سردبیرآزاداندیش

لزوم‌حفظ‌حرمت‌رئیس‌جمهور

هفته گذشته واژگانی عجیب وارد ادبیات انتخاباتی ایران شد؛ رأی حلال و رأی حرام! شاید در نگاه نخست درک معنی این کلمات مشکل باشد اما به‌طور حتم تلقی توهین از آن خواهد شد. جامعه ایرانی به‌ویژه آگاهان سیاسی چندان با رویکردهای نادرست از سوی رقیب پس از هر پیروزی خود و شکست طیف مقابل بیگانه نیستند، بارها شنیدند و اما چون در میثاق اعتدال و اصلاحات منافع ملی بر منافع گروهی و حزبی تقدم دارد سکوت کردند اما طرح »رأی حلال« و »رأی حرام« موضوعی نبود که توهین به یک جریان سیاسی تلقی شود بلکه اهانت به 24 ‌میلیون نفر رأی‌دهنده به روحانی بود که هدفی جز تداوم مشی اعتدال در کشور نداشتند.

 دراین خصوص دبیرکل جامعه روحانیت مبارز پنجشنبه گذشته با بیان اینکه رئیسی 16‌میلیون رأی حلال داشت، گفت آقای رئیسی در انتخابات 16‌میلیون رأی حلال به‌دست آورد، ما روز گذشته با آقای جنتی نشست داشتیم و در آنجا مطرح شد که مردم از شورای نگهبان انتظار دارند و می‌خواهند ببینند شورا چه قضاوتی می‌کند، شورای نگهبان وظیفه دارد همه آنچه اتفاق افتاده، برنامه‌های غلط، آرایی که ابطال شد و مناطقی را که صندوق به آنها نرفته بود خودش با دلیل بشناسد و به مردم اعلام کند. آیت‌ا... موحدی کرمانی در عین حال خاطرنشان کرد: این تخلفات در نتیجه انتخابات موثر نیست اما این اثر را دارد و شاید رأی آقای رئیسی را از 16‌میلیون به 19 ‌میلیون و رأی آقای روحانی را از 23 به 21 ‌میلیون برساند.

از این رو کسانی که تخلف کرده‌اند باید بدانند که یک چشم بینا بالای سر آنهاست و آنها به خود اجازه تکرار چنین اقداماتی را ندهند. اما تاکید بر حلال‌بودن 16‌میلیون رأی رئیسی به‌معنای مشکل‌دار بودن 24 ‌میلیون رأی روحانی است.

این موضوع سبب واکنش‌های زیادی شد. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور و شخصیتی که در مناظره‌ها موفق شد به‌خوبی از دستاوردهای دولت دفاع کند، در شبکه‌های اجتماعی نوشت: کسانی که این روزها بهانه سیاسی می‌تراشند و اما و اگر در پیروزی قاطع ملت می‌کنند، به جای تلخ‌کردن کام مردم، وارد بازی شیرین مردمسالاری دینی شوند. رأی مردم پشتوانه و سرمایه ملی است. از تمکین به صندوق رأی و قبول سلامت انتخابات هیچ‌جریانی ضرر نمی‌کند.

در این بین جمعه گذشته، حجت‌الاسلام احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه گفت: باید حرمت رئیس‌جمهور منتخب حفظ شود. رئیس‌جمهور منتخب نیز باید حرمت کسانی را که به او رأی نداده‌اند نگه دارد تا اجماع و وحدت ملی حاصل شود. امام جمعه موقت تهران ادامه داد: دیگر انتخابات تمام شده و باید حرمت رقبای انتخاباتی نگه داشته شود طوری که رقبا باور کنند آقایی که رأی آورده هم حرمت و مشروعیت دارد و البته نباید منتخب مردم،‌ رقبایش را دست کم بگیرد.

خاتمی به‌رغم سخنانی که در حمایت از منتخب ملت کرد، گفت: اگر تخلفات گسترده باشد اساس کلی انتخابات زیر سئوال می‌رود که به شکر خدا در جمهوری اسلامی چنین انتخاباتی نداشته‌ایم. اما تخلفاتی که اساس انتخابات را زیر سئوال نمی‌برد نیز مطرح است و شورای نگهبان و دستگاه قضائی باید در این زمینه برخورد عادلانه داشته باشند چرا که گزارشات این دوره بسیار زیاد است. خاتمی خاطرنشان کرد: اساس انتخابات درست است و ترکیب همین است و تغییر نخواهد کرد اما اینکه مسئولان مختلف با ارائه آمارهای متفاوت بگویند تعداد زیادی از مردم پشت شعب اخذ رأی ماندند و نتوانستند رأی دهند، باید بررسی شود که چرا تعرفه‌ها به موقع به شعب نرسیده بودند و شورای نگهبان باید در مورد حق‌الناس اقدامات لازم را انجام دهد و مقصران این امر محاکمه و به مردم معرفی شوند.

در پایان و به نظر نگارنده "مهدی حیدرپور": اصولگرایان منصف استفاده از این واژگان »رأی حلال« و »رأی حرام« را نمی‌پسندند مانند عزت‌ا... صرغامی که نوشت: نه حرام دانستن رأی رقیب با اصول امام و رهبری می‌خواند و نه خشونت طلب خواندن آن با حقوق شهروندی.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی