تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- پژو با ایران به توافق جدید رسید
2- صنایع ریلی کشور نیازمند بازنگری است
3- ساختوساز شدیداً راکد است
4- قیمتگذاری سرخابیها قطعی نشد
5- بودجه94 امروز در بهارستان جابهجا میشود
6- اجازه ورود نقدینگی پرقدرت را نمیدهیم
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
پژو با ایران به توافق جدید رسید
مهر: مدیرعامل ایرانخودرو از پذیرش قرارداد «جوینتونچر» با ایران از سوی پژو خبرداد و گفت: قرارداد جدید با طراحان خودرو فرانسه به امضا رسید و به زودی طراحان آلمانی و فرانسوی مشغول به کار میشوند.هاشمیکهزارع با تشریح آخرین جزئیات مذاکره با خودروسازان خارجی گفت: مذاکرات ایران با خودروسازان خارجی همچنان ادامه مییابد و البته تداوم مشارکت با آنها، در فضای تعریف شده خواهد بود. در این میان پژو، پذیرش قرارداد جوینت ونچر با ایران را اعلام کرده است.مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو افزود: مذاکرات ایران با خودروسازان خارجی در حال پیشرفت است و علاوه بر پژو، ایران در حال مذاکره با یک خودروساز غیرآسیایی نیز هست که امیدواریم ظرف ۴ تا ۵ ماه آینده، اتفاقات خوبی در صنعت خودرو ایران رخ دهد.وی با بیان اینکه، هدف ما این است که خودروساز شویم، تصریح کرد: برای خودروساز شدن نیاز داریم تا از تجربه طراحان صاحبنام دنیا استفاده کنیم، بر همین اساس از افرادی استفاده کردهایم که بعضا سابقه ۳۰ سال همکاری با خودروسازانی همچون بنز و فولکس را دارند، چراکه آنها عصاره تجربه هستند و چنانچه در کنار مهندسان ایرانی قرار بگیرند، میتوانند شرایطی نو را در صنعت ایران رقم زنند. یکهزارع گفت: بر این اساس، دو گروه طراح از فرانسه و آلمان با ایران خودرو قرارداد امضا کردهاند و گروه آلمانی ظرف دو سه ماه آتی و گروه فرانسوی نیز ظرف دو هفته آتی، در ایران مشغول به کار خواهند شد.
صنایع ریلی کشور نیازمند بازنگری است
ایرنا: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنایع ریلی کشور با توجه به مشکلاتی که با آن روبهروست نیازمند بازنگری برای توسعه است.به گزارش شبکه اطلاعرسانی تولید و تجارت ایران، محمدرضا نعمتزاده در نشست مشترک با فعالان صنایع ریلی با بیان آنکه امکانات لازم برای توسعه صنایع ریلی در کشور موجود است اما عملکرد مجموعه در مقابل امکانات مطلوب نیست، افزود: با توجه به رکود و پیشروی نامناسب این صنعت باید تلاشها در جهت رفع مشکلات و چالشها چند برابر شود.وی با اشاره به اینکه اشکالات مدیریتی در صنایع ریلی باید شناسایی و مورد اصلاح قرار گیرد، تصریح کرد: با تدوین برنامهریزی مناسب و سیاستگذاریهای دقیق باید از رکود پیش آمده در این صنایع جلوگیری کنیم.نعمتزاده گفت: بدین منظور نیازمند عزم و اراده جدی از سوی مسئولان، فعالان و کارشناسان این بخش از اقتصاد کشور هستیم تا جهش اساسی را در این صنعت شاهد باشیم و دراین راستا از نقطه نظرات و دیدگاههای کارشناسی همه تلاشگران دراین حوزه حمایت میکنیم.وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه درحال حاضر ناوگان ریلی چه در بخش درونشهری و چه مسافری نیازمند نوسازی و توجه بیشتری است، اظهار داشت: برای افزایش و نوسازی و بازسازی ناوگان صنایع ریلی باید منسجمتر از گذشته اقدام کنیم .در ادامه این نشست که با حضور مدیران و فعالان این عرصه برگزار شد، اهم چالشهای صنایع ریلی، دلایل کاهش و رکود در این صنعت و سیاستگذاریهای کلانی که در بخش مالی و اعتباری نیاز است، مورد بررسی قرار گرفت.
ساختوساز شدیداً راکد است
فارس: رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی کارفرمایی انبوهسازان مسکن با بیان اینکه باید بر اساس نیروی کار، بیمه کارگر پرداخت شود نه بر اساس ارزش ملک گفت: رکود شدیدی بر ساخت و ساز حاکم است که در آینده عرضه مسکن را با مشکل مواجه میکند.جمشید برزگر درخصوص ابلاغ مصوبه جدید پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی گفت: در گذشته و بر اساس اصلاح ماده 5 قانون اجباری بیمه کارگران که 30 برابر شده است، توافق کردیم تا 5/2 درصد و بر اساس حداقل دستمزد، کارگران ساختمانی بیمه شوند و وقتی به مجلس ارائه شد عددی که بیرون آمد مشخص شد 10 درصد تا 12 درصد از کل مجموع عوارض ساختمانی باید در وجه بیمه اجباری کارگران ساختمانی پرداخت شود.وی افزود: این مصوبه با عدالت منافات دارد و ما اعتراض کردیم که بیمه کارگران ساختمانی باید بر اساس نیروی کار پرداخت شود نه بر اساس ارزش ملک، بنابراین از مجلس درخواست داریم در این خصوص تجدیدنظر شود.برزگر تاکید کرد: ما معتقدیم با بیمه کارگران ساختمانی همانند سایر کارگران که دارای حداقل دستمزد مشخص هستند، برخورد شود نه اینکه در برخی ساختوسازها بیمه کارگران ساختمانی صفر تا 5 درصد و در برخی ساختوسازها به 20 درصد برسد. برزگر در پاسخ به این سؤال که ساختوساز درحال حاضر چه وضعیتی دارد، گفت: ساختوساز درحال حاضر بهطور وحشتناک در رکود بهسر میبرد. برزگر گفت: قدرت پائین خرید مسکن باعث شده تا اینگونه عنوان شود که عرضه از تقاضا پیشی گرفته است.
قیمتگذاری سرخابیها قطعی نشد
ایسنا:اخبار به دست آمده از نتیجه جلسه هیات واگذاری نشان میدهد که در این جلسه به دلیل اشکال صورتهای مالی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، قیمتگذاری انجام نشده و قیمت گذاری این دو باشگاه به 2 هفته آینده موکول شد. در حالی دیروز بعد از ماهها انتظار، دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای تعیین تکلیف به هیات واگذاری برده شده بودند که قیمت گذاری این دو باشگاه به دلیل اشکال در صورتهای مالی به نتیجه نرسید و به جلسه بعدی موکول شد. ایسنا نوشت؛ یک مقام مسئول در سازمان خصوصی ضمن تائید این خبر اعلام کرد که جلسه دیروز هیات واگذاری درخصوص واگذاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس به نتیجه نرسید زیرا صورتهای مالی 2 باشگاه دارای ایراداتی بود که قرار شد تا این موضوع مجددا در جلسه بعدی هیات واگذاری مطرح شود.وی با بیان اینکه جلسه بعدی هیات واگذاری 2 هفته آینده برگزار میشود، ادامه داد: در این جلسه تنها گزارشی از روند واگذاری این دو باشگاه ارائه و نقطه نظرات اعضا مطرح شد که این موضوع به نوبه خود اقدام مثبتی در روند واگذاری این دو باشگاه محسوب میشود و نویدبخش نزدیک شدن به مرحله واگذاری است.این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اشکال در صورتهای مالی، این دو باشگاه برای قیمتگذاری به جلسه دیروز هیات واگذاری برده شد؟ اظهار کرد: صورتهای مالی این دو باشگاه به تائید حسابرس نرسیده بود و ابهاماتی در آن وجود داشت.
بودجه94 امروز در بهارستان جابهجا میشود
اقتصاد آنلاین:امروزهمزمان با 16 آذرماه، لایحه بودجه سال 1394 فاصله اندک بین خانه بودجه نویسی و مجلس در بهارستان را طی کرده و برنامههای مالی دولت برای سال آینده مشخص خواهد شد. رئیسجمهور امروز لایحه بودجه سال آینده را به مجلس تقدیم میکند تا دومین بودجه دولت یازدهم هم برخلاف سالهای گذشته در دولتهای قبل در موعد قانونی ارائه شده باشد. با اینکه زمان قانونی تقدیم بودجه تا 15 آذرماه است؛ اما بهدلیل حضور نمایندگان در حوزههای انتخابی خود، مجلس امروز جلسه علنی تشکیل داده و محیای تحویل لایحه بودجه است که تهیه و تنظیم آن از چند ماه قبل در معاونت برنامهریزی شروع شده بود. این درحالی است که لایحه بودجه امسال نیز در بازه زمانی مقرر و در 17 آذر ماه سال 1392 به مجلس رفت. بنابر آنچه تاکنون از اعداد و ارقام بودجه پیشنهادی دولت مشخص و گمانهزنی شده به نظر میرسد بودجه عمومی سال آینده 219 هزار میلیاردی است.مهمترین چالش بودجه سال بعد کاهش درآمدهای نفتی است بهطوری که با ریزش حدود 30 درصدی قیمت نفت در چند ماه اخیر و کاهش منابع ناشی از آن در نیمه دوم امسال، همچنین با توجه به پیشبینیهای مطرح شده مبنی بر عدم بازگشت سریع قیمت نفت به حالت گذشته و احتمال ادامه روند نزولی تا 60 دلار ، تعیین قیمت نفت را به یکی از بخشهای اصلی بودجه سال بعد تبدیل کرد. این درحالی است که در آخرین تغییرات در لایحه بودجه قیمت نفت 72 دلار مصوب شده است.
اتلاف انرژی را از 15 به 10 درصد رسانده ایم
ایلنا: مدیرعامل شرکت توانیر(تولید و انتقال نیروی برق ایران) گفت: اتلاف انرژی در شبکه تولید، انتقال و توزیع برق کشور تا پایان امسال به کمتر از 10 درصد کاهش مییابد.همایون حائری در نشست بررسی راهکارهای تقویت همکاری صنعت برق کشور با دانشگاه شیراز به میزبانی این دانشگاه افزود: بنا بود سالانه 10 هزار میلیارد ریال از اعتبارات صنعت برق کنار گذاشته شود تا سالانه یک درصد اتلاف انرژی در این صنعت را بکاهیم اما بدون بهرهگیری از این اعتبار، اتلاف انرژی را از 15 به 10 درصد رساندهایم. مدیرعامل شرکت توانیر با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت دانشگاه در توسعه صنعت برق گفت: امروز هیچ شرکتی مانند صنعت دانشبنیان برق به کمکهای دانشگاه نیاز ندارد و این صنعت در مرحلهای است که قادر به برداشتن گامهای بعدی بدون کمک دانشگاه نیست.حائری اظهار کرد: ارتباط دانشگاه و صنعت در کشور تاکنون به جایگاه اصلی آن نرسیده و در حد معرفی کارآموز از دانشگاه به صنعت بوده است و میتوان گفت به 10 درصد الگوی ارتباط موثر دانشگاه و صنعت نیز نرسیدهایم. وی ادامه داد: با وجود تولیدات علمی خوب در کشور، در تبدیل علم و ایده دانشگاه به فناوری مورد نیاز کشور بسیار ضعیف عمل کردهایم. این مسئول اظهار کرد: برای تغییر وضعیت فعلی باید نگاهها را به میزان 180 درجه تغییر داد و بهجای اینکه صنعت به دانشگاه کمک کند، دانشگاه به کمک صنعت بیاید.