سردبیرآزاداندیش

یکی از سطوح و عرصه‌های مهم مشارکت سیاسی، شرکت مردم یک جامعه در انتخابات است. به واقع شرکت در انتخابات عام‌ترین، سهل‌ترین و کم‌هزینه‌ترین نوع مشارکت سیاسی است و یکی از معیارهای مناسب برای کشف میزان مشارکت سیاسی مردم و لو به شکل کمی آن می‌باشد و تا حدودی انگیزه‌ها و عوامل تشدید‌کننده مشارکت، همچنین موانع مشارکت مردم را در عرصه فعالیت‌های سیاسی نشان می‌دهد.

در این خصوص حضرت آیت‌ا...خامنه ای چندی پیش فرمودند: شرکتِ همگان در انتخابات موجب پایداری و تقویت نظام اسلامی، استمرار تأمین امنیت کامل، افزایش اعتبار و آبروی ملت در چشم جهانیان و باعث ابهّت جمهوری اسلامی ایران در نزد دشمنان خواهدشد حضرت آیت الله خامنه ای حضور در انتخابات و بویژه دقت در انتخاب «نامزدهای صالح یا اصلح» را موجب تحقق دو هدف عالی خواندند: ماندگاری انقلاب و آرامش و سکینه ملت‌.

در این بین سیاسیون براین باورند که: مشارکت حداکثری می‌تواند آن سیاستی که در عرصه بین‌الملل مطرح می‌شود را تضمین و پشتیبانی کند. جمهوری اسلامی ایران در بحث تحریم‌ها نشان داد که دولت و نظامی دارد که به مذاکره بیش از جنگ و راهکارهای نظامی اعتقاد دارد و امروز دنیا، ایران را به‌عنوان کشوری اهل مفاهمه می‌شناسد، بنابراین، در درون هم ما باید نشان داده شود چنین ادبیات مفاهمه‌ای که در عرصه دیپلماسی بیان می‌شود از پشتوانه مردمی برخوردار است بنابراین نیاز به مشارکت گسترده مردم درانتخابات داریم تا بتوانیم آن سیاستی که در عرصه بین‌الملل مطرح می‌شود را هدایت کنیم.

تصور بر این است که انتخابات پیش رو می‌تواند در دیدگاه‌های جهان نسبت به عملکردهای اخیر و سیاست‌هایی که ایران اتخاذ کرده موثر باشد و بی‌شک جهان در انتظار این است که ببیند آیا سیاست‌هایی که ایران اتخاذ کرده از پشتوانه مردمی هم برخوردار است یا خیر؟ در انتخابات پیش رو این واقعیت نمایان خواهد شد. به واقع کارشناسان مسائل سیاسی به این مسئله اذعان دارندکه گذر موفقیت‌آمیز از این انتخابات ، بیمه‌کننده نظام مقدس جمهوری اسلامی در شرایطی که جهان پیرامون ما در حال تغییر رژیم‌های سیاسی خود از خودگامگی و دیکتاتوری به حکومت‌های مردمی هستند می‌باشد. اما دست‌یافتن به چنین موفقیتی نه تنها دشوار نیست بلکه بسیار آسان و سهل است. تنها نیاز به رفع موانع‌، توجه به حساسیت‌ها‌، ازخودگذشتی و دوراندیشی دارد.

باید نشان دهیم مدل جمهوری اسلامی ایران نظامی پویا و بستری مناسب و تحول خواه است و در عین تکثر افکار سیاسی، راهبری و هدایت این چندگونگی فکری بسیار دشوار نیست و در سایه قانون اساسی که میثاق خون شهدای عزیز انقلاب است می‌باشد به آینده‌ای ایده‌آل و حرکت در مسیر چشم‌انداز و افق ایران 1404 امیدوار بود. جمهوری اسلامی می‌تواند شرایطی ایجاد کند که مسایل پیش رو در این حضور مردمی را به بهترین نحو مدیریت نموده و اعتماد همه آحاد جامعه و حضور ملت را که ضامن امنیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران می‌باشد به بهترین نحو جلب نماید.

در پایان و به نظرنگارنده:"مهدی حیدرپور"درخصوص انتخابات سال جاری دو نکته قابل تامل است:

اول اینکه: طبق گفته رهبر معظم انقلاب بزرگترین حماسه سیاسی در کشور انتخابات است و با وجود انتخابات سال جاری امنیت و آرامش نخستین قدم در این حماسه است در انتخابات سال جاری نیز از جریانات سیاسی و نامزدهای انتخاباتی انتظار می‌رود باحفظ آرامش از ایجاد هرگونه تشنج و سیاه‌نمایی دور باشند به واقع در حین شفافیت باید از آرامش فضای سیاسی، ملاقات‌های انتخاباتی و اتفاق نظرها مراقبت شود.

نکته دوم اینکه: انتخابات پیش ‌رو در دیدگاه جهانیان نسبت به ایران موثر خواهد بود و نشان می‌دهد سیاست‌های اتخاذ شده از پشتوانه مردمی برخوردار است. به‌واقع وحدت، همدلی، همزبانی و هم‌افزایی، یک ملت را جلو می‌برد. رمز تداوم انقلاب تا امروز نیز این بوده که هر چه رهبری گفته‌اند، ما اطاعت کرده‌ایم؛ هیچ‌گاه از صحنه غایب نبودیم و از اطاعت او عصیان عمدی نکردیم. اما در صورتی که غفلت کنیم و دچار تفرقه یا تصمیم اشتباه یا غیبت از صحنه شویم، کفران نعمت کرده‌ایم و شکست می‌خوریم. پس آرامش جامعه در آستانه انتخابات باید حفظ شود و تمکین از قانون و نهادهای اجرایی و نظارتی لازم است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی