مردادماه سال جاری اعلام شد که رئیس دولتهای نهم و دهم از اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهوری شکایت کرده است. ریشهی این شکایت احمدینژاد به حدود دو سال قبل یعنی زمانی که دولت یازدهم سرکار آمد، برمیگردد. دراین بین اما روحانی از همان ابتدا که در رأس دولت یازدهم قرار گرفت، همواره به مشکلاتی که دولتهای نهم و دهم مسبب آن بوده اشاره کرده و دولت خود را میراثدار بسیاری از مشکلات دولت قبل دانسته در این مدت بارها رئیسجمهور، اکبر ترکان و اسحاق جهانگیری در سخنرانیها و گفتوگوها، ابعاد محدودی از تخلفات دولت احمدینژاد و»آواری« را که بر سر کشور بر اثر تصمیمات دولتهای نهم و دهم فرود آمده است، بیان میکرده است. در تکمیل مقدمهی عنوانشده بایستی به این نکته اشاره نمود که، کشور در دولت دهم شاهد بروز تخلفات اقتصادی و پولی بود، که این تخلفات عملا اقتصاد کشور را بهگونهای متاثر کرده که اثرات آن تا 30 سال آینده هم باقی خواهد ماند، بهطور مثال در دولت گذشته تخلفات بسیاری در موضوع تبدیل ذخایر ارزی کشور از دلار به یورو و سایر ارزها و همچنین دور زدن تحریمها و ایجاد دلالهای نفتی رخ داد، که در آن زمان دولت احمدینژاد از این اقدامات بهعنوان طرحهای بزرگ دولت یاد میکرد. حال با وجود این تخلفات رئیسجمهور خود شخصا آغازگر سخن گفتن درباره تخلفات دولتهای نهم و دهم بود.
البته همیشه در لفافه سخن گفته و گاهی تاکید داشته است که خیلی نمیخواهد به گذشته بپردازد. در مقابل این رویکرد دولت یازدهم و شخص حسن روحانی، گاهی برخی حامیان او معترض میشدند که چرا رئیسجمهوری به گذشته میپردازد و به کار امروز توجه نمیکند. از سوی دیگر برخی معتقدند روحانی باید با صراحت بیشتری از این »تخلفات« پرده بردارد. این گروه از حامیان دولت تاکید داشته و دارند مسیری که دولت در مواجهه با تخلفات دولت احمدینژاد در پیش گرفته است، شباهت زیادی به روش »بگمبگم« احمدینژاد دارد.
این شیوه میتواند این ذهنیت را ایجاد کند که دولت روحانی نیز چیزی در چنته ندارد و صرفا به دنبال »فضاسازی« از دولت قبل و انجام عملیات روانی است.
حال سئوال مهم این است که آیا احمدینژادی که همه منتظر بودند روزی بهعنوان متهم در دادگاهی حاضر شود و پاسخگوی اتهاماتی که درباره دولتش مطرح میشود باشد، اکنون بهصورت جدی قصد دارد در دادگاهی بهعنوان شاکی حاضر شده و این مجال را به دست خود برای دولت یازدهم فراهم کند که از همه آنچه در این دو سال علیه او گفته است، دفاع کند؟ حمید قزوینی، عضو مجمع نیروهای خط امام، درباره رفتار محمود احمدینژاد و اطرافیانش در شکایت از معاون اول رئیسجمهوری گفت: به نظر میرسد آقای احمدینژاد و اطرافیانش در پی یک فرار رو به جلو، شکایت از معاون اول رئیسجمهوری را در دستور کار قرار دادهاند و میخواهند دائم خود را مطرح کنند. قرار نیست آقای احمدینژاد در این شکایت به نتیجه برسد. اینها فقط میروند که دائم در حال دویدن باشند و بمب خبری ایجاد کنند. آنها میخواهند که اگر به دادگاه میروند سروصدا و مظلومنمایی کنند. خیلی نتیجه برایشان مهم نیست .
در پایان وبه نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"در بحث شکایت دولت قبلی و دولت کنونی دو نکته قابل تامل است اول اینکه وقتی یک رئیسجمهور روزی که از ریاست جمهوری کنار میرود، او در برابر شکایات، مانند سایر شهروندان اعم از افراد حقیقی و حقوقی است ونباید وی به قانون از موضع بالا نگاه کند. این نوعی خودبرتربینی است که یک نفر خود را برتر از دیگران و قانون بداند. اگر دادخواستی علیه کسی در مورد شخصی ارائه شود و شاکی فقیرترین شخص جامعه نیز باشد باید مطابق قانون با فرد مورد شکایت عمل کرد. نکته دوم اینکه باید خوشحال بود، کشور در شرایط کنونی به درجهای از بلوغ قانونگرایی رسیده که هر مسئولی ولو رئیسجمهور را میتواند محاکمه کند. تخلفات دولت نهم و دهم بعضا در برخی جهات بهگونهای بوده که باید به صورت جدی آن را پیگیری و متخلفان را مورد باز خواست قرار داد، از این رو اگر این پروندهها رسیدگی نشود، ممکن است که اعضای دولت کنونی یا دولتهای آینده هم بهعلت نبود نظارت، دچار تخلفاتی شوند.