تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- آمار بانک مرکزی قابل باور است
2- پرتقال قیمت میوه را گران کرد
3- چکاوک به تهران آمد
4- صادرات 21هزار تن تخممرغ در 3 ماه
5- تمام بدهی دولت به پیمانکاران به دولتهای نهم و دهم برمیگردد
6- افزایش مبادلات تجاری ایران و انگلیس
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
آمار بانک مرکزی قابل باور است
ایرنا: نادر حبیبی، استاد اقتصاد دانشگاه براندیس در ماساچوست آمریکا گفت: آماری که بانک مرکزی ایران در خصوص رشد اقتصادی ارائه کرده، درست و قابل باور است.وی در گفتوگو با بی.بی.سی افزود: البته از نظر میزان اشتغالزایی شاید چندان به اندازهای که انتظار داریم، شغل ایجاد نشده چراکه بیشتر رشد اقتصادی ناشی از رشد صنعت و صادرات در بخش نفت و پتروشیمی بوده است. او ادامه داد: میزان اشتغالزایی در این صنایع محدود است چون فعالیت بخش صنعت نفت و پتروشیمی متکی به ماشینآلات سنگین است. حبیبی با اشاره به اینکه روحانی در ابتدای فعالیت خود هم صراحتا گفته بود که کاهش تورم اولویت اصلی دولتش خواهد بود، اظهارکرد: من فکر میکنم با توجه به سیاستهای 16 ماه گذشته، مدیریت بهتر نقدینگی نقش اصلی را در رشد اقتصادی داشته است. وی اضافه کرد: البته دسترسی به منابع مالی بیشتر در اثر توافقی که در آذرماه سال 92 در ژنو حاصل شد نیز در این رشد موثر بوده چراکه میزان واردات بیشتر شده بنابراین کالاهای بیشتری در دسترس بوده که جلوی فشار تورمی را تا حدودی بگیرد.او گفت: علاوه بر آن نرخ ارز هم از ثبات بیشتری در این دوره نسبت به سالهای قبل برخوردار بوده بنابراین ترکیب این سه عامل موجب شده که نرخ تورم از بالای 40 درصد به حدود 17 درصد برسد.
پرتقال قیمت میوه را گران کرد
مهر: هر سال با فرارسیدن ایام محرم و صفر بازار میوه راکد شده و قیمتها افت میکند چراکه در این ایام به دلیل عدم برگزاری مراسم جشن مردم تمایل چندانی به خرید میوه نشان نمیدهند اما معمولا پس از اتمام این ایام و فرا رسیدن مجالس جشن و سرور تقاضا برای میوه افزایش یافته و درنتیجه قیمتها بالا میرود.علی امامی، معاون اتحادیه بارفروشان معتقد است امسال قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است و فروش میوه روال متفاوتی را طی میکند. وی اظهار کرد: به همین دلیل بعد از اتمام ماه صفر قیمت میوه تغییر چندانی نخواهد کرد. این درحالی است که سید حسین مهاجران، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی نظر متفاوتی دارد. مهاجران گفت: این میوه متقاضی داشته که قیمتش بالا رفته است، ضمن اینکه بهای اکثر میوهها نسبت به سال قبل گرانتر شدهاند. وی اضافه کرد: انار، گوجه فرنگی، خیار، پیاز و سیب زمینی از جمله محصولاتی هستند که با افزایش قیمت مواجه بودهاند،به عنوان مثال قیمت انار از 3000 تا 3500 تومان در سال قبل به 5000 تومان در سالجاری رسیده است.افزایش قیمت این میوهها درحالی است که تولید برخی از آنها مانند نارنگی در سالجاری از رشد چشمگیری برخودار بوده و بیش از نیاز کشور است.در همین زمینه رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، علت گرانی میوه را علاوه بر تقاضای زیاد، کاهش تولید پرتقال عنوان کرد. مهاجران افزود: کاهش تولید پرتقال بر روی قیمت همه میوهها تاثیرگذار بوده و سبب افزایش قیمت آنها شده است. وی تاکید کرد: پرتقال کشور باید صادر شود.
چکاوک به تهران آمد
ایسنا: سامانه مبادله الکترونیک چک (چکاوک) با هدف حذف گردش فیزیکی چک بین شبکه بانکی و افزایش اعتبار آن از امروز در تهران شروع به کار خواهد کرد. درحالی به اذعان رئیسکل بانک مرکزی در چهار سال گذشته حدود 23 میلیون چک برگشتی در شبکه بانکی ثبت شده و امنیت این حوزه، اقتصاد و بازار را تحت تاثیر قرار داده که بانک مرکزی در راستای ساماندهی و نظم بخشی به چک و مبادلات آن طراحی و راهاندازی سامانه چکاوک را در دستور کار خود قرار داد. با راهاندازی سامانه چکاوک، بررسی اعتبار مالی درخواستکننده چک الکترونیکی شده و نتیجه برای بانک صادرکننده به شکل آنی اعلام میشود.در روش سابق، چکها در داخل هر منطقه پس از 48 ساعت کلر میشد و این موضوع وقتی بین دو شهر که در یک منطقه بودند انجام میشد زمانی بیشتر از 48 ساعت نیاز داشت. اما با راهاندازی سامانه چکاوک و ارسال تصویر چک به بانک مبدا، این زمان به 24 ساعت و کمتر کاهش مییابد.سامانه چکاوک هماکنون در 12 استان کشور اجرایی شده و به گفته مقامات بانک مرکزی تا اسفند سال جاری در سراسر ایران اجرایی میشود. پیش از این حکیمی- مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی درمورد سامانه چکاوک گفته بود که در این سامانه برای امنیت بیشتر از گواهی نماد استفاده شده تا جاعلین با استفاده از نرمافزارها، در تصاویر چک تغییر ایجاد نکنند.
صادرات 21هزار تن تخممرغ در 3 ماه
فارس: مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران با بیان اینکه تولید و صادرات تخممرغ وضعیت خوبی دارد، گفت: از زمان واگذاری صادرات تخممرغ به اتحادیه مرکزی در نیمه دوم شهریورماه تا پایان آذر حدود 21 هزار تن تخممرغ به کشورهای مختلف صادرشد. هدایتا... اصغری درمورد روند صادرات تخممرغ توضیح داد: تولید و صادرات تخممرغ روند خوبی دارد و از زمان واگذاری کنترل و نظارت صادرات تخممرغ در نیمه دوم شهریورماه به اتحادیه مرکزی تا پایان آذرماه 20 هزار و 672 تن تخممرغ به کشورهای مختلف صادر شده است. وی با بیان اینکه هدف ما صادرات ماهانه 15 هزار تن تخممرغ است، گفت: با افزایش کیفت تخممرغ و بستهبندی مناسب و پایداری تولید و مداومت در صادرات میتوان به این مهم دست یافت. مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران با بیان اینکه به دلیل برخی وقفهها در صادرات این محصول در گذشته کشورهای خریدار نسبت به تأمین تخممرغ مورد نیازشان توسط ما تردید داشتند، گفت: به همین دلیل با شک اقدام به خرید از ما میکردند که با رفع مشکلات و مداومت و پایداری در تولید این مساله حل و کشورهای مختلف با اطمینان بیشتری اقدام به خرید میکنند و حجم مراودات تجاری افزایش یافته است.اصغری افزود: صادرات تخممرغ با مجوز و از طریق اتحادیه صورت میگیرد و بخشزیادی از آن به کشورهای افغانستان، عراق، ارمنستان، تاجیکستان، عمران، کویت، بحرین و آذربایجان صادر میشود.
تمام بدهی دولت به پیمانکاران به دولتهای نهم و دهم برمیگردد
ایلنا: وزیر سابق راه و ترابری با بیان اینکه در پایان سال مالی 83 وزارت راه یک ریال هم به هیچ پیمانکاری بدهکار نبود، گفت: وزارت راه را بدون یک ریال بدهی به دولت نهم تحویل دادیم.احمد خرم ادامه داد: پیمانکاران در آن دوره 3 سال دریافت مطالبات بدون تاخیر را تجربه کردند و در عرض 3 سال منابع مالی وزارت راه نزدیک به 4 برابر شد.وی با بیان اینکه دولت در سال 92 بیش از 15 هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داشت، اظهار کرد: تمام بدهیهای دولت به پیمانکاران به 8 سال دولت نهم و دهم برمی گردد و در پایان سال مالی 83 وزارت راه و ترابری یک ریال هم به بخش خصوصی بدهکار نبود چراکه منابع خوبی تعریف کرده بودیم.خرم با اشاره به ارائه اوراق مشارکت به پیمانکاران به جای بدهی تاکید کرد: اوراق مشارکت 5 سالهای به پیمانکاران داده شد که بهعنوان پرداخت بدهی به پیمانکاران تلقی شود، این درحالی است که پیمانکار نمی تواند تا 5 سال این اوراق را بفروشد.وی با بیان اینکه اوراق مشارکت به درد پیمانکار نمیخورد،ادامه داد: اوراق مشارکت شبه پول است و فقط میتوان آن را با پرداخت حق واسطهگری 30 درصدی به فرد دیگری منتقل کرد و در هیچ سیستم بانکی نمی توان این اوراق را نقد کرد. وزیر راه و ترابری دوره اصلاحات گفت: پیمانکار باید با پرداخت حق واسطهگری را به پول نقد تبدیل کند که این حق واسطه گری 30 درصد ارزش اوراق است و در نهایت سود اصلی را واسطهگر میبرد.
پرداخت جریمه ماهانه ۲۰۰ میلیون دلاری پاکستان به ایران منتفی شد
تسنیم: وزیر نفت پاکستان مدعی شد ایران از دریافت ماهانه ۲۰۰ میلیون دلار جریمه بهدلیل کوتاهی پاکستان در آغاز واردات گاز این کشور چشمپوشی کرده و بند «بخر یا بپرداز» موجود در موافقتنامه منعقده بین دو کشور اجرا نمیشود.وزیر نفت پاکستان مدعی شد، اسلامآباد تهران را قانع کرده است تا از درخواست جریمه ماهانه 200 میلیون دلاری بابت کوتاهی پاکستان در تکمیل به موقع خط لوله انتقال گاز ایران صرفنظر کند.بر اساس قراداد امضاشده بین دو کشور پاکستان از ابتدای سال 2015 باید واردات گاز از ایران را آغاز کند در غیر این صورت باید معادل مبلغ گاز وارداتی به ایران جریمه بدهد.پاکستان قبلا گفته بود، گاز ایران به صرفهترین گزینه موجود برای کاهش بحران کمبود انرژی در این کشور است. ذخایر انرژی پاکستان در قسمتهای جنوبی و جنوب غربی این کشور به اتمام رسیده است. اما مقامات پاکستانی اکنون میگویند، ادامه فشارهای آمریکا بر اسلام آباد مانع از تکمیل این خط لوله است و این پروژه تا زمان برداشته شدن تحریمهای آمریکا علیه ایران قابل اجرا نیست.شاهد خاقان عباسی که در مصاحبه با فایننشالتایمز سخن میگفت، افزود: بر اساس «تفاهم جدید» بین دو کشور فعلا تعهد «بخر یا بپرداز» موجود در موافقتنامه منعقده بین دو کشور اجرا نمیشود.عباسی تاکید کرد: ما به یک تفاهم جدید با ایران دست یافتهایم... هیچ جریمهای از اول ژانویه قابل پرداخت نخواهد بود.