سردبیرآزاداندیش

همانگونه که درجریان هستید این روزها خبرهای جنجالی حوزه اقتصادی کشور (‌بحث فیش‌های نجومی مسئولین کشوری)‌، حسابی افکار عمومی را درگیر کنش‌ها و واکنش‌های متعدی کرد و همچنان نیز ادامه دارد در این بین باتوجه به انتخابات پیش روی کشور در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال96، اتفاق جالب دیگری دوباره محافل سیاسی و اجتماعی کشور، را به سمت و سوی خود جلب کرد تا آحاد جامعه شاهد و ناظر موج دیگری از بی‌قانونی دولتمردان کشور باشند.

ماجرا از آنجا کلید خورد که باشگاه خبرنگاران جوان گلایه آیت‌اله جنتی درخصوص خرید و فروش رأی در انتخابات و رواج‌یافتن آن را منتشر کرد و این مطلب افکار عمومی را دوباره به چالش کشید که در هیچ بخشی نمی‌توان شاهد شفاف‌سازی مالی درکشور باشیم. در تکمیل مقدمه عنوان‌شده بایستی به این نکته اذعان نمود که: طرح بحث شفافیت هزینه‌های مالی انتخابات، با ماجرای پرونده بیمه ایران و کشیده‌شدن پای محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی‌نژاد به آن ماجرا و افشای پرداخت پول به نزدیک به 80 نفری که قصد ورود به رقابت‌های انتخاباتی مجلس نهم را داشتند، کلید خورد.

رحمانی‌‌فضلی وزیر کشور هم اسفندماه سال 93 در یک سخنرانی از ورود پول‌های کثیف به حوزه قدرت و سیاست خبر داده و گفته بود: »با حضور و ورود این پول‌ها به حوزه سیاست نیز روبه‌رو هستیم. اگر این پول‌ها کنترل نشود، به همه حوزه‌ها وارد خواهد شد. قاچاق و تروریسم به دنبال کسب قدرت برای ایجاد حاشیه امن است و حتما برای این موضوع پول خرج می‌کند. اگر هوشیار نباشیم و مواظبت نکنیم، حتما بخشی از این پول کثیف عزم ورود به حوزه قدرت و سیاست را خواهد کرد.« در این بین با فشار افکار عمومی و رسانه‌ها، تیر 94 وزیر کشور از تدوین لایحه شفاف‌سازی منابع مالی انتخابات خبر داد و گفت: »این لایحه به‌زودی به دولت ارائه می‌شود«.

دولت سال گذشته لایحه شفاف‌سازی مالی انتخابات را تهیه کرد و به مجلس اصولگرای نهم فرستاد اما مجلس پیشین به دلایلی، با دوفوریت آن مخالفت کرد تا تعیین تکلیف آن بماند برای مجلس دهم. با توجه به اینکه بسیاری از نمایندگان قصد انتخاب مجدد داشتند، ترجیح‌شان این بود که با قانون فعلی وارد عرصه تبلیغات انتخاباتی شوند.که این دست‌دست کردن دولت و مجلس باعث شد بعضی‌ها با پول‌های ناپاک وارد مجلس شوند و مشکلاتی در روند انتخاب به‌وجود آید و مسئله لایحه شفاف‌سازی مالی انتخابات به کما رود.

در این راستا چندی پیش آیت‌اله احمد جنتی یکی از مشکلات عمده در جریان برگزاری انتخابات را خرید و فروش آرا دانسته و اعلام کرده است: »متأسفانه رواج زیادی پیدا کرده است و همین مسئله باعث می‌شود مجلس شورای اسلامی، مرکزی برای سرمایه‌داران و پول‌داران باشد، یعنی هر کسی پول بیشتری دارد، می‌تواند مجلس برود که باید جلوی تمامی تخلفات در انتخابات گرفته شود« حال آنکه چه مسائل پشت پرده‌ای در این میان وجود دارد که لایحه صادر می‌شود و رهبر معظم هم بارها تذکر دادند که جلوی ورود این پول‌ها به حوزه سیاست قدرت و انتخابات گرفته شود. اما این لایحه بدون تعیین تکلیف اجرایش ماند برای مجلس دهم‌.

نکته‌ی قابل تامل اینکه: مبارزه با پولشویی با توجه به میزان، تنوع فعالیت‌های غیرقانونی و قاچاق در حوزه‌های مختلف و منابع مالی حاصل از فعالیت‌های این حوزه که تحت عنوان پول‌های کثیف تعریف و مطرح می‌شود، دغدغه اصلی وزیر کشور از ابتدای طرح این مبحث بوده است و کماکان با الهام از دو اصل عدالت‌خواهی و فساد‌ستیزی، با قوت و قدرت در دستور کار می‌باشد و عَلَم مبارزه با آن همچنان برافراشته خواهد بود.

در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"امیدواریم در سال جاری دولت و ملت با همکاری و همراهی حقیقی نهادهای قانونی، نظیر مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، دستگاه‌های اجرایی، رسانه‌ها و نیروهای انتظامی و امنیتی به‌ویژه ملت شریف در مبارزه با قاچاق و پول‌های کثیف، بتوانیم منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران را برآورده سازیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی