چندی پیش ثبتنام انتخابات مجلس و خبرگان رهبری به پایان رسید. در این دوره که با همزمانی دو انتخابات روبهرو هستیم، اتفاقات ریز و درشت و بعضا جالب توجهی رخ داده است. از ثبتنام 10 نماینده زن و کاندیدای 27 ساله گرفته تا ثبتنام افراد غیر روحانی همچون محمد غرضی کاندیدای ریاست جمهوری سال 92 و محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان در انتخابات مجلس خبرگان. همچنین ثبتنام برخی از افراد سرشناس دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب در هر دو انتخابات پیشرو نیز از نکات قابل توجه این ایام بوده است.
کسانی همچون محمد غرضی و حجتالاسلام منتجبنیا و مصباحیمقدم که برای حضور در هر دو مجلس اعلام آمادگی کردند. اما از دیگر پیشامدهای جالب این دوره پدیده ثبتنامهای خانوادگی است که در این گزارش مروری بر برخی از آنها خواهیم داشت. دراین راستا»عبدالرضا رحمانیفضلی« درباره آخرین اطلاعات مرحله ثبتنام انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: برای مجلس شورای اسلامی 12هزارو 123 نفر و برای مجلس خبرگان 801 نفر ثبتنام کردهاند.
او با بیان اینکه ثبتنام کاندیداهای انتخابات خبرگان نسبت به دوره قبل 62 درصد افزایش داشته است، افزود: ثبتنام انتخابات مجلس نیز تقریبا دو برابر شده است. در انتخابات دوره نهم مجلس، پنجهزارو 283 نفر ثبتنام کرده بودند. اکنون برای هر کرسی مجلس شورای اسلامی، 42 نفر ثبتنام کردهاند. وی ادامه داد: به همه کسانی که در این انتخابات ثبتنام کردهاند، اطمینان میدهیم که هم هیئتهای اجرائی، هم هیئتهای نظارت و هم شورای نگهبان براساس قانون عمل میکنند.
انشاءا... مرحله احراز صلاحیتها را هم بهصورت سالم و قانونی به اتمام خواهیم رساند. در این بین نکته قابل توجه درثبت نام انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی وخبرگان رهبری ثبت نامهای خانوادی بود که به گزارش وزارت کشوربرخی از موارد ثبتنامهای خانوادگی در سمت اصلاحطلبان به این شرح است:
1- دکتر محمد رضاعارف رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و فرزندش حمید عارف که کاندیدای مجلس شدند. 2- خلیلی اردکانی و محمدرضا تابش دو خواهرزاده رئیس دولت اصلاحات که از کرج و یزد کاندیدای مجلس شدند. 3- محمد اطهری خواهرزاده حسن روحانی که بعد از ثبتنام دایی در مجلس خبرگان و از تهران، از حوزه انتخابیه سمنان برای انتخابات مجلس کاندیدا شده است. 4- آیتا... سید حسن خمینی نوه پسری امام خمینی(ره) کاندیدای خبرگان، حجتالاسلام مرتضی اشراقی نوه دختری امام خمینی (ره) کاندیدای مجلس شورای اسلامی و آیتا... موسوی بجنوردی پدرزن سید حسن خمینی کاندیدای خبرگان شدند.
همچنین در طرف اصولگرایان نیز ثبتنامهای خانوادگی صورت گرفته است که برخی از آنها به این شرح است: 1-حجتالاسلام سعیدی امام جمعه قم و برادرزاده او کاندیدای خبرگان ازحوزه خراسان رضوی شدند. 2- ابراهیم انصاریان داماد مرحوم آیتا... مهدوی کنی کاندیدای مجلس ازتهران شد. 3- حجتالاسلام فخری داماد آیتا... حسنی امام جمعه سابق ارومیه کاندیدای خبرگان از آذربایجان غربی شد. 4- سیدمحمدصادق علمالهدی برادرزاده آیتا... علم الهدی کاندیدای خبرگان از گیلان و آیتا... علم الهدی ازخراسان رضوی کاندیدا شدند. 5- آیتا... مومن عضو شورای نگهبان و پسر ایشان هر دو برای انتخابات خبرگان نامزد شدند. 6- علی نیکزاد وزیر مسکن دولت احمدی نژاد از تهران و برادر وی اکبر نیکزاد از حوزه انتخابیه اردبیل برای انتخابات مجلس کاندیدا شدند. همچنین در بین چهرهای میانه نیز شاهد ثبتنامهای خانوادگی بودیم.
از جمله ثبتنام حجتالاسلام علوی وزیراطلاعات دولت یازدهم برای انتخابات خبرگان از تهران و پسر وی که برای انتخابات مجلس ازشهرستان لامرد ثبتنام کرد و نیز برادرخانم حجتالاسلام علوی که کاندیدای مجلس از کاشان شد. مورد دیگر نیز ثبتنام آیتا... نمازی از کاشان و حسن نمازی فرزند وی از تهران برای حضور در مجلس خبرگان است.
در پایان و به نظرنگارنده:"مهدی حیدرپور"پدیده ثبتنامهای خانوادگی به یک جریان سیاسی خاص محدود نمیشود. هم در میان اصلاحطلبان و هم در بین اصولگرایان هستند کاندیداهایی که با هم نسبت خانوادگی دارند. البته نفس این امر قابل اشکال نیست. چرا که هر آن کس که در خود توانایی و شایستگی نمایندگی مردم را احساس میکند، میتواند نامزد ورود به مجالس باشد. چه اینکه در نهایت امر این مردم هستند که گزینههای مورد علاقه و تایید خود را انتخاب میکنند.