دروغهایانتخاباتی
در این حال و هوای بهاری، محافل خانوادگی و نیز محافل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور پراز شور و شادی و تلاش است برای انتخابات 96 و انتخاب رئیسجمهور آینده کشور که تا سال1400شمسی، خواسته های مردم ایران عزیز را به سرانجام برسانند.
اما در این حال و هوای انتخاباتی همواره آنچرا که اذهان عمومی را به خود مشغول کرده، دروغگویی نامزدهای انتخاباتی برای کسب آرای مردم است؟ اما چگونه میتوان دروغ را از میان برد؟ آیا با توصیههای اخلاقی میتوان این کار را انجام داد؟ قطعا باید این توصیهها باشد ولی گمان نمیکنم که اثر چندانی بگذارد.
چرا؟ به این علت که اگر دروغ رواج داشته باشد، هرکس که راست بگوید و از دروغ پرهیز کند ضرر میکند زیرا دروغگویی حتما منافعی دارد که عدهای آن را انجام میدهند.
با نزدیکشدن زمان انتخابات ریاستجمهوری، بار دیگر هزینهکردن پیشوایان دینی توسط بعضی از جریانهای سیاسی آغاز شده است. یک صفحه اینستاگرام تحت عنوان »صفحه رسمی امام زمان« با شروع فعالیت رسمی خود نوشته »به صفحه رسمی امام زمان (ع) خوش آمدید. این صفحه مبارک تحت نظر مدیریت کامل شخص امام مهدی (ع) فعالیت میکند. جمعهها ساعت 9 شخصا آنلاین میشوند«. این صفحه، سپس با اعلام یک خبر فوری به مخاطبین خود خبر میدهد: »امام زمان امروز صبح فرمودند که رئیسجمهور آینده ایران... است«. در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال 1384 نیز عدهای تلاش کردند چنین وانمود نمایند که نظر امام زمان علیهالسلام به یک کاندیدای خاص است، اقدامی که زشتترین نوع بازیکردن با اعتقادات مردم بود.
دروغ دوم :
گفته میشود که هموراره دولت در دیپلماسی و سیاست خارجی خود ضعیف عمل کرد و نتوانسته در برجام پول نفت را به کشور برگرداند! که این خلاف واقع است یا میگویند ما مجبوریم پول نفت را با کالای بنجل وارد کشور کنیم. تعجب میکنم اینها واقعیاتی بود که چهار، پنج سال پیش اتفاق میافتاد. چهار، پنج سال پیش بود که مجبور بودیم به جای پول نفتمان کالاهای مصرفی یا کالاهای بسیار لوکس وارد کنیم تا بدین طریق پول وارد کشور شود. اما آن زمان متاسفانه کسی صحبتی نمیکرد. آن زمان کمتر نقد میشنیدیم. اما امروز که پول نفتمان را به ارزهای معتبر بینالمللی وارد میکنیم و مجبور نیستیم هیچکدام از آن روشهای از یک طرف ظالمانه و از یک طرف پرفساد را که در دوره گذشته اتفاق میافتاد، تجربه کنیم و از آن روشها استفاده کنیم، دوستانی که در تمام آن هشت سال سکوت کرده بودند یا حمایت میکردند یا آن اقدامات را نشانه اقتدار ملی میدانستند! امروز نمیدانم براساس کدام دادهها میآیند و ادعاهای خلاف میکنند. دوستان ظاهرا به خاطر نمیآورند که هر شش ماه یک تحریم جدید به تحریمهای ایران اضافه میشد.
دروغ سوم:
یکی از نامزدهای ریاستجمهوری، در بخشى از بیانیه انتخاباتى خود ادعا کرده که در صورت پیروزى در انتخابات، درآمد کشور را در چهار سال آینده 2/5 برابر مىکند. بعضی که به نیروی عزم و اراده بیاعتماد هستند و اعتمادبهنفس خودشان پایین است، از اینهمه اعتمادبهنفس این کاندیدا حیرت کردهاند و گفتهاند برای رسیدن به چنین چیزی باید میزان رشد اقتصادی سالانه 26 درصد باشد و این یعنی بزنیم روی دست رشد اقتصادی ژاپن و چین که بیچارهها، از سال 2000 تا 2017، خودشان را کشتهاند و فقط توانستهاند 9/9 درصد رشد داشته باشند. گفتهاند متوسط رشد سالانه ما در 38 سال گذشته بیشتر از 5/3 درصد نبوده و تازه در بیشتر دوران رئیسجمهور پاکدست به 2/1 درصد هم رسیده.
دروغ چهارم :
37 سال بود برای خرید یک هواپیما ناگزیر بودیم سراغ شرکتهایی برویم که هواپیمای مستعمل خودشان و هواپیمایی را که دستکم پنج، شش سال کار کرده بود، به ما میفروختند و کسانی که این کار را میکردند، تشویق میکردیم! اما حالا که دولت تدبیر و امید سه فروند هواپیمای نو خریده و به ایران آوردهاند و مردم سوارش میشوند، براساس یک فضاسازی دروغ میگویند که این هواپیماها مرجوعیاند! خب، 37 سال بود که ما در بهترین شرایط هواپیمای پنج تا 10 سال کارکرده میخریدیم حالا هواپیمای نویی که 10 ساعت هم پرواز آزمایشی انجام نداده، هواپیمای مرجوعی است؟
نگارنده"مهدی حیدرپور"اذعان دارد : چرا عزت و سربلندی این مردم را که همه چیزمان را به آنها مدیونیم، همانطور که رهبری و حضرت امام فرمودند که این مردم ولینعمت ما هستند، تحقیر میکنید. وقتی که در بالاترین سطوح و درباره مهمترین مسائل دروغ گفته میشود، مسائل جزئی و مردم عادی که جای خود دارند. تا هنگامی که دروغ هزینهای نداشته باشد و حتی منفعت کلانی برای دروغگو به بار آورد نهتنها دروغ از میان نخواهد رفت، بلکه هر روز گستردهتر هم خواهد شد.