سیدحسن خمینی برای انتخابات خبرگان پنجم، نامزد خواهد شد. این اولین حضور رسمی یکی از خمینیها بعد از امام خمینی(ره) و فرزندش مرحوم احمد در عرصه سیاست است. اولین حضور رسمی سیاسی مرحوم حاج احمد، حضور در دور دوم مجلس خبرگان رهبری در سالهای 69 تا 77 بود. سیداحمد از تهران در این مجلس حضور داشت، اگرچه عمرش به پایان دوره کفاف نداد و در سال 73 درگذشت. حالا تقریبا 20 سال بعد از مرگ پدر، پسر ارشد بالاخره تصمیم خود را گرفته و قصد دارد مانند پدر از تهران وارد این عرصه شود.
در تکمیل مقدمه عنوان شده بایستی اذعان نمود: چند روز بیشتر از انتشار خبر حضور آیتاله سید حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان نمیگذرد که این خبر به اصلیترین مسئله خبری این روزهای جامعه ایران تبدیل شده است. شور و شعفی که پس از اعلام حضور خمینی جوان در سطح جامعه و بهویژه فضای رسانهای کشور ایجاد شد، از سطح یک خبر فراتر رفته و در روزهای آینده تبدیل به یک مطالبه عمومی خواهد شد. امری که البته به مذاق بعضی خوش نیامده و نخواهد آمد و از هماکنون نشانههای این برنتابیدگی را میشود دید.
به عبارتی دیگر بایستی گفت؛ یاد و آرمانهای امامخمینی(ره) هرگز فراموش نخواهد شد چون دلسوزانی که در صدر آنها آیتا... سیدحسن خمینی حضور دارد، اجازه نخواهند داد آنچه پایههای کشور را هر روز محکمتر از دیروز میکند، تضعیف شود. این دلسوزان در هر مقطعی که احساس کنند حضورشان در عرصههای مختلف به گسترش آرمانهای امام و انقلاب کمک خواهد کرد از این حضور شانه خالی نخواهند کرد و با تمام قوا در مسیر حفظ انقلاب و آرمانهای بنیانگذار انقلاب اسلامی حرکت خواهند کرد و از سویی این حضور، سدی در برابر قدرتنمایی افرادی خواهد شد که درصددند قرائت خودساختهای از اصول انقلاب را به جامعه تزریق کنند؛ این طیف همانهایی هستند که آیتاله هاشمی چندی پیش از آنها بهعنوان جدیدالاسلامها یاد و خطر قدرت گرفتن آنها را گوشزد کرد در این بین موافقان و مخالفان حضور نوه امام خمینی در مجلس خبرگان رهبری، نظرات مختلفی رامطرح کردهاند که درادامه از نظر میگذرانیم.
پس از قطعیشدن حضور سیدحسن خمینی در انتخابات، پیشتر برخی از چهرههای سیاسی ورود او به قدرت را در تضاد با اندیشههای بنیانگذار جمهوری اسلامی عنوان کرده بودند که نمیخواست مردم احساس کنند قدرت در جمهوری اسلامی موروثی است. در برابر برخی دیگر از چهرههای سیاسی به حضور او اصرار دارند و سید حسن خمینی را سرمایهای میدانند که نباید از بهره بردن از او غفلت کرد. حالا صفحه اینستاگرامی که با نام پدر مرحوم سید حسن یعنی حجتالاسلام والمسلمین احمد خمینی فعالیت میکند، جملهای را منتشر کرده که به نظر میرسد پاسخی به منتقدان کاندیداتوری نوه امام باشد.
در این تصویر نوشته شده است: آیا میدانستید یادگار امام (مرحوم حاج احمد آقا) در دومین دوره مجلس بهعنوان نماینده مردم تهران عضویت داشته است؟ اکنون جامعه پذیرای یادگار امام است که رمز حضورش جز وحدت نخواهد بود. او در عرصههای مختلف و اتفاقاتی که برایش از سوی تندروها رخ داد نشان داد منافع کشور برایش از هر موضوع دیگر با اهمیتتر است و اکنون با حضورش در مجلس خبرگان بار دیگر اندیشههای بنیانگذار انقلاب اسلامی را تکرار و یادآوری خواهد کرد؟ در این راستا کارشناسان مسائل سیاسی براین باورندکه: یادگار امام با تاکید بر استقلال از جریانهای سیاسی وارد این صحنه شده است. بنابراین همانگونه که اصلاحطلبان و اعتدالگرایان حمایت کردهاند، اصولگرایان اعم از سنتی و رادیکال نیز میتوانند حمایت کنند یا نکنند. بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.
زیرا اعلام کاندیداتوری مستقل به این معنی است که قرار نیست از این سرمایه اجتماعی برای جناح و جریان خاصی بهرهبرداری شود. از سوی دیگر حضور سیدحسن خمینی امتحانی بزرگ برای مدعیان حفظ میراث بنیانگذار انقلاب اسلامی است یعنی آنها با حمایت از سیدحسن خمینی میتوانند این وفاداری خود را به همه نشان دهند...
در پایان و به نظرنگارنده:"مهدی حیدرپور"جامعه ایرانی عصر حاضر و بیتردید در عصرهای آینده، از خمینی و خاندان وی یاد و خاطره خوشی داشته و خواهد داشت. در اینکه ایران پس از شاه -که میتوان آن را ایران خمینی نامید- ایرانی است مستقل و غیروابسته و متکی به قدرت ملت بزرگ خویش، هیچکس حتی دشمنان آن تردیدی ندارند. ورود خمینی جوان به عرصه انتخابات مجلس خبرگان باعث پراکندهشدن نام و یاد و خاطره عطر و بوی معمار کبیر انقلاب اسلامی در سطح جامعه و مراکز تصمیمگیر مهم نظام شده و خواهد شد.