سردبیرآزاداندیش

رئیس مجلس خبرگان یک نمادی از فکر اکثریت اعضای خبرگان بوده و طبعا در آن جایگاه یک سلسله شرایط و اولویت‌ها از جمله بحث سنی و شیخوخیت لازم است. رئیس مجلس خبرگان باید از نظر علمی، تجربه و توان مدیریتی فردی شاخص باشد تا بتواند در صدر این مجلس به‌عنوان رئیس آن قرار بگیرد، البته هیچ مشخصه‌ی خاصی در قانون اساسی برای رئیس مجلس خبرگان پیش‌بینی نشده، بلکه انتخاب رئیس به رای اکثریت نمایندگان واگذار شده است، ولی به‌طور طبیعی چهره‌ای برای ریاست خبرگان انتخاب می‌شود که اکثریت اعضا روی آن نظر داشته باشند و فکر، شیوه و اعتقاد او را بپذیرند و بپسندند تا وی بتواند در صدر چنین تشکل وزینی قرار بگیرد.

در تکمیل مقدمه عنوان‌شده بایستی به این نکته اشاره نمود که: مجلس خبرگان رهبری از نهادهای حساس و مهم کشور است. طبیعتا اشخاصی که به این مجلس راه پیدا می‌کنند و ریاست این نهاد را بر عهده می‌گیرند باید از ویژگی خاصی برخوردار باشند. رئیس آینده‌ی مجلس خبرگان باید دارای سوابق قوی و فعالیت در کارهای اجرایی کشور، به شکل روشن و درخشان باشد.

سپس از تجربه کافی و وافری در اداره امور برخوردار باشد و صلاحیت و شایستگی او، مورد تایید و قبول علما و مراجع باشد. قرار گرفتن در این جایگاه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از آنجایی که این مجلس شامل عالمان حوزوی است، لذا فردی که در این سمت قرار می‌گیرد، باید از ارتباط خوبی با مراجع و حوزه علمیه برخوردار باشد و صلاحیتش مورد تایید آنان باشد.

در این بین سئوالی اذهان عمومی را به خود مشغول کرده است که چرا هاشمی برای ریاست خبرگان مناسب است؟ یا‌سر، فرزند آیت‌ا... هاشمی به این سئوال پاسخ خوبی داده است: »آقای هاشمی همواره به‌دنبال حضور افراد متعهد و امتحان پس‌داده در رأس مجلس خبرگان بودند. به همین دلیل هم از ریاست آیت‌ا... مشکینی و آیت‌ا... مهدوی کنی حمایت کردند و به این دو بزرگوار در اداره مجلس خبرگان کمک می‌کردند.

در شرایط کنونی نیز اگر ایشان تشخیص بدهند شخص دیگری توانایی اداره مجلس خبرگان را دارد این احتمال که خودشان کاندیدای ریاست نشوند بسیار زیاد است. با این وجود اگر احساس تکلیف کنند و احساس کنند در صورت عدم حضور ایشان ریاست مجلس خبرگان به دست افرادی خواهد افتاد که از صلاحیت کافی در این زمینه برخوردار نیستند قطعا کاندیدای ریاست مجلس خبرگان خواهند شد.«

در این راستا برخی کارشناسان مسائل سیاسی معتقداند، اگر آیت ا... هاشمی‌ رفسنجانی نسبت به افراد دیگر ارجح است، به‌علت سوابق سیاسی روشن، داشتن تجربه کافی در اداره کشور، همگام بودن با امام (ره) داشتن سوابق انقلابی و ارتباط داشتن با حوزه علمیه است. همچنین وی بیش از دیگران مورد قبول مراجع و علما هستند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام وابسته به جناح خاصی نیست و به شکل فراجناحی کارهایی سیاسی راپیگیری می‌کند.

وی در صدر لیست منتخبان تهران قرار گرفت و این امر مقبولیت مردمی وی را نشان می‌دهد. از سوی دیگر با توجه به اینکه ترکیب معتدل‌تری در این مجلس نیز مستقر شده و برخی چهره‌های تندرو و شناخته شده در این مجلس حضور ندارند احتمال اینکه رای بیاورد بسیار بالاست. علاوه براین شخصیت و وزانت ‌هاشمی‌ رفسنجانی در مجلس خبرگان وی را به وزنه‌ی قابل توجه و مهمی‌ در این مجلس تبدیل کرده است. البته این مسئله هم وجود خواهد داشت که لابی‌هایی برقرار شود که رقیبی در وزن و اندازه‌ی وی را برای رقابت بر سر ریاست این مجلس معرفی کنند و از هر آنچه در توان دارند بهره ببرند تا نگذارند ‌هاشمی، ‌ریاست مجلس خبرگان را برعهده بگیرد. اگر موضوع مصلحت و غیرمصلحت را راه نیندازند در این موضوع ‌هاشمی ‌ریاست بعدی خبرگان خواهد بود.

در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"رئیس خبرگان باید از توانایی تحلیل مسائل سیاسی داخلی و بین‌المللی بهره‌مند باشد. همچنین او در سطح جهانی نیز باید شناخته شده باشد. بنابراین او نباید متعلق به جناح خاصی باشد. لازم است که چنین شخصیتی به شکل فراجناحی عمل کند.‌ همان‌گونه که رهبری و مجلس خبرگان فراجناحی است، چرا که طرح سخنان و موضع‌گیری‌های تند، خسران و زیان فراوانی متوجه مصلحت دولت و ملت می‌کند‌.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی