تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- واردات میوه کماکان ممنوع است
2- خودروسازان با یکدیگر ادغام میشوند
3- انواع خشکبار در راه تهران
4- موانع صادرات به روسیه
5- جلوی ریزش 300 هزار نیروی کار گرفته شد
6- افت کیفیت خودروهای داخلی
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
واردات میوه کماکان ممنوع است
ایرنا: رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، از ذخیرهسازی مرکبات ازجمله پرتقال برای شب عید و ایام نوروز خبر داد و گفت: هیچ کمبودی برای پرتقال مورد نیاز شب عید نداریم. حسین صفایی درباره پیشنهاد اتحادیه واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی مبنی بر واردات 200 هزار تنی پرتقال برای تنظیم بازار در ایام نوروز، افزود: به هیچ عنوان با واردات میوه از جمله مرکبات موافق نیستیم، چراکه تولید داخل کفاف میوه مورد نیاز شب عید و ایام نوروز را میدهد. وی اضافه کرد: سال گذشته نیز از سوی این اتحادیه پیشنهادی را برای واردات 200 هزار تن پرتقال برای ایام نوروز دریافت کردیم، این درحالی است که سال گذشته نیز با کمبود میوه مواجه نشدیم. به گفته وی، هماکنون تنها مجوز واردات موز برقرار است. وی یادآور شد: به دلیل سرمازدگی اواخر سال گذشته باغهای مرکبات شهرستانهای غرب مازندران و شرق گیلان، احتمال کاهش اندک تولید مرکبات در این استانها وجود دارد. وی اظهار کرد: اما تولید مرکبات از جمله پرتقال دیگر مناطق کشور مناسب بوده و کسری موجود از این طریق جبران شده و کمبودی در زمینه تامین میوه مورد نیاز کشور نداریم.صفایی گفت: هماکنون درحال ذخیرهسازی مرکبات از جمله پرتقال برای شب عید و ایام نوروز هستیم و پیشبینی میشود بهدلیل تولید خوب مناطق جنوبی کشور میزان ذخیرهسازی نسبت به سال گذشته حدود 50 درصد نیز افزایش یابد.
خودروسازان با یکدیگر ادغام میشوند
مهر: در بیستوسومین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو که با حضور وزیر و اعضای شورا در محل وزارت صنعت معدن و تجارت تشکیل شد، مقرر شد با هماهنگی با وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست و براساس برنامه توزیع سوخت مناسب و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برنامه زمانبندی طرح نصب فیلتر دوده DPF روی خودروهای دیزلی تهیه و به دولت ارائه شود. ساسان قربانی، سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو گفت: در این نشست همچنین درباره بحث افزایش سهم ساخت داخل خودرو در کشور با توجه به نظرات ارائه شده لزوم هماهنگی و همکاری تنگاتنگ خودروسازان و قطعهسازان مورد تاکید قرار گرفت. قربانی افزود: با توجه به سرمایهگذاریهای صورتگرفته چه در زمینه قطعهسازی و چه در زمینه خودرو باید به نحوی برنامهریزی کرد که با تولید پلت فرم داخلی و محدودیت در تعداد خودرو و خودروساز به جهت توجه به تیراژ اقتصادی، توان ساخت داخل را افزایش داد. به گفته سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست تاکید کرد مواردی همچون طراحی و مهندسی و صادرات باید در برنامه تمامی خودروسازان و قطعهسازان قرار داشته باشد. وی تصریح کرد: در این جلسه نعمتزاده با اشاره به تجربیات کشورهای صاحب صنعت خودرو،گفت: تعداد زیاد خودروسازی در کشور به صلاح نبوده و میبایست برای اقتصادی نمودن تولیدات این صنعت به سمت ادغام و مشارکت حرکت کنیم؛ بدین معنی که افزایش خودروسازان با تیراژ کم، کشور را به سمت خودروسازشدن سوق نخواهد داد.
انواع خشکبار در راه تهران
ایلنا: صدها شرکت تولیدی و فرآوری آجیل و خشکبار خود را آماده میکنند تا هفته آینده در دومین نمایشگاه بینالمللی خشکبار، آجیل، میوههای خشک و صنایع وابسته ایران (IRANNUTS 2014) در تهران گردهم آیند. به گزارش ستاد خبری دومین نمایشگاه بینالمللی خشکبار، آجیل، میوههای خشک و صنایع وابسته؛ این نمایشگاه از 6 تا 9 دی ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. دراین نمایشگاه علاوه بر عرضه و ارائه انواع خشکبار و آجیل و میوههای خشک؛ نوینترین دستگاهها، تجهیزات و صنایع فرآوری و بستهبندیهای صادراتی به نمایش گذاشته میشود. در این نمایشگاه همچنین؛ تولید کنندگان و توزیع کنندگان آجیل و خشکبار، شرکتها، کارخانهها و کارگاههای بستهبندی خشکبار، واحدها و کارگاههای پوستگیری، بودادن، شرکتهای پاستوریزهکردن خشکبار، واحدهای درجهبندی، خلال و پودرکردن خشکبار، شرکتها، کارخانهها و کارگاههای فرآوری میوه و سبزیجات خشک، زرشک وعناب، زعفران، چای و قهوه، ادویه و چاشنی و واحدهای تولیدی و صادراتی حبوبات، غلات، برنج، ذرت و گندم؛ جدیدترین تولیدات خود را ارائه خواهند کرد. در دومین نمایشگاه بینالمللی خشکبار، آجیل، میوههای خشک صنایع تبدیلی و جنبی خشکبار، نهادهای کشاورزی (کود، بذر، سم و...)، شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای بازرگانی و انجمنها و تشکلهای وابسته، حضور خواهند داشت .
موانع صادرات به روسیه
فارس: عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی درمورد اینکه چرا ایران بهرغم موقعیت خوب صادرات به روسیه، هنوز اقدام مؤثری در این باره انجام نداده است، گفت: برای صادرات، زیر ساختهایی لازم است. وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید شرایط صادرات به روسیه را فراهم کند. .معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی موانع صادرات بین ایران و روسیه، گفت: انتقال پول بین بانکهای ایران و روسیه مشکل دارد و این مساله به بخش کشاورزی مرتبط نمیشود.بخشنده بیان داشت: همچنین قراردادهای گمرکی بین ایران و روسیه هنوز نهایی نشده که این موضوع هم روی صادرات به روسیه تأثیرگذار است. معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: خریداران اجناس ایرانی تمایل دارند، تا جنسهای صادراتی ایران را با روبل (واحد پول روسیه) خریداری کنند، در حالی که فروشندگان چنین تمایلی ندارند و این مساله هنوز بین وزارت امورخارجه و بانک مرکزی در حال مذاکره و نهایی شدن است.بخشنده گفت: واردکنندگان کالا به روسیه در کشورهای طرف قرارداد با این کشور از پرداخت تعرفه وارداتی معافند، درحالی که صادرکنندگان ایرانی باید تعرفه 20 درصدی برای واردات کالا به روسیه پرداخت کنند و این موضوع موجب افزایش هزینه صادراتی ایرانیان میشود.
جلوی ریزش 300 هزار نیروی کار گرفته شد
ایسنا: معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تثبیت وضعیت اشتغال در سال 93 خبر داد و گفت: با اقدامات و برخوردهای کلینیکی جلوی ریزش 300 هزار نیروی کار در بنگاهها گرفته شد. حسن طایی افزود: اگرچه موضوع ریزش نیروی انسانی تا پایان سال 92 همچنان ادامه داشت اما از ابتدای سال جاری تاکنون از ریزش نیروی انسانی به طور جدی جلوگیری شده و مجموعه تلاشها درجهت حفظ و تثبیت اشتغال موجود و نیروهای کار شاغل در بنگاهها بوده است. وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید حفظ و تثبیت اشتغال موجود را سرلوحه کار خود قرار داده و بر این اساس تلاش کرده تا با توجه به بودجهها و اعتباراتی که در اختیار دارد سطح اشتغال موجود را حفظ کند. طایی در ادامه از توانمندسازی مهارتی روستاییان و عشایر خبرداد و گفت: یکی از مواردی که میتواند به کمک بازار کار بیاید «اشتغال روستایی» است و در این راستا موضوع توانمندسازی مهارتی روستاییان و عشایر در جلسه آذرماه شورایعالی کار مطرح و مقرر شد تا سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور این مسئولیت را برعهده بگیرد. به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار 30 درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند و به همین میزان پتانسیل استفاده از اشتغال در بازار کار وجود دارد که میتواند منبع خوبی برای بازار کار به شمار آید.طایی تصریح کرد: با هدایت جمعیت به روستاها و جلوگیری از پدیده مهاجرت روستاییان به شهرها میتوان امکان استفاده از منابع و امکانات بالقوه سرزمینی را فراهم و به بازار کار کشور کمک کرد.
افت کیفیت خودروهای داخلی
تسنیم: رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه بعضاً خودروهای تولید داخل در بحث کیفیت پسرفت داشتهاند، گفت: رانندگان باید با سرعت مطمئنه در جادهها رانندگی کنند و نقص عامل جاده و نقص فنی وسیله نقلیه را پوشش دهند.وی تصریح کرد: از 26 آذر سال گذشته تا کنون بیش از 1000 نفر کمتر در جادهها کشته شدند. امروزه در جهان سوانح را یا به ازای 100 هزار نفر یا 10 هزار وسیله نقلیه میسنجند، با هر معیاری بسنجیم تعداد کشتههای ما در جادهها 1000 نفر کاهش یافته است.مومنی با بیان اینکه در یک سال اخیر یک میلیون خودرو شمارهگذاری و ترددها نیز 10 درصد افزایش یافته است، افزود: در کیفیت خودروها پیشرفت نداشتهایم و در برخی موارد پسرفت هم داشتهایم. با تغییر رفتار رانندگان کاهش تلفات رانندگی به ثمر نشسته است. 28 هزار نفر با 6.5 میلیون خودرو به 17 هزار کشته با 17 میلیون خودرو کاهش یافته است. دیده میشود که برخی آمار هفت هشت سال پیش را ارائه میدهند و دستاوردهای دستاندرکاران این بخش را نادیده میگیرند. مومنی یادآور شد: خودرویی با 220 کیلومتر سرعت در جادهای واژگون میشود و سرنشینان آن یک خراش هم بر نمیدارند، اما در تصادف دیگری با شدت بسیار کمتر تمام سرنشینان جان خود را از دست میدهند. بنابراین اینکه گفته میشود عامل اصلی تصادفات انسانی است صحیح نیست و تمام عوامل یعنی انسان، جاده و وسیله نقلیه در بروز تصادفا موثر هستند.