علی جنتی که از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم نفر اول ساختمان خیابان »کمالالملک« است، چندهفتهای میشود که همزمان، انتقادات و شایعات استعفایش اوج گرفته است.
در این بین کارشناسان مسائل سیاسی بر این باورند: اگر شایعات اخیر درباره رفتن »جنتی« از وزارت ارشاد به واقعیت تبدیل شود، دو احتمال را برای علت آن میتوان در نظر گرفت؛ یکی فشارهای منتقدان دولت و دیگری نارضایتی رئیسجمهوری؛ دو طرفی که گویا هر دو ناراضی هستند و همین امر باعث شده که انگار وزیر ارشاد بین دو لبه قیچی قرار گرفته باشد. اما نارضایتیهای دو طرف از دو جنس متفاوت است؛ یکی منتقد به عملکرد وزارتخانه و دیگری منتقد به کوتاهآمدن مقابل منتقدان.
به واقع انتقادات از »علی جنتی« فرزند آیتاله »احمد جنتی« دبیر شورای نگهبان، مدتی پس از استقرار در وزارت ارشاد شروع شد؛ طیف غالب آنها منتقدان جناح اصولگرا و همچنین روحانیون ارشد قم بودند ولی در سال 95 این انتقادات وارد فاز جدیدی شد. نخستین حواشی آبانماه 1392 ایجاد شد؛ زمانی که برخی در فضای مجازی مدعی حضور وزیر ارشاد در یک کنسرت با تکخوانی خواننده »زن« شدند. این خبرسازی با تکذیب جنتی روبهرو شد.
اما پیش از تکذیب، واکنشها به این شایعه شروع شده بود. اسفند ماه 92 بود که جنتی در جمع خبرنگاران گفت »برخی تلاش میکنند همه دغدغهها را متوجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کنند درحالیکه شما میدانید وزارت ارشاد به عنوان یکی از دستگاههای متولی فرهنگی در کشور مشغول به فعالیت است... ما تمام تلاش خود را به کار میبریم که این نگرانیها و دغدغهها برطرف شود و فرمایشات ایشان (مقام معظم رهبری) را سرلوحه کار خود قرار دهیم. در یکی از ملاقاتهایی که با ایشان داشتم، گفتم نه وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی گذشته توانستند بهطورکامل انتظارات حضرتعالی را برآورده کنند و نه من میتوانم انتظارات شما را بهطورکامل برآورده کنم.
« همین سخنان کافی بود تا انتقادات تندی روانه فرزند آیتاله جنتی شود؛ حجتالاسلام »سیداحمد علمالهدی«، امامجمعه مشهد، در خطبههای نماز جمعه در واکنش به این سخنان جنتی، گفت: »اگر یک وزیری بیاید بگوید من قدرت برطرفکردن دغدغههای فرهنگی رهبری را ندارم باید در مقابل این طرح چه کار کرد، در انتخابات اگر آقایی بیاید بگوید من توان ندارم آیا مردم به وی رأی میدهند. آقای رئیسجمهور روز اول میگفت من آمدهام در خدمت رهبری باشم؛ چشم رئیسجمهور و مجلسیها روشن با یک چنین وزیر فرهنگی که بیاید بگوید من نمیتوانم مطالبات فرهنگی رهبری را اجرا کنم.
« حواشی دیگری از جنس اعطای مجوز آلبوم به تکخوانی زنان دامنگیر وزیر ارشاد میشد، اما »جنتی« این موضوعات را رد میکرد؛ البته بازهم تا قبل از واکنش وزیر ارشاد، انتقادات تندی از عملکرد این وزارتخانه مطرح شد. جنتی در واکنش به انتقادات تندی که به او و وزارتخانهاش شده، گفته بود: »عدهای با دادن اطلاعات غلط به برخی مراجع و نمایندگان مجلس، وزارت ارشاد را متهم به صدور مجوز تکخوانی برای زنان کردهاند. اصل خبر »مجوز تکخوانی به بانوان« نادرست و کذب است و یک جریان خاص با تکرار فراوان، چنین موضوعی را به جامعه القا کرده است.«
در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"تمام این موارد و همچنین انتقاد علنی رئیسجمهور از وزیر ارشاد در جریان غائله کنسرتها در مشهد، مزید بر علت شد تا به شایعه برکناری یا استعفای جنتی دامن زده شود. بدیهی است که کارنامه هر وزارتخانهای بعد از سه سال و اندی فعالیت، منتقدان و حامیان خاص خود را دارد.