ها برای ما فرش قرمز پهن نکرده‌اند

4- اتصال ریلی ایران به شهرهای زیارتی عراق

5- مذاکرات ایران و روسیه برای تبادل برق ادامه دارد

6- رشد حجم، ارزش و شاخص بورس در آبان امسال

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


هند بدهی نفتی خود به ایران را پرداخت کرد

ایرنا: رویترز اعلام کرد، پالایشگران هندی ٤٠٠ میلیون دلار از بدهی نفتی خود را به ایران پرداخت کردند. براساس این گزارش، دو منبع صنعتی اعلام کردند: پالایشگران هندی روز پنجشنبه (٢٩ آبان ماه) و پیش از مهلت نهایی ٢٤ نوامبر قرارداد موقت ایران با ٦ قدرت جهانی که به تهران اجازه می‌دهد تا بخشی از درآمدهای نفتی بلوکه شده خارجی خود را به دست بیاورد، ٤٠٠ میلیون دلار به ایران پرداخت کردند.این منابع که خواستند نامشان به دلیل حساسیت این موضوع فاش نشود، گفتند: شرکت اسار اوبل حدود ٢٠١ میلیون دلار، پالایشگر مانگلور حدود ١٥٤ دلار، شرکت ایندین اویل حدود ٤٢ میلیون دلار و شرکت هندوستان پترولیوم حدود ٣٠٠ میلیون دلار پرداخت کرده‌اند.با پرداخت این مبالغ، هند بر اساس توافق ژنو و در سه قسط 3/1 میلیارد دلار به ایران پرداخت کرده است.پالایشگران هندی اسار، مانگلور و هندوستان پترولیوم برای اظهار نظر فوری در این‌باره در دسترس نبودند.هند در ماه اکتبر، همزمان با پرداخت قسط ٤٠٠ میلیون دلاری از پرداخت یک قسط 500 میلیون دلاری در ماه نوامبر نیز خبر داده بود. کشورهای عضو گروه ١+٥ در ماه ژوئیه دسترسی ایران را به 8/2 میلیارد دلار دیگر از دارایی‌های خود در بانک‌های خارجی، فراهم کرده بودند.این مبلغ علاوه بر 2/4 میلیارد دلاری است که ایران در بازه ماه‌های ژانویه تا ژوئیه دریافت کرده بود. از 8/2 میلیارد دلار طلب ایران، ٩٠٠ میلیون دلار به وسیله هند پرداخت می‌شود.

موجودی صندوق توسعه ملی 70میلیارد دلار است

ایسنا: قائم‌مقام صندوق توسعه ملی میزان نقدینگی صندوق توسعه ملی را 70 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: با این میزان نقدینگی می‌توان 700 هزار شغل در کشور ایجاد کرد و این امر در درآمدزایی و رشد اقتصادی کشور بسیار موثر است.سیدمحمدقاسم حسینی در اولین همایش ملی منطقه‌ای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی که در مشهد برگزار شد، به تشریح نقد صندوق توسعه ملی در شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی و چالش‌های فراروی آن پرداخت و بیان کرد: صندوق توسعه ملی با تدبیر رهبری در شرایط سخت کنونی و تحریم و قطع سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد شد. حسینی خاطرنشان کرد: اگر تدبیر رهبری و همت بالای مجلس نبود امروز 70 میلیارد دلار را در صندوق توسعه ملی نداشتیم و برای
10 میلیارد دلار باید دست به دامان بانک جهانی شویم. قائم‌مقام صندوق توسعه ملی به سابقه زیاد ایجاد صندوق توسعه و یا سرمایه ملی در بسیاری از کشورهای جهان و مبالغ بالای نقدینگی در این صندوق‌ها، اشاره کرد. وی با بیان اینکه صددرصد منابع درآمدهای نفتی نروژ در صندوق ملی آن ذخیره می‌شود، تصریح کرد: در دیگر کشورها نه برداشتی برای یارانه و نه هزینه‌های جاری دولت از این صندوق صورت نمی‌گیرد. حسینی تاکید کرد: درآمدهای نفتی موضوع مهمی است اما اینکه نفت را بفروشیم و درآمد حاصل از آن را صرف پرداخت حقوق یا یارانه کنیم کار درستی نیست.وی ادامه داد: اگر صندوق توسعه ملی وجود نداشت این منابع تبدیل به پرداخت‌های کشور شده بود و با این پرداخت‌ها به جایی نمی‌رسیدیم. حسینی صندوق توسعه ملی را یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی دانست.

روس‌ها برای ما فرش قرمز پهن نکرده‌اند

ایلنا: عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: با وجود همه تحریم‌ها در سال‌های اخیر به لحاظ کمی و کیفی میزان تجارت خارجی افزایش پیدا کرده و به حداکثر خود رسیده است. محسن بهرامی ارض اقدس، در پاسخ به این پرسش که در صورت موفقیت در مذاکرات تجارت خارجی ایران را چطور ارزیابی می‌کنید اظهار کرد: در سال ۹۱ که میزان تحریم‌ها به اوج خود رسید میزان تجارت خارجی به ۲۰ میلیارد دلار و میزان قاچاق هم به همین میزان رسید.وی با بیان اینکه چه مذاکرات به نتیجه برسد چه نرسد نمی‌توان انتظار داشت به یک‌باره نرخ دلار از ۳ هزار تومان که به گفته رئیس بانک مرکزی در کف خود قرار دارد تغییر چندانی کند، گفت: خوشبختانه تا این لحظه از مذاکرات ماشین صدور قطعنامه علیه ایران متوقف شده و به حالت تعلیق درآمده است.بهرامی ارض‌اقدس تصریح کرد: حضور کشورهای خارجی در کشور و مذاکرات فرامرزی نشان از تاثیرات مثبت در این خصوص  دارد و اینکه درحال حاضر خرید قطعات هواپیمای بوئینگ نیز انجام شده، نشان می‌دهد تا همین حد مذاکرات نتیجه‌بخش بوده است.وی گفت: سهم عمده تجارت چه قبل از تحریم‌ها و چه بعد از تحریم‌ها با ۹ کشور بوده است. وی همچنین درمورد حضور ایران در بازار روسیه افزود: برای توسعه بازار نیازمند یک عزم ملی هستیم و به اعتقاد بنده این بازار را هم نباید آسان گرفت زیرا آنها هم برای ما فرش قرمز نینداخته‌اند.

اتصال ریلی ایران به شهرهای زیارتی عراق

مهر:سیدمحمد راشدی درخصوص برنامه شرکت راه آهن برای افزایش مسیر قطارهای بین‌المللی، اظهار کرد: در سال‌های پیش قطارهایی برای مسیرهای دمشق و استانبول داشتیم که درحال حاضر به‌دلیل شرایط موجود سوریه، قطارهای این کشور لغو شدند و تنها در مسیر استانبول قطار داریم.وی با بیان اینکه به دنبال افزایش سرعت در مسیر استانبول هستیم، بیان کرد: در مابقی کشورها به دلیل محدودیت‌ها و مشکلات، فعلا امکان برنامه‌ریزی برای قطارهای مسافری را نداریم.معاون مسافری شرکت راه‌آهن با تاکید بر اینکه میزان تقاضا هم خیلی موثر است، افزود: فعلا برنامه دیگری برای قطارهای مسافری بین‌المللی نداریم، مگر اینکه در آینده اتصال به عراق انجام شود و مسیرهای مسافری را به شهرهای زیارتی عراق داشته باشیم.راشدی درخصوص افزایش ظرفیت قطار ترکیه اظهار کرد: باید برای افزایش تقاضا دو طرف تمایل داشته باشند؛ به دلیل اینکه این قطارها هزینه‌های بالایی دارد و ما محدودیتی را هم در دریاچه وان داریم، زیرا قطار پس از ورود به ترکیه و رسیدن به دریاچه وان متوقف می‌شود و مسافران از آنجا با کشتی تا محل بعدی را می‌روند و دوباره سوار قطار می‌شوند.وی تصریح کرد: بنابراین در این محدوده مشکل داریم و اگر قرار باشد ظرفیت قطار را از 200 به 400 نفر برسانیم این کشتی‌ها هم امکان جابه‌جایی این تعداد مسافر را ندارند؛ به همین دلیل کشور ترکیه هم از افزایش جمعیت قطار ایران استقبال نمی‌کند.

مذاکرات ایران و روسیه برای تبادل برق ادامه دارد

فارس: مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با تاکید بر اینکه مذاکرات با روسیه برای تبادل شبکه برق ایران و روسیه در حال انجام است، خبر داد: در دولت بحثی درخصوص کاهش صادرات برق ایران مطرح نیست چراکه کشورهای همسایه به برق ایران نیاز دارند.میرفتاح فتاح قره‌باغ در پاسخ به این سئوال که اتصال شبکه برق ایران و روسیه درحال حاضر در چه مرحله‌ای است،گفت: در حال رایزنی برای تبادل انرژی با روسیه هستیم که در صورت نهایی شدن توافق بین ایران و روسیه شبکه برق ایران از طریق کشورهای ارمنستان، گرجستان و آذربایجان به روسیه متصل می‌شود. فتاح قره باغ در پاسخ به این سوال که آیا از جزئیات مذاکرات صادرات برق به عراق اطلاعی دارد گفت: عراق خواهان افزایش صادرات برق در فصل تابستان است اما به علت بالابودن فشار شبکه برق در این فصل امکان تأمین برق بیش از تعهد وجود ندارد.وی افزود: درحال حاضر بر اساس توافقات صورت گرفته میزان صادرات برق به عراق 1000 مگاوات تعیین شده است و فعلا قرارداد صادرات برق به عراق تا پایان سال میلادی تمدید شده است.فتاح قره‌باغ در پاسخ به این سوال که با تغییر نرخ گاز تحویلی به نیروگاه‌ها بر مبنای قیمت گاز صادراتی به منظور صادرات برق آیا احتمال دارد صادرات برق کاهش یابد، گفت: در این خصوص بحث‌هایی بین وزارت نیرو و نفت در جریان است و هنوز صحبتی مبنی بر اینکه قیمت سوخت بر چه مبنایی و صادرات برق با چه ارزش افزوده‌ای باشد انجام نشده است.

رشد حجم، ارزش و شاخص بورس در آبان امسال

تسنیم: در آبان‌ماه امسال، تعداد 17 هزار و 582 میلیون سهم در یک میلیون و 549 هزار نوبت مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب 5/45 و 49 درصد افزایش را نسبت به مهرماه تجربه کرد و ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم نیز در این ماه به 45 هزار و 322 میلیارد ریال رسید که نسبت به ماه قبل 5/64 درصد افزایش را نشان می‌دهد، ارزش معاملات نرمال هم در ماه گذشته به 43 هزار و 431 میلیارد ریال رسید. همچنین در آبان امسال تعداد یک میلیون و 222 هزار و 53 برگه اوراق مشارکت به ارزش 1219 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به ماه قبل‌تر افزایش 63 درصدی را نشان می‌دهد.این گزارش می‌افزاید: شاخص کل نیز در هشتمین ماه امسال با 1116 واحد افزایش نسبت به ماه قبل معادل 50/1 درصد افزایش یافت و به رقم 75248 واحد رسید.شاخص بازار اول نیز در ماه گذشته با 884 واحد افزایش به رقم 55 هزار و 591 واحد و شاخص بازار دوم با 1783 واحد افزایش به عدد 146962 واحد رسیدند. سهام ماشین‌آلات و تجهیزات با 13/23 درصد، انبوه‌سازی، املک و مستغلات با 47/22 درصد، بیمه و صندوق بازنشستگی بجز تامین‌اجتماعی با 26/17 درصد و لاستیک و پلاستیک با 82/15 درصد بیشترین تغییر در شاخص را نسبت به سایر گروه‌ها در آبان امسال به خود اختصاص دادند.


fhlsm,gdk

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی