تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- احتمال کشف یک پارسجنوبی جدید درایران
2- تصمیم جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا
3- تصویب قوانین با بازدارندگی بالا برای زمینخواری
4- قیمتگذاری لوکس برای سومین خودروی ملی
5- مسدودکردن حساب بازرگانان ایرانی
6- برنامهای برای الحاق بنادر چابهار به منطقه آزاد نداریم
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
احتمال کشف یک پارسجنوبی جدید درایران
مهر: مطالعات جدید اکتشافی در شرکت ملی نفت ایران نشان میدهد که یک سازند عظیم گاز طبیعی در جنوب استان فارس و نزدیکی استان بوشهر شناسایی شده و حتی پیشبینی میشود این سازند جدید گازی تا تنگه هرمزدر خلیج فارس هم امتداد یابد. مهر نوشت؛ هرمز قلاوند، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران جزئیات شناسایی یک ذخیره جدید گاز طبیعی در جنوب کشور، گفت: هماکنون تست و ارزیابی روی سازند «پائولوزوئیک» زیرین درحال انجام بوده که وجود ذخایر گاز طبیعی و میعانات گازی قطعی شده است. این مقام مسئول با اعلام اینکه شناسایی این سازند گازی فصل جدیدی را در عرصه اکتشافات گازی کشور رقم خواهد زد، تصریح کرد: درحال حفر یک حلقه چاه در منطقه خارک تنگ در نزدیکی بوشهر درحال انجام بوده که شواهد اولیه وجود گاز و میعانات گازی را تائید میکند. قلاوند با بیان اینکه پیشبینی میشود وسعت سازند گازی زکین تا تنگه هرمز امتداد یابد، اظهار کرد: هماکنون وسعت این سازند جدید گازی و میزان ذخیره هیدروکربور درجا و قابل برداشت این سازند درحال انجام است. مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران پیشتر با تاکید بر اینکه ایران در استان فارس به یک سفره عظیم زیرزمینی گاز طبیعی دست یافته است، بیان کرده بود: پیشبینی میشود این سفره عظیم گاز طبیعی از منطقه برازجان آغاز و تا گسل میناب و سواحل خلیجفارس امتداد داشته باشد.
تصمیم جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا
ایسنا: معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: واردکنندگانی که اقدام به واردات قانونی موبایل میکنند، شماره سریال موبایلهای وارداتی توسط آنها ثبت میشود و در اختیار گمرک قرار میگیرد که پیشنهاد کردیم این شماره سریالها علاوه بر گمرک، در رگولاتوری نیز ثبت شوند. علیرضا بیات با بیان اینکه درجهت احقاق حقوق مصرفکننده و تجار، بحث رجیسترکردن گوشیها و تبلتهای وارداتی انجام میشود، اظهار کرد: ثبت سریال در سازمان تنظیم مقررات به این معنی است که اگر تشخیص داده شود گوشی غیرقانونی بوده و به صورت قاچاق وارد شده، اجازه فعال کردن آن داده نشود و با این کارها در نظر داریم فرآیند ورود قانونی گوشی را تسهیل کنیم. وی با بیان اینکه این موضوع هنوز نهایی نشده و در مرحله مقدماتی است، افزود: البته این بحث به معنی اضافهکردن گلوگاه جدید برای واردات نیست بلکه درهمان فرآیند گمرکی این کار صورت میگیرد . بیات درعین حال یادآور شد: این شماره سریالها پیش از این فقط در گمرک ثبت میشد ولی بعد از اجراییشدن این موضوع در رگولاتوری نیز ثبت شده و این کار بدون ایستایی و معطلی در گمرک انجام میشود. بیات با بیان اینکه زمانی که کالایی از طریق قاچاق وارد شود حقوق و عوارض گمرکی آن و در واقع حقوق دولت تامین نمیشود، یادآور شد: نمیخواهیم مسیر قانونی را سخت کنیم که برای تجار مقرون بهصرفه نباشد و تلاش ما این است که انضباط را به این بخش برگردانیم و از طرفی موافق اصلاح تعرفههای موبایل و تبلت هستیم.
تصویب قوانین با بازدارندگی بالا برای زمینخواری
ایرنا:فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری بر ضرورت تصویب قوانین با بازدارندگی بالا برای مقابله با پدیدههای زمینخواری و قاچاق چوب تاکید کرد. سرهنگ قاسم سبزعلی روز یکشنبه در آیین معرفی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از مجلس شورای اسلامی خواست تا با تدوین و تصویب قوانین لازم، این سازمان را در برخورد با متخلفان یاری کند. وی با اشاره به پدیده زمینخواری گفت: برای مقابله با این مساله کارگروه مقابله با زمینخواری در کشور و استانها تشکیل شده است تا در حداقل زمان با بررسی مسایل با عوامل زمینخواری برخورد شود . وی با بیان اینکه برخی از این مسایل مربوط به حریم شهرها است و ربطی به منابع طبیعی ندارد گفت: متاسفانه این نگاه وجود دارد تعلل منابع طبیعی در تغییر کاربردی وجود دارد درحالیکه تغییر کاربری در مستثنیات مربوط به زمینهای کشاورزی ربطی به سازمان جنگلها و ادارات کل منابع طبیعی ندارد و امور اراضی وارد میشود که این مدیریت نیز بهطور جد دنبال مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی هستند. وی گفت: سالانه قریب 30 هزار پرونده در مورد زمین خواری در کشور تشکیل میشود که انتظار است با برنامهریزی این رقم را به حداقل برسانیم. امسال با اتخاذ تدابیر لازم، رفع تصرفات غیرقانونی خوب بوده و با اقدامات این تعداد کاهش داشته است.
قیمتگذاری لوکس برای سومین خودروی ملی
فارس: بالاخره بعد از چند ماه کشوقوس بر سر تعیین قیمت دنا به عنوان سومین خودروی ملی ایرانخودرو، شورای رقابت قیمت این محصول را 41 میلیون و 900 هزار تومان تعیین کرد. دنا محصولی است که با توجه به لقب ملی بودنش، تولید آن کاملاً داخلی و با تکیه بر توان طراح و تولید داخل صورت گرفته است. این خودرو روی پلتفرم سمند طراحی شده و هرچند این پلتفرم حدود دوازده سال پیش به تولید رسید، اما بازهم بهعنوان یک پلتفرم ملی، محصول جدیدی بر روی آن طراحی شده است. در واکنش به این اقدام شورای رقابت، عبدا... بابایی، معاون فروش ایرانخودرو ضمن اعلام اعتراض این شرکت نسبت به قیمتگذاری دنا، عنوان کرد که به هیچ عنوان دنا را با قیمت مصوب شورای رقابت عرضه نخواهیم کرد و اگر این مساله برطرف نشود، احتمال توقف تولید دنیا نیز وجود دارد. به گفته بابایی، قیمت تمامشده تولید دنا 51 میلیون تومان است که البته باید دید این رقم بر اساس چه معیاری بیان شده و چطور است که به عنوان مثال سوای از کلاس خودرو، محصولی مانند تندر90 مدل E2 فول که یک خودروی مشترک بین ایرانخودرو و رنو فرانسه است، با احتساب تمام هزینههای ناشی از مشکلات نقل و انتقال بانکی، 42 میلیون و 600 هزار تومانی عرضه میشود ولی برای یک خودروی داخلی باید پیشنهاد 48 میلیون تومانی مطرح شود.
مسدودکردن حساب بازرگانان ایرانی
میزان: اسدا... عسگراولادی دیروز صبح در نشست هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: تفاوت صادرات و واردات در کشور حدود 10 درصد است که نسبت به سالهای پیش رشد محسوسی داشته است که طبق آمار گمرک در 8 ماه اخیر میزان 33 میلیارد دلار صادرات و 37 میلیارد دلار واردات داشتیم. رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، اظهار کرد: در برنامه ششم صادرات و واردات باید به مرز 70 میلیارد دلار برسد و من قول میدهم که این اتفاق بیفتد. وی با بیان اینکه مهمترین چالش صادرات کشور عدم ثبات ارز مسائل بانکی است، افزود: ما صادر کنندگان خواهان افزایش نرخ ارز نیستیم و ثبات نرخ ارز را خواستاریم . رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه درخصوص مسائل بانکی توضیح داد: متاسفانه هنوز نمیتوانیم سود حاصل از صادرات را به کشور وارد کنیم مثلاً از آمریکای جنوبی باید به اروپا از اروپا به خاورمیانه و سپس به ایران برسد که هزینههای ما را چندبرابر میکند.عسگراولادی با گلایه از عدم تعامل بانکهای خارجی با ایران گفت: متاسفانه چالشهای بانکی بیشتر شده و بانکهای اروپایی حسابهای برخی صادرکنندگان ما را مسدود میکنند ازجمله آلمانها که تمام حسابها را بستهاند. وی خطاب به وزیر صنعت درخصوص کارتهای بازرگانی گفت: از وزیر صنعت خواستاریم همانگونه که کارتهای بازرگانی واحدهای تولیدی را 5 ساله تمدید کردند، کارتهای بازرگانان را هم 5ساله کنند و تبعیضی بین این دو گروه قائل نشوند. همچنین از وزیر خواستارم که الزام بیمه از موارد شروط تمدید کارت بازرگانی است حذف شود.
برنامهای برای الحاق بنادر چابهار به منطقه آزاد نداریم
ایلنا: احتمال حضور سرمایهگذاران کشورهای چین، هند و فرانسه برای سرمایهگذاری در بندرچابهار جدی است. بندرچابهار به راهاندازی و ایجاد صنایعی مانند پتروشیمی و فولاد در این منطقه سرعت میبخشد. ایلنا نوشت؛ محمد سعیدنژاد با بیان اینکه دولت اخیرا لایحه الحاق بندر شهید بهشتی چابهار به منطقه آزاد را از مجلس پس گرفت، اظهار کرد: فعلا برای الحاق این بندر به منطقه آزاد برنامه ای نداریم و این به تصمیم دولت و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد بستگی دارد.وی با اشاره به اهمیت بنادر چابهار ادامه داد: استانهای جنوب شرقی و شمال شرقی را از طریق بنادر چابهار پوشش میدهیم و کالا از این مبادی به دست مردم منطقه میرسد .معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: معتقدم بندر چابهار به راهاندازی و ایجاد صنایعی مانند پتروشیمی و فولاد در این منطقه سرعت میبخشد.سعیدنژاد با اشاره به جذب سرمایهگذاریهای خارجی برای توسعه بنادر چابهار گفت: برای سرمایهگذاری در بخش زیربنایی از منابع داخلی سازمان استفاده خواهد شد اما برای بخشهای پشتیبانی و پس کرانهها از ورود سرمایه گذاران داخلی و خارجی استقبال میکنیم کما اینکه احتمال حضور سرمایهگذاران کشورهای چین، هند و فرانسه برای سرمایهگذاری در این بندر جدی است.