تشکر از شما بازدید کننده گرامی ، پایگاه خبری نقدی بر اقتصاد ایران، در بخش باشگاه اقتصادی امروز خود برگزیده ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان را منتشر می نماید.
تیتر اخبار
1- دنای 42 میلیونی ابلاغ شد
2- احداث 4 هزار کیلومتر خط آهن
3- ساخت نیروگاه و پالایشگاه در عمان به دست متخصصان ایرانی
4- قاچاق بیش از 10هزار تنی چای
5- جاده ابریشم مالی در راه است
6- شأن اصل 44 تنزل کرد
جهت آگاهی از متن کامل اخبار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
دنای 42 میلیونی ابلاغ شد
مهر: رئیس شورای رقابت با اعلام اینکه قیمت دنا به صورت رسمی اعم از کتبی و شفاهی به ایرانخودرو اعلام شده است، گفت: بررسی انحصاری بودن بازار فولاد در دستور کار قرار گرفت.رضا شیوا با بیان اینکه قیمت دنا به صورت رسمی اعم از کتبی و شفاهی به ایرانخودرو اعلام شده است، افزود: هیچ خودروسازی حق ندارند اقداماتی را انجام دهد که منجر به ایجاد حاشیه بازار شود، این درحالی است که به نظر نمیرسد ایرانخودرو کاهش تولید این خودرو را در دستور کار داشته باشد.رئیس شورای رقابت ابراز کرد: ایرانخودرو بر روی پروژه دنا سرمایهگذاری کرده و به نظر نمیرسد که کاهش تولید این خودرو را در دستور کار قرار دهد.وی تصریح کرد: اکنون ایرانخودرو هیچ بهانهای برای عدم تحویل خودروی دنا به مشتریان ندارد و ملزم است به تعهدات خود عمل کند.به گفته رئیس شورای رقابت، پلتفرم خودروی دنا دقیقا پلتفرم سمند است؛ به این معنا که موتور دنا همان موتور سمند EF7است و گیربکس نیز متعلق به پلتفرم سمند است. رئیس شورای رقابت خاطرنشان کرد: شورای رقابت بررسی بازارهایی را که احتمال انحصاری بودن در آنها میرود را در دستور کار قرار داده است. شورای رقابت، قیمت خودروی دنا را 42 میلیون تومان اعلام کرده، این در حالی است که مسئولان ایرانخودرو میگوید: با توجه به جزئیات آنالیز قیمت، این خودرو را زیر 46 میلیون تومان نمیتوانند بفروشند؛ وگرنه زیان خواهند کرد.
احداث 4 هزار کیلومتر خط آهن
ایرنا: مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور گفت: هماکنون ساخت حدود 4 هزار کیلومتر راهآهن، 1200 کیلومتر آزادراه و 5400 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در کشور در دست احداث قرار گرفته است.به گزارش روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل، علی نورزاد افزود: سهم اعتبارات مصوب سال 1393 از محل منابع عمومی در احداث راه، آزادراه و راه اصلی بالغ بر 19 هزار و 873 هزار میلیارد ریال است.معاون وزیر راه وشهرسازی، اهداف کمی زیرساختهای حملونقل در سال 94 را در بخشهای زیر توضیح داد و افزود: احداث 245 کیلومتر راه آهن، 95 کیلومتر آزادراه، 600 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی برای توسعه زیربناهای حملونقل از سوی شرکت ساخت و توسعه در سال 1394 پیشبینی شده و بخشی از منابع اعتباری صرف عملیات اجرایی زیرسازی و پیشرفت فیزیکی در سایر پروژههای در دست اجرای این شرکت خواهد شد. نورزاد پیشبینی منابع فاینانس در بند الف تبصره 4 لایحه بودجه سال1394را تشریح کرد و گفت: در این تبصره استفاده دستگاههای اجرایی و بخشهای خصوصی و تعاونی با سپردن تضمینهای لازم به بانکهای عامل از تسهیلات تامین مالی خارجی (فاینانس) در سال آینده علاوه بر باقی ماندن سهمیه سالهای قبل معادل ریالی 35 میلیارد دلار تعیین شده تا توسط شورای اقتصاد براساس مفاد ماده 82 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران به طرحهای دارای توجیه فنی، اقتصادی، مالی و زیستمحیطی اختصاص یابد.
ساخت نیروگاه و پالایشگاه در عمان به دست متخصصان ایرانی
تسنیم: مشاور هیأتمدیره شرکت مدیریت هیربدان (مجری طرحهای نیروگاهی و صنایع وابسته)گفت: متخصصان و مدیران ایرانی توانستند نیروگاه و تاسیسات جانبی پالایشگاه مسقط در کشور عمان را با رعایت تمامی مسائل ایمنی احداث و تحویل دهند.قاضی میرسعید در نشستی خبری اظهار کرد: این شرکت توانسته است دهها طرح صنعتی و عمرانی در بخشهای مختلف صنعتی اعم از نفت و گاز، پتروشیمی و نیروگاهی را در 14 سال اخیر با موفقیت به پایان برساند. وی افزود: متخصصان و مدیران ایرانی توانستند نیروگاه و تاسیسات جانبی پالایشگاه مسقط در کشور عمان را با رعایت تمامی مسائل ایمنی احداث و تحویل شرکت پالایشگاه نفت عمان دهند و با توجه به انجام موفقیتآمیز پروژه نیروگاه گازی پالایشگاه مسقط، موفق به دریافت حدود 20 میلیارد ریال جایزه صادراتی از انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندس شدیم.وی با بیان اینکه «هماکنون این شرکت در بعد داخلی طرحهای نیروگاه و یوتیلیتی اوره و آمونیاک پتروشیمی شیراز، نمکزدایی از نفت خام واحد بنگستان اهواز، ایستگاه پمپاژ نفت در سایت نیشابور و مدیریت طرح ذوب و اسیدمس سونگون تبریز را در دست اجرا دارد»، گفت: این شرکت در طول 14 سال توانسته است 24 پروژه در بخشهای نیروگاه، نفت و گاز و صنعت را با موفقیت در ایران، ارمنستان و عمان به اتمام برساند.
قاچاق بیش از 10هزار تنی چای
ایسنا: آمار تولید و واردات سالانه چای خشک در کشور که بیش از 10 هزار تن کمتر از نیاز داخلی اعلام شده از سوی وزارت جهادکشاورزی است، نشان میدهد مابقی این نیاز از مبادی غیررسمی به داخل قاچاق میشود.براساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان چای، ایرانیان سالانه بیش از 100 هزار تن چای خشک مصرف میکنند که سرانه هر ایرانی به 5/1 کیلوگرم میرسد. این درحالی است که سال گذشته 64 هزار و 700 تن چای سیاه به ارزش 323 میلیون و 800 هزار دلار به کشور وارد شده است که با احتساب آمار تولید حدود 25هزار تنی چای خشک در کشور بازهم موجودی چای در بازار ایران به حدود 89 هزار تن میرسد و این درحالی است که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان چای همواره سرانه مصرف ایرانیان در هر سال را بیش از 100هزار تن اعلام میکنند.طی 9 ماهه امسال هم 35هزار و 900 تن چای سیاه به ارزش 184 میلیون و 300هزار دلار به کشور وارد شده که حدود 26 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.تفاوت فاحش و بیش از 10 هزار تنی موجودی چای در بازار ایران با آمارهای رسمی تولید و واردات منتشر شده، نشان میدهد که مابقی نیاز کشور از طریق مبادی غیررسمی وارد میشود که البته همیشه مسئولان و دستاندرکاران هم به آن اشاره میکنند. البته چندی پیش نیز بزرگترین پرونده قاچاق چای شرق کشور در تعزیرات حکومتی مشهد به اجرا درآمد.
جاده ابریشم مالی در راه است
فارس: مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با بیان اینکه ایران میتواند نقش کلیدی را در راهاندازی جاده ابریشم مالی ایفا کند، گفت: بر اساس این طرح، زیرساختهایی فراهم خواهد شد تا کشورهایی که در طول تاریخ در این مسیر مبادله تجاری داشتند، اینبار از طریق شرکتهای سپردهگذاری خود در بازارهای سرمایه یکدیگر حضور یابند. مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از پتانسیل موجود برای راهاندازی جاده ابریشم مالی بین بازارهای سرمایه کشورهای چین، کره جنوبی، هند و ایران خبر داد. روابط عمومی سمات، حامد سلطانی نژاد با بیان این مطلب اظهار کرد: مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار چین در حاشیه شانزدهمین اجلاس گروه شرکتهای سپردهگذاری آسیا و اقیانوسیه (ACG)، خواستار همکاری کشورهای قاره کهن برای راهاندازی جاده ابریشم مالی شد. وی به تفاهمنامه همکاری شرکتهای سپردهگذاری مرکزی ایران و چین در آبانماه امسال اشاره و اظهار کرد: راهاندازی جاده ابریشم مالی در یکی از بندهای این تفاهمنامه به صراحت ذکر شده است که درصورت رفع برخی محدودیتهای بینالمللی، طرحهای مطالعاتی، تحقیقاتی و عملیاتی آن آغاز خواهد شد. سلطانینژاد با بیان اینکه ایران میتواند نقش کلیدی را در راهاندازی جاده ابریشم مالی ایفا کند، گفت: بر اساس این طرح، زیرساختهایی فراهم خواهد شد تا کشورهایی که در طول تاریخ در این مسیر مبادله تجاری داشتند، اینبار از طریق شرکتهای سپردهگذاری خود در بازارهای سرمایه یکدیگر حضور یابند.
شأن اصل 44 تنزل کرد
اقتصاد آنلاین: رئیس اتاق بازرگانی ایران بیبرنامگی را مهمترین مانع پیش روی توسعه اقتصادی دانست و از طرفی اصلاح مقررات را ضرورتی عنوان کرد که باید نهاد نظارتی در این زمینه وجود داشته باشد. محقق نشدن هدف اصلی اجرای اصل 44 قانون اساسی یکی دیگر از گلایههای شافعی در نشست کسبوکار، خصوصیسازی و فضای رقابتی در حاشیه اولین کنفرانس اقتصاد ایران، بود چراکه به اعتقاد وی بر اساس این اصل، خصوصیها دولتی و دولتیها خصوصی شدهاند و شأن اصل 44 به تعیین مالکیت تنزل کرد. غلامحسین شافعی با بیان اینکه تحریم یکی از موضوعاتی بود که موجب ایجاد مشکلاتی شد، گفت: البته بحث تحریم عاملی اساسی محسوب نمیشود بلکه بیشتر بیبرنامگی ما را با این مشکلات مواجه کرد. وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران بهعنوان مشاور اقتصادی دولت، مقررات موجود در کشور و عدم موفقیت در خصوصیسازی را مورد مطالعه قرار داد، اظهار کرد: یکی دیگر از مواردی که ما را در شرایط فعلی اقتصادی قرار داده سوق دادن فعالیتهای غیررسمی به رسمی در این سالها بوده که صدماتی را متوجه ما کرده است و بسیاری از این فعالیتها به دلیل اینکه پنهان هستند و مالیاتی پرداخت نمیکنند سلامت اقتصادی را مختل کرده است. شافعی گفت: با اینکه قانون بهبود فضای کسبوکار به تصویب رسیده اما متولی اجرایی آن وجود ندارد؛ بنابراین لزوم نهاد نظارتی برای اصلاح مقررات وجود دارد.