سردبیرآزاداندیش


به گزارش نقدی براقتصادایران، آیا پیامدهایی برای بهار عربی در کشورهای اصلی عرب خاورمیانه خواهد داشت که بودجه‌هایشان را اکنون باید با درآمد کمتر ببندند؟ آیا شاهد آشوب سیاسی خواهیم بود؟ ما معتقدیم بیشتر صادرکنندگان نفت خلیج‌فارس می‌توانند در برابر قیمت‌های پایین‌تر نفت بدون پیامدهای جدی سیاسی مقاومت کنند.
 تاثیر قیمت‌های پایین‌تر بر ایران، ونزوئلا، نیجریه، الجزایر و روسیه شدیدتر خواهد بود. در مورد ایران، ازدست‌دادن بیش از 50درصد صادرات نفت، به‌علاوه قیمت‌های پایین‌تر نفت، به کاهش ارزش ریال ایران و مشکلات اقتصادی شدید منجر خواهد شد. ایران امیدوار است صادرات خود را از یک‌میلیون‌بشکه امروز به 2/2میلیون‌بشکه برساند. چگونه این در معادله جدید همساز خواهد شد؟
 آشوب سیاسی جاری در ونزوئلا شاید با قیمت‌های پایین‌تر نفت شتاب بیشتری بگیرد. روسیه نیز با مشکلات عظیمی مواجه خواهد شد.
 همه انرژی‌های تجدیدپذیر با مسایل مهمی مواجه خواهند شد. یارانه‌های جدید قابل‌توجهی نیاز است تا اجازه ادامه پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر را بدهد.
 بیشتر پروژه‌های گازمایع براساس قیمت 90 تا 100دلار در هر بشکه هستند. این پروژه‌ها با مشکلات جدی مواجه خواهند شد به‌ویژه چون بیشتر آنها با قیمت‌های شاخص‌بندی‌شده براساس نفت فروخته شده‌اند. به این علت، بیشتر پروژه‌های جدید گازمایع به ناگزیر به تاخیر افتاده یا لغو می‌شوند.
 قیمت‌های پایین‌تر نفت باعث می‌شود تا نفت غیرمتعارف در آمریکا به حاشیه برود. میعانات به‌دست‌آمده از شیل اساسا انگیزه برای افزایش تولید گاز شیل می‌دهد حتی هنگامی که هزینه‌ها برابر یا بالاتر از قیمت هستند! قیمت‌های پایین‌تر انگیزه‌ها برای تولید گاز را از بین می‌برد و رشد تولید گاز آمریکا با کندی مواجه می‌شود. حقیقتا قیمت‌های گاز آمریکا شاید مجبور به افزایش شود اگر کمکی از میعانات گازی برای پشتیبانی آنها برنیاید، قیمت پایین‌تر نفت منجر به قیمت بالاتر گاز در آمریکا می‌شود.
 گاز مایع که با نفت، شاخص‌بندی شده است (دست‌کم برای مدتی) ارزان‌تر از گازمایع شاخص‌بندی‌شده به شکل مرکزی می‌شود.
 تاثیری منفی معنادار بر دارایی شرکت‌های نفتی بین‌المللی و شرکت‌های مستقل بالادستی خواهد داشت.
به طور خلاصه، دلالت‌های نظم جهانی جدید نفتی چشمگیر و دامنه‌دار است، بسیار شگرف‌تر از آنچه بیشتر آدم‌ها در این صنعت می‌توانند تصور کنند! یک تغییر عمیق در شیوه‌ای به‌وجود خواهد آمد که همه ما به بازار نفت می‌نگریم و پیامدهای وخامت‌باری که پیش‌روی این صنعت است.

تهیه وتنظیم:مهدی حیدرپور

مدیرپایگاه نقدی براقتصادایران

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی