مزیترئیسی
بعد از هفتهها تبلیغات مستقیم و غیرمستقیم، بالاخره سیدابراهیم رئیسسادات معروف به رئیسی برای انتخابات ریاستجمهوری اعلام نامزدی کرد. حالا تکلیف جدیترین رقیب حسن روحانی روشن شده است؛ رقیبی که در نخستین بیانیهاش هم کنایههایی را نثار رئیسجمهوری مستقر کرده و در بخشی از بیانیهاش چنین آورده است: »ایران اسلامی بنبست ندارد و کلید واقعی حل مشکلات حضور و اراده همه ما مردم برای تحول جدی در مدیریت اجرائی کشور است و گام اول در ایجاد این تغییر، تشکیل دولتی توانمند و آگاه است که برای خدمت به مردم و بازگرداندن کرامت به آنان و مبارزه با تبعیض فقر و فساد شب از روز نشناسد«.
رئیسی در بیانیه خود به سابقه کاری خود اشاره کرده و آن را اینگونه توصیف کرده است: »با سابقه بیش از دو دهه تجربه مدیریتی در سطح کلان همچنین تعامل و نظارت بر ساختارهای مختلف ملی و رویارویی مستقیم با مفاسد و نواقص موجود در سازمانها و دستگاههای مختلف اجرائی، نسبت به ریشههای مسائل کشور و گرفتاریهای مردم آگاهی و اشراف یافتهام....گویا آن اعلام حمایتهای پیش از نامزدی اعتمادبهنفس قابلتوجهی را برای او به ارمغان آورده است. در این راستا رئیسی هفته گذشته اعلام کرد که فارغ از گروهبندیهای سیاسی وارد عرصه انتخابات میشود؛ این یعنی او با اینکه حمایت اصولگرایان را پشت سر خود دارد، اما میخواهد خود را نامزد مستقل معرفی کند. این شیوه احمدینژاد در سال 84 هم بود.
مشخص است که این برخورد دوگانه متقابل است و اصولگرایان هم نسبت به او چنین حسی دارند. درحالیکه برخی از آمدنش استقبال کردهاند و شانس او را در پیروزی بالا تخمین میزنند، به برخی دیگر اما برخورده است که چرا باید فردی که اصرار به استقلال دارد، میثاقنامه را امضا نکرده و در هیچ یک از کنگرههای جمنا هم حضور نمییابد، به گزینه نهایی اصولگرایان بدل شود.
در این بین خبرگزاری تسنیم هم هفته گذشته در یادداشتی به اهمیت حضور رئیسی اشاره کرده و نوشته بود: »رئیسی توانایی جذب بدنه ایدئولوژیک منتقد و مخالف روحانی را دارد. بکر و مصرفنشدگی رئیسی در فضای اجتماعی و سیاسی از دیگر نکات مثبت اوست که اولا به وی امکان میدهد تا از ظرفیت بهتری برای تصویرسازی مناسب از خود در جامعه برخوردار باشد و ثانیا تا حد زیادی مانع تصویرسازی منفی اجتماعی رقیب از او شود.
کاراکتر رئیسی و رویکرد مردمی و محرومیتنوازی او در مسئولیت کنونیاش در آستان قدس رضوی، اجازه جلب نظر در طبقات ضعیف و مستضعف اجتماعی را به او میدهد. در واقع ظرفیت رئیسی به او اجازه میدهد شکافهای درون جمنا را ترمیم کند. بتواند شکاف جمنا با دیگران مثل پایداری و هواداران جلیلی و حتی بخشی از بدنه متعلق به احمدینژاد را نیز ترمیم و پر کند. اما کارشناسان مسائل سیاسی براین باورند که: حضور رئیسی از جهاتی به سود آقای روحانی است و موجب خواهد شد انتخابات به شکل رقابتیتر برگزار شود. بخشی از آرای خاکستری که در شرایط عادی چندان تمایلی به مشارکت در انتخابات و رفتن به پای صندوقهای رای ندارند یا رای آنها مبنای مشخصی ندارد، در شرایطی به شکل هدفمند وارد صحنه انتخابات میشوند که حساسیتهایی برای آنها ایجاد شده باشد.
حضور آقای رئیسی یکی از محرکهای این حضور است که به نفع آقای روحانی قلمداد میشود، چرا که رای این افراد به سبد آقای روحانی ریخته خواهد شد. آرای دیگری نیز در جامعه وجود دارد که به آرای خاموش معروف است و البته با آرای خاکستری تفاوت دارد. آرای خاکستری برای شرکت در انتخابات تردید دارند، اما آرای خاموش با توجه به نگرشی که به انتخابات دارند، در این عرصه حضور پیدا نمیکنند. با حضور آقای رئیسی در صحنه رقابت با آقای روحانی، این دسته از افراد نسبت به گذشته حساستر خواهند شد، به عرصه میآیند و رای خود را به سبد آقای روحانی خواهند ریخت.
حضور آقای رئیسی بهعنوان یکی از چهرههای سرشناس جریان اصولگرا با هویت جریانی و جناحی بیشتری همراه خواهد شد و اختلافاتی که در میان حامیان آقای روحانی مشاهده میشود، تحتالشعاع حضور آقای رئیسی در انتخابات قرار خواهد گرفت. حضور آقای رئیسی این امتیاز را برای آقای روحانی خواهد داشت که اگر حامیان او اختلافات داخلی هم داشته باشند، به فراموشی سپرده خواهد شد و تمام حامیان به شکل متحد و منسجم پشت سر آقای روحانی خواهند ایستاد.
در پایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"آقای رئیسی به خاطر یکپارچگیای که در جریان »راست« ایجاد میکنند، از اهمیت برخوردارند نکته مهم اینکه اگر ایشان برای گرمکردن تنور انتخابات آمده باشند برای آقای روحانی مفید است اما برای خودشان نه!
سلام.خداقوت
باتشکر. این مطلب در گلستان بلاگ منتشر شد
برای نشر سریعتر مطالب خود به ما بپیوندید.و مطالب خود را از طریق نظرات سایت برای ما ارسال کنید
http://golestanblog.ir/%d9%85%d8%b2%db%8c%d8%aa%e2%80%8c%d8%b1%d8%a6%db%8c%d8%b3%db%8c/
موید باشید
یاعلی. التماس دعا