این روزها مرتبا در این باره بحث میشود که دولت روحانی دولتی ? ساله است و در دور دوم رای نمیآورد. یا اصولا دور دومی در کار نخواهد بود و در همین مدت ریاست جمهوری بعضی بهشدت به کوبیدن ایشان مشغول هستند. از هر حرف و سخنی و هر فعالیتی ایراد گرفته، سعی دارند ایشان را در مقابل مقام معظم رهبری قرار داده و یا حداقل این شبهه را تقویت کنند .
همزمان احمدینژاد وارد صحنه شده است شروع به برنامهریزی برای حضور در انتخابات 96 سفرهای استانی و صحبتهای اخیر وی و برخی موضعگیریهای موجود در فضای مجازی همه و همه نشاندهنده احتمال حضورش در انتخابات 96 است .
علاوه بر این چند روز قبل خبری غیررسمی به نقل از احمدینژاد منتشر شد مبنی بر اینکه او از اصولگرایان خواسته تا چراغ سبزی به او نشان دهند تا با حضورش تنور انتخابات را گرم کند و در لحظه آخر به نفع دیگری کنار رود. خبری که با توجه به شناخت از شخصیت احمدینژاد چندان با واقعیت جور درنمیآید.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت به انتخاب گفته است: »این با روحیات احمدینژاد نمیخواند و میتوان گفت دروغ است. تا به امروز احمدینژاد به اصولگرایان ضربه زده، بعد از این هم ضربه میزند. اصولگرایان باید از همین الان تکلیفشان را با احمدینژاد مشخص کنند و اعلام موضع کنند و به افراد و مردم اعلام کنند که احمدینژاد نمایندهی ما نیست.
این پیام باید به دست مردم برسد که هم خیال احمدینژاد تخت بشود هم خیال دیگران». جعفرزاده با بیان اینکه اصولگرایان بهدلیل سرعت کمی که در عرصه سیاسی دارند، ضربه میخورند، گفته است: »یکی از دلایلی که اصولگرایان عنوان نمیکنند ما از احمدینژاد حمایت نمیکنیم بهدلیل سرعت کمی است که در حوزه تصمیمگیری پیش گرفتهاند. بااینحال، اصلاحطلبان با سرعت بالا دست به اقدامات میزنند و تصمیمگیری میکنند. همه باید به روحانی کمک کنیم تا رئیسجمهور شود.
« این فقط ایمنآبادی نیست که از تمایلش مبنی بر نیامدن احمدینژاد میگوید. تقریبا اکثر اصولگرایان در اظهارنظرهایشان با او همعقیدهاند. دراین بین تحلیلگران مسائل سیاسی نیز براین باورند که: حضور توام احمدنژاد و روحانی در انتخابات 96 میتواند مجددا این انتخابات را به سمت دو قطبیشدن برده و طیف احمدینژاد تلاش دارند تا از این طریق تنها گزینه موفق در مقابل روحانی را رییس دولت نهم و دهم معرفی کنند و به اصولگرایان این را چنان تفهیم کنند که ما باعث و بانی موفقیت شما بودهایم و جدایی از ما موجب شکست شما در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان شد. اما این مسئله مشکلاتی دارد که اصولگراها کاملا از آن باخبرند.
اگر احمدینژاد بیاید تمام برنامههای اصولگرایان بهم خواهد خورد و قطعا آمدن او نهتنها به سود اصولگراها نیست بلکه میتواند دوباره برای آنان خطرآفرین باشد. چرا که از نظر آنها دولتی غیر قابل کنترل که اختیارش دست آنها نباشد خطر و دردسرش کمتر از خطر اعتدالگراها و اصلاحطلبان نخواهد بود. از سوی دیگر آنها مدتها تلاش کردند تا دولت دهم (و نه نهم) را دولت انحرافی و فاسد نشان دهند و اگر در بازگشت او به صحنه از وی حمایت کنند برای دفاع از دولت فاسد و منحرف هیچ پاسخی نخواهند داشت .
در این خصوص امیرمحبیان، تحلیلگر اصولگرا هم درباره ایدهبازی با کارت احمدینژاد برای گرمکردن تنور انتخابات به »خبرآنلاین« گفته است: »با شناخت روانشناختیای که از شخصیت احمدینژاد دارم او بههیچوجه پل گذر برای هیچکس بهسوی قدرت و کاتالیزور هیچ معادلهای نخواهد شد که در نتیجه نباشد. احمدینژاد برای خود کفایت و ارزش افزودهای بیش از اصولگرایان سنتی قائل است و آنها را زمانی میخواهد که یا مخل عملیات او نباشند یا در پشت سرش حرکت کنند. کسانی که چنین سناریویی دارند؛ حتما احمدینژاد را نمیشناسند. تکرار میکنم احمدینژاد در تعاملی که برندهی آن نباشد وارد نمیشود.
« از سویی دیگر غلامرضا مصباحی مقدم چندی پیش اظهارداشته است: آقای احمدینژاد وجهه خود را خراب کرده و »بهخواست خود به حاشیه رفته است و شورای نگهبان »قطعا« صلاحیت او را تایید نخواهد کرد. وی احتمال نامزد شدن آقای احمدینژاد در دور بعدی انتخابات ریاستجمهوری را منتفی دانست و گفت اقداماتی که آقای احمدینژاد در دوره دوم ریاستجمهوری انجام داد، صلاحیت او را برای اداره کشور زیر سئوال میبرد.«
در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"مسیری که این روزها در سیاست داخلی به پیش میرود میتواند مشابه مسیری باشد که در انتخابات سال ?? بهوجود آمد به واقع بایستی گفت: این بار آمدن احمدینژاد نه برای ماندن است و نه برای رئیسشدن بلکه نتیجه آن قرار دادن ایشان و دکتر روحانی در یک کفه ترازو برای رد صلاحیت است که البته این سناریو بهنوع رفتار دولت و شخص دکتر روحانی در روزهای باقیمانده دوره اول ریاست ایشان بستگی دارد.