طرح خام آمریکا برای مبارزه با ایران از طریق گنجاندن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی با شکست مواجه شد، چرا که از سویی اقتدار سپاه اجازه قدرتنمایی به آمریکا نمیدهد و از سوی دیگر همراه نشدن کشورهای دیگر با آمریکا سبب منزوی شدن این کشور شد. اقدام اخیر آمریکا با محکومیت گسترده مواجه شد چرا که همگان آگاه هستند مشی سپاه مبارزه با تروریسم است و مقابله این نهاد نظامی با داعش در اذهان همگان به ثبت رسیده است.دراین بین خطیبان جمعه کشور در خطبههای این هفته نمازجمعه اقدام غیرقانونی آمریکا در تروریستی نامیدن سپاه پاسداران را سبب انسجام و وحدت ملی در ایران اسلامی دانستند و گفتند: موفقیتهای داخلی و بینالمللی پاسداران باعث شده تا استکبار جهانی این نهاد انقلابی که در بسیاری از عرصهها مانع تحقق اهداف شوم آنها شده است را در فهرست گروههای تروریستی معرفی کند. امام جمعه تهران که با لباس سپاه در پشت تریبون حضور یافت و درباره قرار دادن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی از سوی آمریکا گفت: احمقها نمیدانند همه ایران سپاه پاسداران است.
درتکمیل مقدمه عنوان شده بایستی اذعان نمودکه:رفتارهای نامتعارف و ستمآسای آمریکا خصوصا در دوران ترامپ مختص ایران نبوده و نست، این کشور در کنار خروج عهدشکنانه از برجام از معاهده محیطزیستی و آبوهوایی پاریس که زحمات زیادی برای آن کشیده شد همچنین از یونسکو خارج شد، در میان حیرت جهانی سفارت خود را به قدس برد در حالی که با فشارهای اسرائیل حتی برخی از حامیان این کشور حاضر نشدهاند دست به این اقدام بزنند، اشغال بلندیهای جولان که حتی از سوی سازمان ملل همچنان اشغال شده قلمداد میشود را به رسمیت شناخت و در مجموع نشان داد که در تعقیب منافع خود هیچ حد و مرزی نمیشناسد و ظاهرسازیهای معمول را هم رعایت نمیکند.
قراردادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی از سوی آمریکا از جمله اقداماتی است که با عرف و قوانین بینالمللی کوچکترین سازگاری ندارد و به تعبیری میتوان از این عمل ایالاتمتحده به یک اقدام تجاوزکارانه یاد کرد. بهعبارتی دیگر تروریستی خواندن سپاه توسط آمریکا اقدامی بیسابقه است و در حقیقت این عمل که نیروی نظامی یک کشور که بخشی از کشور و دولت است را بهعنوان گروه تروریستی اعلام کنند، بیمعناست. این عمل غیرمنطقی و خلاف مقررات بینالمللی و در مجموع یک اقدام کاملا خصمانه است و در این هیچ تردیدی نیست که این اقدام ناشی از عصبانیت آمریکاست که امیدوار بود با تحریمهایی که برقرار کرده، ایران را پای میز مذاکره بنشاند و آنچه از آن بهعنوان تغییر رفتار ایران یاد میکند را رقم بزند. آمریکا اکنون دنبال شدتبخشیدن به تحریمهاست که فشارها را بیشتر کند و بهنوعی تروریست خواندن سپاه پاسداران بخشی از این اقدام است. در این راستا آمریکا سال گذشته اقداماتی انجام میداد که سپاه را در گروه تروریستی قرار دهد درحالی که نیروی نظامی یک کشور گروه تروریستی محسوب نمیشود و اصلا گروه به حساب نمیآید بلکه بخشی از دولت و زیرمجموعه حاکمیت یک کشور است و عملا میتوان گفت هدف این اقدام آمریکا، کل کشور ایران و نظام جمهوری اسلامی و فراتر از برخورد با یک نیروی نظامی است. قراردادن بخش اساسی از دولت یک کشور که نیروی دفاعی یک کشور محسوب میشود در گروه تروریستی بیمعنی است و با واقعیت همخوانی ندارد.
در شرایطی که سپاه، تروریستهایی مثل داعش را در منطقه سرکوب کرده و پیروزیهایی در برخورد با گروههای تروریستی بهدست آورده، این اتفاق عجیب رخ داده است. در این خصوص حضرت آیتالله خامنهای، در شب ولادت با سعادت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و به مناسبت روز پاسدار، سپاه را یک دستگاه برجسته و در خط مقدم مواجهه با دشمن در میادین گوناگون برشمردند و گفتند: سپاه هم در میدان عملیاتی و مقابله با دشمن در مرزها و حتی چند هزار کیلومتر دورتر در اطراف حرم حضرت زینب(س) پیشقدم است و هم در میدان مقابله سیاسی با دشمن. رهبر انقلاب اسلامی، کینه آمریکاییها از سپاه را ناشی از همین مساله دانستند و افزودند: آمریکاییها بهخیال خود علیه سپاه و در واقع علیه انقلاب و ایران نقشه میکشند و گربهرقصانی میکنند. البته این خباثتها به جایی نخواهد رسید و با برگشتن کید و فریب آنها به خودشان، دشمنان جمهوری اسلامی مانند ترامپ و احمقهای دور و بر نظام حاکمه آمریکا در حال حرکت به سمت حضیض هستند.
در این بین تحلیلگران بر این باورند که: وقتی سپاه پاسداران را تروریست خطاب میکنند، بهنوعی کل کشور ایران را در این چارچوب قرار میدهند و آمریکاییها دنبال این هستند که بهنوعی فشارها را بیشتر کنند تا آنچه خودشان انتظار دارند تغییر رفتار ایران حاصل شود. آمریکا بهدنبال بیشترکردن فشارها بر ایران است و این هدف زمانی محقق میشود که بتواند اروپا، چین و روسیه را با خود همراه کنند. کشورهای منطقه و همسایگان ایران و به خصوص کشورهایی مثل ترکیه، عراق، افغانستان که مناسباتی با ایران دارند را نیز تحت فشار قرار دهند تا مراوداتشان با ایران را از بین ببرند و بتوانند به اهداف خود برسند. در مجموع آمریکا استراتژی خود را بر اعمال این فشارها قرار داده است.
احتمالا آمریکا هدف دیگری را دنبال میکند که بعید نیست با تروریستی اعلام کردن سپاه، کشور ما را به نوعی وادار کند که ما هم اقدامی مثل خروج از برجام را انجام دهیم. اقدامی که باعث شود تحریمها در چارچوب شورای امنیت برگردد که بتوانند فشارها را بیشتر کنند. در پایان نگارنده معتقد است: اگر ایرانیان از هر گروه و حزب و دسته و عقیده و مرامی در اصولی مانند حفظ کشور تفاهم کنند و هرگز منافع خویش را بر خسارت به ایران ترجیح ندهند آمریکا بیابزار میشود و خیال خوش و ناگفته تجزیه ایران را از سر به در خواهد کرد. فارسیزبانانی که از حمله آمریکا به سپاه مشعوف شدهاند یا نمیدانند یا ایرانی نیستند و برای لقمه نانی از دخالت یک بیگانه قهار استقبال میکنند و از خسارت به وطن خویش اجتنابی ندارند. انسان از این همه ضعف نفسانی ملول میشود. نه تنها تاریخ که مردم ایران هم قضاوتی تند و سخت نسبت به آنها خواهند کرد.