سردبیرآزاداندیش


تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.

تیتر اخبار

1-  نرخ بیکاری پاییز 5/10 درصد شد

2- مالکیت 127 میلیارد سهم تغییر کرد

3- شرایط ورود خودروهای مناطق آزاد به سرزمین اصلی

4- کاهش 6/1 درصدی پایه پولی

5- پیگیری 8 مورد پرونده زمین خواری بزرگ تهران

6- واردات ایران از ترکیه بیش از ۲ برابر شد

جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید


نرخ بیکاری پاییز 5/10 درصد شد

مهر:مرکز آمار ایران نرخ بیکاری فصل پاییز امسال را 5/10 درصد و تعداد بیکاران را نیز 2 میلیون و 520 هزارنفر اعلام کرد. این نرخ در تابستان امسال 5/9 درصد بود.مرکز آمار ایران با انتشار نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز امسال اعلام کرد: بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 3/37 درصد جمعیت در سن کار (10 ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.همچنین نتایج نشان می‌دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش 6/0 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1392) و 1/0 درصدی آن نسبت به فصل گذشته (تابستان 1393) می‌باشد.بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 5/10 درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده‌اند. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1392)، 2/0 درصد و نسبت به فصل گذشته (تابستان 1393) 0/1 درصد افزایش داشته است. همچنین بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 5/10 درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده‌اند. 

مالکیت 127 میلیارد سهم تغییر کرد

ایرنا:از ابتدای امسال، 127 میلیارد و 874 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 460 هزار و 641 میلیارد ریال دادوستد شده است. در این مدت، تعداد سه میلیون و 122 هزار و 575 سرمایه‌گذار، در 10 میلیون و 590 هزار و 44 دفعه این تعداد سهام را خریداری کرده اند. بازار سهام از ابتدای سال 187 روز کاری فعالیت داشته است.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، در هفته منتهی به دهم دی‌ماه، دو میلیارد و 339 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 823 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد. در این مدت 64 هزار و 515 خریدار در 247 هزار و 269 دفعه به داد و ستد پرداختند. براساس آمار موجود، در این مدت، دو میلیارد و 339 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 823 میلیارد ریال به صورت خرد و بلوک معامله شد. در این مدت، دفعات معاملات در قیاس با هفته قبل 5/79 درصد، حجم معاملات نرمال 9/14 و ارزش معاملات نرمال 3/41 درصد افزایش داشت. این درحالی است که ارزش معاملات 8/35 و حجم معاملات 52 درصد کاهش داشتند. تعداد خریداران هم رشدی 63 درصدی را تجربه کرد.

شاخص کل بورس اوراق بهادار در هفته‌ای که گذشت با کاهش 68/1 درصدی به 68 هزار و 973 واحد رسید. درعین حال شاخص صنعت در آخر هفته، بر روی عدد 57 هزار و 880 واحد ایستاد. شاخص بازار اول به 50 هزار و 917 واحد و شاخص بازار دوم به 134 هزار و 948 واحد رسید. 

شرایط ورود خودروهای مناطق آزاد به سرزمین اصلی

ایسنا: معاون مناطق ویژه اقتصادی شورای‌عالی مناطق آزاد ضمن اعلام شرایط ورود خودروهای مناطق آزاد به سرزمین اصلی گفت: هیات وزیران با افزایش محدوده تردد خودروهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی موافق نیست.جعفر آهنگران اظهار کرد: کسانی که می‌خواهند در زمینه واردات خودرو در مناطق آزاد یا ویژه فعالیت کنند باید در این مناطق شرکتی ثبت کرده و از سازمان منطقه آزاد مجوز مربوطه را دریافت کنند. به طور کلی در این مناطق، مقرراتی تحت عنوان آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی برای تردد خودروها وجود دارد.وی ادامه داد: به‌عنوان مثال در منطقه آزاد انزلی خودروها تا شعاع 55 کیلومتری حق تردد دارند یا در بعضی مناطق مثل منطقه آزاد ارس، خودروها می‌توانند از مرز منطقه تا مرکز آن تردد کنند.معاون مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق آزاد در عین حال بیان کرد: پیشنهاداتی از طرف مناطق آزاد برای افزایش محدوده تردد خودرو داده شده که هیات وزیران با این موضوع موافق نیست.آهنگران گفت: در مناطق آزاد خودروها پلاک مخصوص این مناطق را دارند و اگر کسی بخواهد خودرویی را از خارج وارد و در آن مناطق استفاده کند برای ورود آن به سرزمین اصلی باید پلاک خودرو را از منطقه آزاد به پلاک ملی تبدیل کند و هزینه ترخیص خودرو را بپردازد.وی گفت : هیچ منعی برای واردات و صادرات در مناطق آزاد و ویژه وجود ندارد ولی برای ورود کالا از این مناطق به سرزمین اصلی باید قوانین گمرکی رعایت شود. 

کاهش 6/1 درصدی پایه پولی

فارس: قائم‌مقام بانک مرکزی با اشاره به کاهش 6/1 درصدی پایه پولی در آبان ماه امسال نسبت به اسفند سال گذشته، گفت: امسال هیچ فشاری از ناحیه دولت بر منابع بانک مرکزی برای افزایش پایه پولی وارد نشده است.اکبر کمیجانی با اشاره به کاهش 6/1 درصدی پایه پولی در پایان آبان‌ماه نسبت به اسفند سال 92، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم روند انضباط سیاست‌های پولی در کنار انضباط مالی و بودجه‌ای دولت ادامه یابد. وی افزود: معمولا به‌طور سنتی در ماه‌های پایانی سال منابع بانک مرکزی تحت فشار از جانب دولت و بانک‌ها بوده، اما هم‌اکنون دولت با عزمی جدی مدیریت اقتصاد کلان را دنبال می‌کند و خوشبختانه در این مدت خویشتن‌داری کرده و به تعهد خود مبنی بر عدم استفاده از منابع بانک مرکزی پایبند است. قائم‌مقام بانک مرکزی با بیان اینکه امسال از ناحیه دولت فشار بر روی پایه پولی و نقدینگی نیست، گفت: اما در ماه‌های اخیر از ناحیه بانک‌ها اضافه برداشت‌ از منابع بانک مرکزی افزایش یافته و در هماهنگی که بین بانک‌ مرکزی و بانک‌ها به وجود آمده، امیدواریم رفتار بانک‌ها در این زمینه اصلاح شود تا نسبت اضافه برداشت بانک‌ها بهبود یابد.وی تاکید کرد: اگر این هماهنگی به وجود آمده استمرار یابد، فکر نمی‌کنیم روند رشد پایه پولی و نقدینگی از آنچه که تاکنون بوده، بیشتر شود و به هدف 23 تا 25 درصد رشد برای نقدینگی دست خواهیم یافت. 

پیگیری 8 مورد پرونده زمین خواری بزرگ تهران 

ایلنا: مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه پرونده زمین خواری طرشت در جریان حقوقی قرار دارد،‌ گفت: به غیر از پروژه زمین خواری طرشت با وسعت بیش از 600 هکتار حدودا 8 پرونده زمین‌خواری دیگر در تهران البته با وسعت کمتر در دست پیگیری وزارت راه و شهرسازی قرار دارد. سیدمحمد پژمان با اشاره به تعیین و تکلیف پروژه‌های مسکونی متعلق به تعاونی‌ها، ادامه داد: 1000 هکتار زمین فقط مربوط به ساخت‌وساز تعاونی‌هاست که باید تکلیف این پروژه‌ها مشخص شود.معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:‌ زمین‌های طرشت محدوده وسیعی است که متعلق به دولت است که برای بخش‌هایی از این اراضی هم تعیین و تکلیف شده اما متاسفانه امورات و تشریفات اداری به طور ناقص انجام شد که چنین ادعاهایی را به وجود آورد.وی با اشاره به مشکل دولت برای تامین زمین در 85 شهر کشور گفت:‌ در حال حاضر بیشترین مشکل دولت در تامین زمین برای اجرای طرح جامع مسکن مربوط به 8 شهر مشهد،‌ تهران،‌ اصفهان، شیراز،‌ تبریز،‌ اهواز، کرج و قم می‌شود.پژمان ادامه داد:‌ برای اجرای طرح جامع مسکن 24 هزار هکتار زمین به‌طور خالص نیاز داریم که اگر بخواهیم موضوعات جانبی واحدهای مسکونی را در نظر بگیریم این متراژ به دو برابر خود می‌رسد که دولت می‌تواند 40 درصد این عدد را تامین کند.مدیرعامل سازمان ملی زمین و ساختمان درباره تاسیس صندوق‌های جدید زمین و ساختمان،‌ اظهار کرد:‌ جدیدترین صندوق در حال راه اندازی،‌ صندوق ابریشم است که در جاده مخصوص کرج- تهران جانمایی شده است. 

واردات ایران از ترکیه بیش از ۲ برابر شد

تسنیم: واردات ایران از ترکیه در یازدهمین ماه سال ۲۰۱۴ با افزایش بیش از ۲ برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شد و به ۵۳۵ میلیون دلار رسید.اداره آمار ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در یازدهمین ماه سال 2014 با افزایش قابل توجه 119 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.ترکیه در نوامبر 2013 بالغ بر 244 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود که این رقم در نوامبر 2014 به 535 میلیون دلار افزایش یافته است.اما کل صادرات ترکیه به ایران در 11 ماهه ژانویه تا نوامبر 2014 با کاهش 13 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 412/3 میلیارد دلار رسیده است. ترکیه در مدت مشابه سال قبل 915/3 میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود.واردات ترکیه از ایران در نوامبر 2014 نیز با رشد 6/0 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 773 میلیون دلار رسیده است. ترکیه در نوامبر سال 2013 بالغ بر 768 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود. نفت و گاز مهم‌ترین کالای وارداتی ترکیه از ایران است.کل واردات ترکیه از ایران در ماه‌های ژانویه تا نوامبر 2014 بالغ بر 126/9 میلیارد دلار اعلام شده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 6/4 درصدی داشته است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا نوامبر 2014 بالغ بر 562/9 میلیارد دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

fhlsm,gdk

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی