از مدتها پیش جناح اصلاحطلب و اعتدالیون تلاش زیادی انجام دادند که آیتا... سیدحسن خمینی نوه مکرم بنیانگذار انقلاب را مجاب کنند پا به عرصه سیاست گذاشته و در انتخابات خبرگان ثبتنام کنند. موج درخواستهای فعالان سیاسی و خصوصا اصلاحطلبان برای ثبتنام ایشان در انتخابات مجلس خبرگان در رسانهها و جامعه دیده میشد و بسیاری از بزرگان نیز بهصورت رسمی از ایشان خواسته بودند که در انتخابات خبرگان ثبتنام کنند.
بعد از ثبتنام نیز مراجع و بزرگان حوزه علمیه قم از جمله آیات عظام وحید خراسانی، شبیری زنجانی، جوادی آملی، موسوی اردبیلی، محفوظی به همراه دهها تن از علمای صاحبنام بر درجه اجتهاد مراتب علمی ایشان صحه گذاشتند. اما بعد از بررسیها و اجرای مراحل صلاحیت کاندیدها خبر عجیبی فضای کشور را دربرگرفت ?دربین رد صلاحیتها نام سید حسن خمینی نیز اعلام شد. در این شرایط فضای مجازی هم پر شد از تصاویر او.
هرکس عکسی را انتشار داده، توضیحی را نوشته و خاتمه مطلبش را هم به شعری مزین کرده بود؛ اما همه اینها بازگوکننده یک خبر بود. آنهم احرازنشدن صلاحیت نوه امام خمینی(ره) برای خبرگان پنجم؛ انتخاباتی که در مقایسه با دورههای گذشته خبرگان با این حجم از ثبتنامکننده؛ یعنی 801 داوطلب، تقریبا بیسابقه بود. در این بین بعد از آنکه نتیجه بررسی صلاحیتهای نامزدهای خبرگان پنجم اعلام شد، سیداحمد، فرزند سیدحسن خمینی در صفحه اینستاگرام خود از عدم احراز صلاحیت پدرش سخن گفت و تلویحا از شورای نگهبان گلایه کرد.
چندروز بعد حجتالاسلام سیدحسن خمینی در جمع دانشجویان دانشگاههای تهران و گروهی از روحانیون در جماران گفت: حضور اینجانب در انتخابات خبرگان بر حسب وظیفه و بنا بر دغدغهای بود که نسبت به آینده انقلاب و نظام اسلامی وجود دارد. وی افزود: در این مسیر گروهها، اقشار مختلف و شخصیتهای بزرگ حوزه و نظام از اینجانب دعوت کردند و پس از مشورتهای مختلف، اینجانب تصمیم به شرکت در انتخابات گرفتم و در انتخابات ثبتنام کردم که این امر بر حسب گزارشهای رسیده، با اقبال بسیار شایسته و پرشور مردم عزیز ایران اسلامی روبهرو شد که بیش از هر چیز نشان از محبوبیت و مقبولیت امام عظیمالشأن دارد؛ اقبالی که نشان داد امام خمینی(ره) برای مردم ایران تنها یادآور گذشته پرافتخار ایشان نیست، بلکه با زندگی آنان و دیروز و فردای آنها هم پیوند خورده است.
یادگار امام تصریح کرد: اینکه بعضی از حضرات آقایان محترم فقهای شورای نگهبان نتوانستند از شهادت علمای اعلام که بر بسیاری از ایشان سمت استادی دارند و اساتید معظم که قوام حوزه علمیه به آنهاست و از نوشتهها و کتابهای اینجانب، صلاحیت علمی را احراز کنند حداقل برای من و بسیاری دیگر جای تعجب دارد. در جریان ردصلاحیت نوه امام(ره) کارشناسان مسائل سیاسی معتقداند: از زمانی که سیدحسن خمینی تصمیم گرفت تا برای اولین بار بخت خود را در عرصه رسمی سیاست بیازماید، دوقطبی مخالفان و موافقانش هم شکل گرفت؛ دو قطبیای که تلاش داشت تا درون بیت امام هم اختلافافکنی کرده و بین او و برادر دیگرش یعنی سیدعلی تفاوت قائل شود.
شاید بهتر بود یادگار امام قبل از ورود به عرصه انتخابات خبرگان با فقها و اعضای شورای نگهبان رایزنی کرده و بعد ورود پیدا میکردند.
در پایان و به نظرنگارنده:"مهدی حیدرپور"ضرورت داشت جایگاه شخصیتی، علمی و خانوادگی ایشان را بیشتر درنظر میگرفتند. به هر حال هر چه ملت ایران دارد از عزتی که نصیبش شده همه و همه از وجود امام عظیمالشان است. مسلم است که آینده سیدحسن خمینی بسیار درخشان است. اما: با نظر به جمیع جهات باید گفت حرمت سیدحسن خمینی، حرمت بیت امام است و حرمت امام، حرمت نظام. بنابراین امیدواریم در چند روز آینده فقهای محترم شورای نگهبان که برخی از آنها نیز از شاگردان امام بوده و در محضر ایشان تلمذ کردهاند به قول آیتا... وحید خراسانی حرمت امام را در فرزند ایشان رعایت کنند. جدای از همه این مسائل حضور ایشان میتواند موجی از حضور و گستردگی مشارکت عمومی و مردمی را نیز در این دوره از انتخابات مجلس خبرگان رقم زند.