کابینهیدولتدوازدهم کابینهیملیخواهدبود
چیدمان کابینه یکی از مهمترین دغدغههای این روزهای بهارستان است. حال رئیسجمهور منتخب ملت چندهفتهای است که در پی ایجاد کابینهای اجماعی و همسو با برنامههای دولت است تا بتواند با عملکرد موفق خود اعتماد 24میلیونی مردم را حفظ کند. در همین راستا گفته میشود او لیست وزرایی را که برای دور بعد در نظر دارد تهیه کرده و قصد دارد در آیندهی نزدیک به مشهد سفر کند تا با یکی از مسئولان ارشد کشور مشورت کند. او همچنین با وزرای کابینه دولت یازدهم نیز دیدارهایی ترتیب داده که بهنظر میرسد این دیدارها به کابینهی آینده بیربط نباشد.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات دولت یازدهم دربارهی برگزاری جلسات رئیسجمهور با برخی وزرا برای همکاری در دولت آینده گفت: آقای روحانی با همه وزرا جلسه میگذارد. جلسهها نیز مشورتی و برای اخذ پیشنهادها و نقاط قوت و ضعف وزارتخانههاست. عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه یادآور شد: بسیاری از وزرا با آقای روحانی ملاقات کردند، در جمع آنها کسانی هستند که در دولت آینده میمانند و برخی نیز کسانی هستند که ممکن است نمانند.
پس معنی ملاقات این نیست که ملاقاتکننده در دولت آینده میماند یا اینکه نمیماند. وی با بیان اینکه آقای روحانی همان سیاست دولت یازدهم را دربارهی چینش کابینه دولت آینده دنبال میکند، توضیح داد: برای تعیین اعضای کابینه دولت یازدهم اصل بر اعتدال بود. بر همین اساس آقای روحانی برای همکاری از اصولگرایان معتدل، اعتدالیون و اصلاحطلبان معتدل استفاده کرد. اصل بر این است که دولت دوازدهم بسیار قوی، هماهنگ و منسجم باشد، بنابراین تمام کسانی که هستند و میتوانند ملت ایران را نمایندگی کنند، در آن دولت حضور خواهند داشت.
واعظی یادآور شد: البته کابینه جای آن نیست که افراد اختلافنظرهایشان را آنجا مطرح کنند. هیئت دولت جای هماهنگی برای کار و تلاش است. بنابراین فکر میکنم اصولگرایان معتدل، اعتدالیون و اصلاحطلبان معتدل در کابینه دوازدهم نماینده خواهند داشت. وی در واکنش به مواضع برخی اصولگرایان که میگویند چون 38 درصد رأیدهندگان به نامزدهای آنها رأی دادند، باید همین وزن در کابینه آتی لحاظ شود، گفت: مگر در دولتهای گذشته که همین رقابتها وجود داشت، این کار انجام شد؟ وی ادامه داد: کاری که آقای روحانی در دولت یازدهم کرد، آن بود که کابینه فراجناحی تشکیل داد و همه کابینه را در اختیار یکحزب و یکگروه قرار نداد.
او همینکار را برای دولت دوازدهم انجام میدهد تا انشاءا... الگویی برای آیندگان شود. در همین حال الیاس حضرتی، نماینده تهران، در توییتر خود از ابقای »محمدجواد ظریف«، »حسن قاضیزادههاشمی«، »بیژن نامدارزنگنه«، سردار »دهقان«، »سلطانیفر« و »واعظی« در دولت آینده خبر داده است. سخن حضرتی از این منظر چندان موثق به نظر نمیآید، چرا که خیلیها در مجلس از واعظی، وزیر ارتباطات دولت روحانی، گله داشتند که در بزنگاه انتخابات هیئترئیسه به ضرر فراکسیون امید و در لابی نزدیک با فراکسیون نزدیک به علی لاریجانی فعالیت کرده است.
در روزهای داغ انتخابات هیئترئیسه، نمایندگان اصلاحطلب دیگر نه با ایما و اشاره که به نام از واعظی و کارشکنیهایش یاد میکردند. همچنین تناقض دیگری در سخنان او دیده میشود و آن اینکه حضرتی پیشتر از تصمیم حسن روحانی برای انتصاب یک وزیر دفاع ارتشی از سوی حسن روحانی خبر داده بود.
حالا دادههای توییت جدید او بر ابقای دهقان در مقام وزارت دفاع کابینه آتی دولت روحانی تأکید دارد. اکبری همچنین تأکید کرده: چیدمان مدیران در استانها، چیدمان ضعیفی است و بخش عمده مدیران نه اصلاحطلباند و نه با دولت همراهاند و در زمان انتخابات نیز علیه دولت کار کردند. گاهی تجربه نشان داده که با تصمیمهایی خیلی هزینه دادهایم و پلهای پشتسرمان خراب شده است. امیدوارم آقای روحانی از این نظر نکات را مدنظر داشته باشند، خواستهی اصلاحطلبان در چیدمان کابینه لحاظ نشده است.
در پایان و به نظر نگارنده مهدی حیدرپور: فراکسیون امید در سال 94 موفق شد با رأی مردم وارد مجلس شود و بهعنوان فراکسیون اصلاحطلبان پیگیر مطالبات مردم باشد. این فراکسیون اکنون تلاش خود را برای انتخاب کابینه جدید دولت حسن روحانی بهکار گرفته است تا کابینهای درخور برنامههای دولت و مطالبات مردم تشکیل شود. درمجموع بهنظر میرسد آقای روحانی میخواهد کابینه دوازدهم را ملی بچیند.
سلام.دهه کرامت مبارک
تشکر از شما به خاطر ارسال مطلبتون در "گلستان بلاگ"
برای نشر سریعتر مطالب خود به ما بپیوندید.و مطالب خود را از طریق نظرات سایت برای ما ارسال کنید
http://golestanblog.ir/%da%a9%d8%a7%d8%a8%db%8c%d9%86%d9%87%e2%80%8c%db%8c%e2%80%8c%d8%af%d9%88%d9%84%d8%aa%e2%80%8c%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b2%d8%af%d9%87%d9%85-%da%a9%d8%a7%d8%a8%db%8c%d9%86%d9%87%e2%80%8c%db%8c%e2%80%8c/
موید باشید
یاعلی. التماس دعا