تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- نوسان پرشتاب قیمتها متوقف شد
2- توسعه نیروگاههای زغالسنگسوز در کشور
3- افزایش صادرات محصولات کشاورزی
4- لابد پودر طلا در سوخت هلیکوپترها ریختهاند
5- حداقل حقوق سال ۹۴، یک میلیون و ۶۰۰هزار تومان
6- بدهی میلیاردی مشترکان به مخابرات
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
نوسان پرشتاب قیمتها متوقف شد
مهر: سیدجواد تقوی در دوره آموزشی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خبرنگاران گفت: قیمت، ارزش مبادله هر کالا بهشمار میآید و ضوابط قیمتگذاری نیز از سوی دولت برای کنترل قیمتها بهکار بسته میشود که این قیمتگذاری یک تکلیف است و مبانی قانونی دارد.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: کالاهای بسیار محدودی قیمتگذاری میشوند و قیمتگذاری آنها نیز به لحاظ قانون و در بند «د» ماده (101) قانون برنامه پنجم و نیز بر اساس مصوبه ستاد هدفمندی یارانهها قیمتگذاری میشوند. وی تصریح کرد: یک گروه کالاهای اساسی هستند، گروه دوم کالاهای انحصاری و گروه سوم کالاها و خدمات عمومی همچون حملونقل درونشهری و برونشهری و یا خدمات با پایه سلامت هستند.به گفته تقوی، البته سازمان حمایت مصرفکننده و تولیدکنندگان در قیمتگذاری بسیاری از کالاها نظریه کارشناسی ارائه میدهد که نمونه آن نرخ خدمات جایگاههای سوخت و خرید تضمینی محصولات کشاورزی است. رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، وضعیت فعلی بازار را بسیار آرام و به دور از بحران دانست و گفت: هر دولتی به دنبال این است که از هرگونه شرایط به منظور جلوگیری از بحران در کالاها و خدمات جلوگیری کند و بر این اساس برای کالاهای استراتژی، ذخایری حداقل 3 تا 6 ماهه را درنظر گیرد. تقوی اظهار کرد: هماکنون نوسانات قیمتی پرشتابی که در سال 91 به چشم میخورد، وجود نداشت و کند شده است.
توسعه نیروگاههای زغالسنگسوز در کشور
ایرنا: مجری طرح نیروگاههای بخار سازمان توسعه برق ایران گفت: توسعه نیروگاههای زغالسنگسوز در کشور یکی از موضوعات قرار گرفته در اولویت برنامههاست.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، مصطفی علی ربانی افزود: در زمان حاضر بسیاری از کشورهای جهان همچون چین، ژاپن، آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی و آفریقایی بار اصلی خود را با زغالسنگ تامین میکنند، اما در ایران به دلیل فراوانی گاز طبیعی و همچنین تامین سوخت نیروگاهها از طریق سوختهای فسیلی چندان وارد بحث زغالسنگ نشدهایم. وی ادامه داد: در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت سوختهای فسیلی و سهولت صادرات آن معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و وزارت نیرو به این نتیجه رسیدند که ما باید زغالسنگ را وارد سبد انرژی کشور کنیم و ساخت اولین نیروگاه بخاری زغالسنگسوز در طبس کلید خورد. مجری طرح نیروگاههای بخار، اظهار داشت: با مطالعات صورت گرفته در طبس بیش از یک میلیارد تن زغالسنگ حرارتی داریم که میتوانیم از آن برای سوخت نیروگاه استفاده کنیم.ربانی با بیان اینکه درطبس درحال ساخت دو واحد 325 مگاواتی جمعا 650 مگاوات نیروگاه هستیم، ابراز امیدواری کرد: با بهرهبرداری از این نیروگاه و بومی شدن فناوری آن قطعا کشور به سمت نیروگاههای بخاری زغالسنگسوز میرود. وی گفت: ما نیروگاه زغالسنگ سوز طبس را در کویر طراحی کرده ایم، اما در همان جا نیز برایش سامانه حذف آلودگی پیش بینی شده و هیچگونه آلودگی ندارد.
افزایش صادرات محصولات کشاورزی
فارس: سیدرضا نورانی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در مورد حجم صادرات محصولات کشاورزی در سال جاری گفت: صادرات محصولات کشاورزی در 7 ماه ابتدای امسال حدود 2 میلیارد و 37 میلیون دلار و وزن 2 میلیون و 77 هزار تن بوده است. وی افزود: صادرات محصولات کشاورزی در مقایسه با سال 1392 از نظر ارزشی حدود 28 درصد و از نظر وزنی حدود 25 درصد افزایش داشته است.رئیس کنفدراسیون صادرات ایران بیان کرد: از این میزان یکمیلیون و 97 هزار تن به ارزش 620 میلیون دلار به صادرات میوه و ترهبار، سبزی و صیفی و گلو گیاه اختصاص داشته که از نظر ارزشی حدود 58 درصد و از نظر وزنی حدود 32 درصد نسبت به 7 ماه سال 92 رشد داشته است.نورانی تصریح کرد: صادرات میوه و ترهبار و گل از نظر وزنی حدود 50درصد و از نظر ارزشی حدود 30 درصد از کل گروه کالاهای کشاورزی را به خود اختصاص داده است.وی افزود: این مقدار صادرات نسبت به توانمندیهای موجود در عرصه تولید محصولات کشاورزی کم بوده است. وی افزود: سهم گروه کالایی محصولات کشاورزی از کل صادرات غیرنفتی حدود 10درصد و میانگین ارزش صادرات گروه کالای کشاورزی در طول این هفت ماه هر تن هزار دلار بوده که در مقایسه با قیمت جهانی نفت صادرات هر بشکه محصولات کشاورزی نزدیک به سه برابر یک بشکه نفت ارزآوری دارد. نورانی گفت: افزایش تولید امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است.
لابد پودر طلا در سوخت هلیکوپترها ریختهاند
ایلنا: مدیرعامل شرکت هلیکوپتری ایران با بیان اینکه درحال حاضر سوخت هلیکوپترهای رابینسون 44 چیزی حدود 7 هزار و 150 تومان است، گفت: برای کاهش قیمت سوخت هلیکوپترها چندین بار با رئیس سازمان هواپیمایی مذاکره کردهایم و واکنش آقایجهانگیریان این جمله بود که لابد پودر طلا در این سوخت ریختهاند. کاپیتان سیدمحمود آذین درباره بالابودن قیمت سوخت هلیکوپتر ادامه داد: در حالی که بابت هر لیتر سوخت برخی از هلیکوپترها چیزی بیش از 7هزار تومان میپردازیم شرکتهای هواپیمایی با دریافت یارانه سوخت برای هر لیتر هزینهای 500الی 700 تومانی میپردازند اما هزینه سوخت برای هلیکوپترها قیمت فوب خلیجفارس است. وی ادامه داد: با مذاکراتی که انجام شده قرار است موضوع قیمت سوخت شرکتهای هلیکوپتری در کمیسیون اقتصادی هیات وزیران پیگیری شود.آذین با اشاره به اهمیت اختصاص سوخت یارانه ای به بخش هلیکوپتری گفت: در حال حاضر کشورمان به شدت نیاز به تربیت خلبانهای هلیکوپتری دارد و باید جایگزینهای خوبی برای نیروی انسانی این بخش تربیت شود اما این در حالی است که با گران بودن قیمت سوخت هزینههای آموزش بسیار افزایش یافته است.وی درباره تعداد ناوگان هلیکوپتری در کشورمان اظهار کرد: در حال حاضر به غیر از ناوگان نظامی کمتر از 100 هلیکوپتر در ایران وجود دارد که عمر این ناوگان به بیش از 35 سال میرسد.
حداقل حقوق سال ۹۴، یک میلیون و ۶۰۰هزار تومان
تسنیم: عضو فراکسیونکارگری حداقل هزینه یک خانوار۴ نفره کارگری در ماه را ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برآورد کرد و درخواست ارائه بن و سبد کالا از سوی دولت برای کمک هزینه به کارگران و کارفرمایان را اعلام کرد.نادر قاضیپور درباره برگزاری جلسه روز یکشنبه فراکسیون کارگری درباره مزد کارگران گفت: این جلسه روزیکشنبه با حضور اعضای فراکسیون برگزار شد که یکی از مهمترین دستورات جلسه بررسی راهکارهای افزایش حقوق در سا ل94 کارگران بود.وی ادامه داد: مطابق بررسیهایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که حداقل درآمد ماهانه یک خانوار 4نفره یک میلیون و600 هزار تومان در ماه و مطابق آمارگیری مرکز آمار این میزان یک میلیون و 800 هزار تومان و مطابق آمارهای بانک مرکزی این مبلغ حدود 2 میلیون و 500 هزار تومان است که به این نتیجه رسیدیم حقوق کارگران در راستای مبارزه با فقر حداقل نباید کمتر از 1 میلیون و 600 هزار تومان در سال آینده باشد. قاضیپور ادامه داد: برای آنکه به کارفرمایان هم کمک کنیم درخواست کردیم دولت با ارائه سبد و بن کارگری به کارفرمایان در تأمین حقوق کارگران کمک کند که هم به کارفرمایان ستم و ظلم نشود و هم کارگران بتوانند از عهده معیشت برآیند. عضو فراکسیون کارگری مجلس بیان کرد: موضوع تجمیع صندوقهای بیمه درمانی کارگران نیز از دیگر موضوعاتی بود که مورد بررسی قرار گرفت چراکه با تجمیع صندوق درمانی کارگران بسیاری از دغدغههای این قشر زحمتکش جامعه مرتفع خواهد شد.
بدهی میلیاردی مشترکان به مخابرات
ایسنا:زمانی اگر مشترکان تلفن ثابت قبضهای خود را پس از قطع شدن تلفن به دلیل بدهی پرداخت نمیکردند، تلفن آنها سلب امتیاز میشد اما اکنون مدتی است این قانون برداشته شده و همین موضوع مخابرات را در دریافت هزینههای مربوط به قبوض با مشکلات متعدد مواجه کردهاست، تا جایی که به گفته مسئولان مخابرات استان تهران در حال حاضر تنها در پایتخت در هر دوره حدود 30 تا 40 میلیارد تومان ناوصولی وجود دارد.به گفته معاون مدیرعامل مخابرات تهران درحال حاضر حدود 25 درصد قبضهای تلفن ثابت مشترکان تهرانی با تاخیر پرداخت میشود و در این میان عدهای مشترک بدرفتار هم هستند که به دلیل بدهیهای مخابراتی خطهای آنها یک طرفه و قطع میشود.همچنین صحبتهای مدیران مخابراتی گویای آن است که درحال حاضر مشترکان تهرانی حدود 40میلیارد تومان بدهی معوقه به مخابرات دارند و این رقم مربوط به افرادی میشود که حتی پس از قطع شدن خطشان مبلغ بدهی خود را پرداخت نکردهاند. علاوه بر این رقم حدود 30 تا 40 میلیارد تومان هم به ناوصولیهای هر دوره مربوط میشود که با تاخیر پرداخت میشود. اما در کنار بدهیهای تلفن ثابت در حوزه پرداخت قبضهای موبایل نیز دیرکرد و ناوصولیهای متعددی صورت میگیرد که در مجموع جمع این ارقام بیش از 100 میلیارد بدهی را برای مجموعه مخابرات به دنبال دارد.سال گذشته، دستورالعملی برای نحوه برخورد دارندگان پروانه با مشترکین بدهکار تلفن ثابت و همراه تعریف شد.