سردبیرآزاداندیش

به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،در حالی روند درآمدهای بودجه به سمت اتکای بیشتر به درآمدهای مالیاتی حرکت می کند و این سهم در بودجه امسال و سال آینده نیز نسبت به دوره های قبل قابل توجه‌تر است که عملکرد سال جاری نشان از رشد این درآمدها و تحقق آن‌ها دارد.
این در حالی است که عملکرد 9 ماهه بودجه امسال نشان می دهد از حدود 70 هزار میلیارد تومانی که برای درآمدهای مالیاتی به عنوان بخشی از رقم حدود 100 هزار میلیارد تومانی درآمدهای دولت در بودجه عمومی پیش بینی شده بود حدود 47 هزار و 900 میلیارد تومان محقق شده است.

درتکمیل مقدمه مطرح شده بایستی اذعان نمود:این‌روزها که درآمدهای نفتی به ریپ زدن افتاده ، جایگزینی درآمدهای دیگر از جمله مالیات با نفت در بودجه یکی از اولویت‌های دولتی‌ها شده است‌

موضوعی که مردم با نگاه از کف‌دادن پول بیشتر به آن نگاه می‌کنند، دولتی‌ها چاله‌های بودجه را با آن پرشده می‌بینند و کارشناسان و دلسوزان به آغازی بر پایان فرار مالیاتی می‌اندیشند و بهارستان نشینان نیز می‌‌خواهند تابوی اقتصادی‌های خاص را بشکنند.

خواب مالیات

برای همین این روزها بازار اخبار مالیاتی داغ است، از افزایش مالیات بر ارزش افزوده، ورود نهادهای خاص از جمله آستان قدس به لیست بلندبالای سازمان مالیاتی گرفته تا گلایه از پرداخت نکردن مالیات توسط 40 درصد تولید ناخالص داخلی.

گلایه‌ای که روز گذشته رئیس سازمان مالیاتی ان را مطرح کرد و گفت: 40 درصد تولید ناخالص داخلی ایران معاف از مالیات است و معافیت و مشوق ها در این بخش باید هدفمند شود. 

اینطور که به نظر می‌رسد دولت خواب‌های خوشی برای درآمدهای مالیاتی در سال آینده دیده است چراکه معاون وزیر اقتصاد، می‌گوید: هرچند فکر می‌کردیم که 2500 تا 3 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داریم اما در ارزیابی های جدید مشخص شد این رقم معادل 12 هزار و 500 میلیارد تومان است که این حجم معافیت متناسب با مالیات دریافتی نیست. 

درپایان وبه نظر نگارنده"مهدی حیدرپور" نکته مثبت درخصوص تکیه دولت به درآمدهای مالیاتی این است که :افزایش درآمدهای مالیاتی، همه دولت ها را پاسخگو می کند و تلاش خواهد کرد با بهبود فضای کسب و کار و تولید ثروت، درآمد خود را هم افزایش دهد. به عبارتی دیگر ،دولتی که درآمد کمتری از منابع مالیاتی دارد و به درآمدهای فروش نفت و ثروت اماده متکی است، توجه کمتری به تولید دارد چون احساس نیاز کمتری خواهد داشت.
امیدواریم کاهش قیمت نفت که البته ضرر اقتصادی ماست، به فرصتی برای احیای همه ظرفیت های مالیاتی تبدیل شود که به نفع همه مؤدیان، تولید کنندگان، صاحبان درآمد، بهبود فضای کسب و کار و به نفع خود دولت و اقتصاد ملی خواهد بود البته این مسائل نباید بهانه ای برای افزایش ضریب مالیاتی شود بلکه باید پایه های مالیاتی را گسترده تر کنیم که با حذف فرار مالیاتی، ساماندهی معافیت های مالیاتی و مدیریت هزینه های جدی دولت امکان پذیر است و مجلس هم در بررسی لایحه بودجه سال آینده این روند را پیگیری می کند.

تهیه وتنظیم : مهدی حیدرپور

مدیرپایگاه فرهنگ مالیاتی کشور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی