تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- تشکیل تاکسی هوایی در کشور
2- انتقاد آخوندی از وضعیت ایستگاههای قطار کشور
3- ۱۰ میلیون وقف سهام در بازار سرمایه
4- ماهی قزلآلا در آستانه گرانی
5- مذاکره با روسها برای ساخت تجهیزات نفتی
6- افزایش مبادلات تجاری ایران و انگلیس
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
تشکیل تاکسی هوایی در کشور
ایرنا: مدیرعامل شرکت هلی کوپتری ایران از آمادگی این شرکت برای راهاندازی تاکسی هوایی با استفاده از ناوگان هلی کوپتری در مناطق مختلف کشور خبر داد. سیدمحمود آذین افزود: هزینههای پرواز برای شرکتهای هوایی بسیار زیاد است و یک شرکت به تنهایی نمیتواند این سرویس را در سطح کشور ارائه دهد. به گفته وی، برای راهاندازی تاکسی هوایی در صورتی که با هماهنگی نهادها و سازمانها ذیربط از جمله نیروی انتظامی و پلیس راه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی 30 فروند بالگرد در نقاط مختلف کشور مستقر شود، هر کجا نیاز به کمک تاکسی هوایی داشته باشیم با یک ساعت پرواز میتوان به محل مورد نظر رسید. آذین با بیان اینکه هلیکوپتر میتواند در تمام زمینههای امداد و نجات در مناطق مختلف کشور مورد استفاده قرار گیرد، گفت: استفاده از هلیکوپتر علاوه بر عملیات امداد و نجات در بخشهای اکتشاف و بهرهبرداری نفت و ذخایر معدنی، گردشگری، انتقال مجروحان، عملیات ژئوفیزیکال و فیلمبرداری و عکسبرداری ضروری است، زیرا هلیکوپترها به سهولت میتوانند در تمام 24 ساعت عملیات هوایی تعریف شده را انجام دهند. مدیرعامل شرکت هلیکوپتری ایران تصریح کرد: ظرفیتهای زیادی در این شرکت برای انجام عملیات هلیکوپتری وجود دارد و این شرکت میتواند سرویسهای هلی کوپتری خود را به شرکتهای متقاضی ارائه دهد.
انتقاد آخوندی از وضعیت ایستگاههای قطار کشور
ایسنا: وزیر راه و شهرسازی وضعیت ایستگاههای راهآهن در شهرهای مختلف را یکی از اصلیترین موانع بر سر راه توسعه ریلی ایران میداند. ایستگاههایی که در بسیاری از شهرها بدون در نظر گرفتن وضعیت مسافران در نقاطی عجیب و غیرمنطقی ساخته شدهاند.عباس آخوندی چند روز قبل در مراسم گرامیداشت هفته حملونقل در شرکت راهآهن با انتقاد شدید از وضعیت ایستگاههای قطار در ایران اعلام کرد: بسیاری از این ایستگاهها از نظر منطق شهرسازی جایگاه درستی ندارند و برای ارائه کردن برنامههای توسعهای طولانیمدت ساختار آنها اجازه برنامهریزی جدی نمیدهد. وضعیت خط سریعالسیر اصفهان، قم، تهران یکی از اصلیترین معضلات وضعیت ایستگاههای راهآهن به حساب میآید. این مسیر سریع السیر که بناست سرعت قطارها در این منطقه را به بیش از 250 کیلومتر در ساعت ارتقا داده و زمان سفر از تهران به اصفهان را به کمتر از یک ساعت و نیم کاهش دهد از نظر طراحی ایستگاه وضعیت جالبی ندارد. آخوندی دراین باره با انتقاد از وضعیت طراحی ایستگاههای این مسیر، از زمان تلف شده برای رسیدن به سکوی حرکت قطار در این شهرها سخن گفت. به گفته وی، اگر بنا باشد مسافری در تهران خود را به ایستگاه شهر آفتاب رسانده و از آن سمت نیز در ایستگاه اصفهان که در ابتدای جاده شاهینشهر قرار داشته پیاده شود هر چند مسیر تردد به کمتر از یک ساعت و نیم کاهش مییابد، اما مسافران باید برای طی مسافت شهری بیش از چند ساعت زمان بگذارند. این وضعیت در رابطه با ایستگاههای شهرهایی مانند همدان نیز صدق میکند.
۱۰ میلیون وقف سهام در بازار سرمایه
فارس: مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: سازوکار صندوق وقف در این شرکت، مراحل پایانی خود را پشت سر میگذارد که پس از طراحی کامل آن، برای تائید نهایی به کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال خواهد شد. حامد سلطانینژاد در روز وقف افزود: سازوکار صندوق وقف در شرکت سپرده گذاری مرکزی، مراحل پایانی خود را پشت سر میگذارد که پس طراحی کامل آن، برای تائید نهایی به کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: بیش از دو دهه است که انگلستان با طراحی صندوق وقفی، منابعی را برای سرمایهگذاری در امور خیریه جمعآوری میکند و بدون شک با راهاندازی صندوق وقف در بازار سرمایه، شرایط برای حضور بیشتر خیران در امور خداپسندانه از طریق این بازار فراهم خواهد شد.مدیرعامل سمات با بیان اینکه سازوکار وقف سهام از آذرماه سال 85 در شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار راهاندازی شده است، تصریح کرد: گروهها و افراد مختلف میتوانند با وقف اوراق بهادار خود در این شرکت، در این امر خیرخواهانه مشارکت کنند. سلطانینژاد اظهار کرد: تاکنون 88 کد وقف اولیه (وقف بزرگ) و 87 کد وقف ثانویه (وقف کوچک) در شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار صادر شده که آمارها نشان میدهد کل سهام وقف شده در این مدت بیش از 10 میلیون و 690 هزار سهم بوده است.
ماهی قزلآلا در آستانه گرانی
مهر: مدیرعامل اتحادیه آبزیان کشور با اشاره به کاهش 45 درصدی تولید قزلآلا در کشور گفت: این مسئله احتمال افزایش قیمت این نوع ماهی را افزایش داده است. ارسلان قاسمی اظهار کرد: پیشبینی میشود بهدلیل واردات نهادهها و تخم چشم زده آلوده طی سالهای گذشته، تولید ماهی قزلآلا در کشور بین 40 تا 45 درصد کاهش پیدا کند. مدیرعامل اتحادیه آبزیان کشور با بیان اینکه درحال حاضر قیمت این ماهی در بازار داخلی 14 هزار تومان است، افزود: احتمال افزایش قیمت ماهی قزلآلا به چند دلیل وجود دارد که اولین مسئله همین کاهش تولید است و موضوع بعدی استفاده دلالها از این داستان است. ضمن اینکه هرچه به شب عید نزدیکتر میشویم تقاضا برای این ماهی افزایش پیدا میکند. قاسمی تصریح کرد: امیدواریم این افزایش قیمت پیش نیاید چراکه سود آن در جیب تولیدکننده نمیرود بلکه این سود به ضرر مصرفکننده در جیب دلال قرار میگیرد. وی با بیان اینکه دستگاههای نظارتی باید از خواب بیدار شوند، افزود: ما از دستگاههای نظارتی می خواهیم اختیاراتشان را به اتحادیه ما واگذار کنند تا نظارت و بحث واردات نهادهها در اختیار ما قرار بگیرد و خود دستگاههای نظارتی ما را کنترل کنند در این صورت مشکلات یاد شده رفع میشود. مهر نوشت؛ سازمان دامپزشکی پیش از این اخبار مبنی بر واردات تخم قزلآلا آلوده به کشور را تکذیب کرده بود.
مذاکره با روسها برای ساخت تجهیزات نفتی
ایلنا: مدیرعامل شرکت ساخت و تهیه کالای نفت تهران با بیان اینکه با ۱۰۰ سال سابقه در تولید نفت همچنان محتاج واردات کالا و تجهیزات مورد نیاز این صنعت حتی از کشورهای غیر نفتخیز هستیم، گفت: برای قطع وابستگی برنامههای مدونی از جمله مذاکره با روسها برای واردات تکنولوژی داشتهایم ضمن اینکه مشوقهایی همچون تضمین خرید نیز سازندگان را به ساخت کالای مورد نیاز نفت ترغیب میکند. ایلنا نوشت؛ عزتا... اکبری، مدیرعامل شرکت ساخت و تهیه کالای نفت تهران با بیان اینکه ما محدودیتی برای ساخت داخل قائل نمیشویم، گفت: در زمینه رسیدن به اهداف ساخت کالای داخلی نفت هیچ محدودیتی به لحاظ شیوه پیشبرد کار قائل نیستیم به این معنا که ممکن است سازندگان داخل مستقلا کار را انجام دهند یا اینکه بخش خصوصی شرکت خارجی با شرکتهای داخلی به صورت مشترک کار انجام دهند. وی افزود: برنامه این است که نیازی به واردات ازغرب نباشد تا هر زمانی که خواستند به ما کالا بدهند. اکبری تصریح کرد: ما بیش از ۱۰۰ سال است که نفت تولید میکنیم اما همچنان در بسیاری کالاها محتاج غربیم . خیلی از کشورهایی که نفت ندارند سازنده تجهیزات صنعت نفت و تکنولوژی ساخت کالاهای مورد نیاز این صنعت شدند و ما همچنان باید هزاران میلیارد دلار بابت واردات کالاهای مورد نیاز هزینه کنیم. وی خاطرنشان کرد: ما در این روند از ظرفیت دیگر کشورها نیز استفاده میکنیم و حتی مذاکراتی نیز با روسها داشتهایم که به ایران بیایند و دانش ساخت را به کشور منتقل کنند.
افزایش مبادلات تجاری ایران و انگلیس
تسنیم: یورواستات اعلام کرد: مبادلات تجاری ایران و انگلیس در ماههای ژانویه تا اکتبر ۲۰۱۴ با رشد ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۳۳ میلیون و ۳۸۰ هزار یورو رسیده است. پایگاه خبری کمیسیون اروپا اعلام کرد: مبادلات تجاری ایران و انگلیس در ماههای ژانویه تا اکتبر 2014 با رشد 36 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 133 میلیون و 380 هزار یورو رسیده است.ایران و انگلیس در 10 ماه نخست سال میلادی گذشته 97 میلیون و 870 هزار یورو مبادله تجاری داشتند. صادرات انگلیس به ایران در 10 ماه نخست امسال سه برابر واردات از ایران در این مدت بوده است. انگلیس در ماههای ژانویه تا اکتبر امسال 99 میلیون و 520 هزار یورو کالا به ایران صادر کرده که این رقم با رشد 39 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. انگلیس در 10 ماهه نخست سال میلادی گذشته 71 میلیون و 440 هزار یورو کالا به ایران صادر کرده بود. واردات انگلیس از ایران در 10 ماهه نخست امسال نیز رشد 28 درصدی داشته و به 33 میلیون و 860 هزار یورو رسیده است. انگلیس در مدت مشابه سال قبل 26 میلیون و 430 هزار یورو کالا از ایران وارد کرده بود. بر اساس این گزارش واردات انگلیس از ایران در دهمین ماه 2014 نسبت به ماه قبل از آن یکسوم شده و به یک میلیون و 900 هزار یورو رسیده است.