مسعود نیلی، مشاور رئیسجمهور:
بر اساس مباحث اقتصادی مطرح شده در کنفرانس دو روزه اقتصاد ایران، خروج بانکها از بنگاهداری را ضروری دانست.مشروح نتایج این کنفرانس مهم به صورت مکتوب چاپ و منتشر خواهد شد.9 نشست تخصصی در کنفرانس دو روزه اقتصادی برگزار شد که یکی از این نشستها مربوط به نحوه تامین مالی فعالیتهای اقتصادی و چالشهای موجود در نظام بانکی، بازار سرمایه ، نظام بیمه بود و تحول در این سه نهاد مهم میتواند تحقق یک رشد پایدار اقتصادی را به دنبال داشته باشد.یکسری نکات جدیدی مطرح شد که از آن جمله شکلگیری اتفاقات بین بانک و بنگاههای اقتصادی است که از شکل مطلوب خود خارج شده است.خروج تدریجی بانکها از بنگاهداری و صرف منابع این بانکها به انواع افزایش سرمایه از جمله نتایج بحثهای مطرح شده در اقتصاد ایران است. تغییر ساختار در بانکها و ایجاد ترکیب جدید در شرایط فعلی با نظارت بانک مرکزی یک ضرورت است لذا باید در وهله نخست بخش پیگیری مطبوعات، بانکها از حیطه آنها خارج و از ترازنامه بانکها خارج شود.
در مباحث مطرحشده در اولین کنفرانس اقتصاد ایران مشخص شد وضعیت بانکهای دولتی نسبت به بانکهای خصوصی از شرایط مطلوبتری برخوردار است.
محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:
درحال حاضر اتمسفر بازار سرمایه غبارآلود است و لازم است که یک ابهامزدایی از شرایط فعلی صورت گیرد.اقدام بعدی سازماندهی تمام زوایا و ابعاد بازار سرمایه است که با این اقدام میتوان فرآیندها را اصلاح کرد. همچنین امیدواریم که در زمان کوتاهی با رفع ابهامات و تصمیمگیریهای منطقی و صحیح رونق را به بورس بازگردانیم. اقدام سوم چابکی و سرعت دادن به انجام کارهای مورد انتظار مردم برای رونق بخشی دوباره به بورس کشوراست که در گام اول جلب حمایت از تمام اصحاب رسانه در اولویت است. شایعاتی که در بازار سرمایه شکل گرفته است، از طریق ایجاد ریسکها، کاهش شاخص را افزایش میدهد. بر این اساس با همکاری دولت و سایر ارکان از بازار سرمایه ابهامزدایی میشود تا در نهایت رونق بازار را شاهد باشیم. یک برنامه عملیاتی و منسجم را در بورس اجرایی خواهیم کرد ضمن اینکه به دنبال راهکاریی هستیم که بتوانیم رونق را در زمان کوتاهی به بورس بازگردانیم و در این زمینه هم به سهامداران حقیقی و هم خرد توجه خواهد شد.