دولت یازدهم که با شعار تدبیر و امید در انتخابات92 منتخب مردم شد و سکان کشتی در حال غرق دولت قبل را برعهده گرفت در سرلوحه برنامه خود بر رقابت سازنده همه گروهها درعرصه سیاسی با یکدیگر اذعان داشته، ولی در عرصه سیاستورزی نقد رادیکالی به یکدیگر نداشته باشند. در تکمیل مقدمه عنوانشده بایستی به این نکته اشاره نمود، مخالفان دولت زمین بازیای طراحی کردهاند و قصد دارند دولت را وارد زمین بازی کنند تا از این طریق بتوانند دولت را درگیر حاشیه سازند. به واقع مخالفان دولت با استفاده از بودجه دولتی مشغول به تخریب دولت هستند و این امر غیراخلاقی است. اصطلاحی بین ورزشکاران تحت عنوان بازی جوانمردانه وجود دارد. مخالفان دولت در فضای مخالفت زیست میکنند و دولت هیچ تعرضی به این فضا ندارد، اما آنها جوانمردانه بازی کنند. آنچه همگان را متاثر میکند بازی ناجوانمردانه است.
در بازی جوانمردانه باید در بستر واقعیتها حرکت کرد نه در بستر جوسازی و شایعات علیه دولت. به عبارتی دیگر بایستی گفت اگر دو مقوله متن و حاشیه را در نظر بگیریم، بر کسی پوشیده نیست که متن برای دولت، اقتصاد، اشتغال، معیشت، امنیت، سیاست خارجی و ثبات و آرامش است و حاشیه مناقشههایی است که توسط مخالفان دولت مانند ماجرای فیشهای حقوقی ایجاد میشود. در این خصوص بایستی اذعان نمود: در موضوع فیشهای حقوقی هدف تخریب دولت بود. در غیر این صورت همان سایتهای خبری که در آن روزها علیه دولت به افشاگری درباره فیشهای حقوقی مشغول شدند الان بعد از اینکه دولت مسیر فیشهای حقوقی مربوط به خود را اصلاحکرده است از سایر قوا هم میخواستند که فیشهای حقوقی خود را اعلام کنند.
اگر آن رسانهها درباره فیشهای حقوقی میلیونی سایر ارکان پافشاری نکردند به این نتیجه منطقی خواهید رسید که آن بازی هم ناجوانمردانه بود. لذا اگر قراراست اصل بازی خارج از قاعده باشد، باید بدانند که ساختار حاکمیت تخریب خواهد شد و اگر چنین شود آنگاه با حوادث ناگواری مواجه خواهیم شد و امنیت اخلاقی و جسارت مدیریت هم از بین میرود و در نهایت حیات خلوتهای مختلفی شکل خواهد گرفت که بسیار خطرناک است و ممکن است به مناقشه سیاسی تبدیل شود. مناقشهای که در هشت سال دولت گذشته کاملا مشاهده شده است.
در این راستا دولت آگاهانه در متن حرکت میکند. نه اینکه دولت به حاشیه توجه ندارد بلکه درک میکند که توجه به حاشیه نباید او را از متن دور کند، زیرا در غیر این صورت دولت گرفتار ناکارآمدی خواهد شد و در طراحی بازی حریف قرار خواهد گرفت. اما مسئله دیگری که مخالفان دولت به آن اشاره دارند موضوع رشد اقتصادی است آنها بر این باورند که در حوزه اقتصاد عملکرد خوبی از دولت محترم مشاهده شده است.
در زمینه کاهش تورم و ایجاد امنیت اقتصادی دولت اقدامات مهمی انجام داده است ولی رشد اقتصادی محسوسی در جامعه دیده نمیشود. در این خصوص کارشناسان مسائل اقتصادی چنین پاسخ دادهاند که: ایجاد رشد اقتصادی نیاز به ثبات و آرامش اقتصادی دارد و دومین مورد وجود سرمایه است و گزینه سوم مدیریت است. اگر آرامش و ثبات در کشور نباشد و سرمایهگذاری لازم هم وجود نداشته باشد، مدیریت نمیتواند کاری انجام دهد. بنابراین زمانی میتوان مدیریت را نقد کرد که دو عامل ثبات و آرامش و همچنین سرمایه وجود داشته باشد. پس مهمترین مساله دولت در زمینه اقتصادی ضرورت ایجاد یک بستر لازم برای حرکت اقتصادی است. در زمین شور چیزی نمیرود. نخستین نیاز جامعه ثابت و آرامش است.
در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"با توجه به وضع موجود که مخالفان به دولت حمله میکنند، بهنظر میرسد دولتمردان و تیم اطلاعرسانی دولت باید شفافسازی کنند. ولی هیچ حرکتی از سوی آنها دیده نمیشود. تقریبا تمامی رسانهها و مدیران مسئول حامی دولت بر ضعف تیم اطلاعرسانی دولت تاکید دارند و تمامی شخصیتهای دلسوز هم این موارد را متذکر شدهاند این انتظار از رسانههای حامی دولت وجود دارد که بخشی از این ضعف را رسانههای حامی دولت باید پوشش دهند. تا شاهد تخریب بیشتر و سوءاستفاده مخالفان از شرایط موجود نباشیم.