نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد پیشنویس طرح آمریکا برای تمدید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ناظر بر تحریم تسلیحاتی ایران درحالی بهکار خود پایان داد که بسیاری از کشورها چه بهصورت آشکار و چه بهصورت تلویحی با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مخالفت کردند. آمریکا با همکاری رژیم صهیونیستی و عربستان و امارات و بحرین و همکاری تنگاتنگ لابی صهیونیستی از مدتها پیش جریانسازی شدیدی علیه ایران برای ایرانهراسی آغاز کرد.
سفر برایان هوک، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران به منطقه و گفتوگوی وی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نشان میدهد که آمریکا بهشدت در پی تضعیف محور مقاومت است؛ فلذا پیشنویس قطعنامه اخیر درحقیقت آخرین برگ برندهای بود که از دست دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا خارج شد.
در این خصوص دیپلماتهای اروپایی بهدنبال یافتن راههایی برای از سرگیری دیپلماسی با ایران پس از انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده در ماه نوامبر هستند، چراکه معتقدند کنترل اصولگرایان بر بسیاری از لایحههای دولت و اقتصاد ایران بر روابط این کشور با غرب تاثیر خواهد گذاشت. سه کشور اروپایی موسوم به »ای 3« یعنی آلمان، فرانسه و بریتانیا روز جمعه جلسهای برگزار و در آن بر لزوم زنده نگهداشتن توافق هستهای ایران و مخالفت با برنامه ایالاتمتحده برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل تاکید کردند.
از دیگر موارد مطرحشده در این جلسه مسئله تحریم تسلیحات متداول سازمان ملل علیه ایران بود که در پاییز امسال منقضی میشود؛ ظاهرا اروپاییها به لغو محدود این تحریمها میاندیشند. اما توافق محدودکننده برنامه هستهای ایران که در سال 2015 امضا شده، اکنون در شرایط خوبی نیست. آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته گذشته برای اولین مرتبه از زمان امضای برجام اعلام کرد که ایران در رابطه با دو سایت کلیدی هستهای با بازرسان آژانس همکاری نکرده است. شورای حکام آژانس که »ای 3« نیز از اعضای آن هستند، در اقدامی هشدارآمیز به قطعنامهای برای ترغیب ایران به همکاری رای داد.
در این بین وزیر امور خارجه کشورمان سهشنبه هفته گذشته در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل گفت: آژانس باید در برابر فشار خارجی برای دخالت در دستور کار خود، مقاومت کند و هدف اعلام شده سوابق اسناد جعلی نزد آژانس، نابودی همیشگی برجام است. از اینرو خاتمه نظارت سختگیرانه آژانس بر فعالیتهای جاری در ایران با احیای پروندهای با قدمت 17سال و بدون هیچ خطر اشاعهای که در سال 2015 بهطور کامل توسط شورای حکام بررسی و مختومه اعلام شده، به نفع آژانس نیست.
وی افزود: مواردی مانند تواناییهای دفاعی و سیاستهای منطقهای ایران که با توافق متقابل از حوزه برجام خارج است، بهنحو مخرب از جانب دولت آمریکا مطرح شده و توسط تعداد انگشتشماری از متحدان و عمالش طوطیوار تکرار میشود. در اینجا، باید تاکید کرد که توافقی که در برجام صورت گرفت، با درک کامل اختلافنظر ما با اعضای غربی گروه 1+ 5 در مورد موضوعات خاص بود. فریب نخورید: ما متقابلا توافق کردیم که به این مسائل رسیدگی نکنیم؛ مهمتر از همه به این دلیل که ایالاتمتحده، آماده یا احتمالا حتی قادر به پاسخگویی نگرانیهای جدی ما راجع به سطح غیر قابل قبول فروش اسلحه و ساخت آنها در همسایگی ما و رفتار بدخواهانه و مداخلات مداومش که منطقهمان را به ویرانی کشیده، نبودند.
ایالاتمتحده موارد متعددی از خشونت نظامی علیه ایران و همسایگاناش مرتکب شده، طی سه دهه گذشته سهمرتبه به همسایگان ما هجوم برده و منابع منطقه را از طریق فروش تسلیحات بیثباتکننده دوشیده است، حامی سیستماتیک تروریستها و پشتیبان اصلی جنایات علیه بشریت در یمن بوده است. مردم منطقه ما به اندازه کافی حضور بدخواهانه ایالاتمتحده را تجربه کردهاند و خواستار خاتمه آن هستند. طنز تلخ ماجرا این است که اکثر مردم آمریکا نیز خواهان بازگشت سربازان خود به خانه، همان جایی که به آن تعلق دارند، هستند.
درپایان نگارنده مهدی حیدرپور معتقداست: امروز روزی است که باید فعالترین عملکرد را در زمینه دیپلماسی شاهد باشیم. آن روزها که اوضاع و شرایط مطلوبی در فضای سیاست خارجی حاکم بود فعالبودن در دستگاه دیپلماسی هنر خاصی به حساب نمیآمد اما بهدلیل مطلوبنبودن فضای دیپلماسی در شرایط کنونی این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
حال ما در مقابله با آمریکا دو راه داریم که عبارتاند از مذاکره با ایالاتمتحده یا مقابله با تحریمها و ایجاد سازوکار و راهکار. روش اول که موردپسند هیچیک از جناحها نیست زیرا مذاکره با شرایطی که دولت آمریکا در نظر دارد مورد تایید هیچکس نیست. از سوی دیگر برای تحقق روش دوم که مدنظر و عاقلانه است نیازمند یک برنامهریزی صحیح و بسترسازی مناسب هستیم. یکی از الزامات مقابله با تحریمها این است که بهجای پرداختن به حاشیه و جوسازی و سر دادن شعار در مجلس، دیپلماسی پارلمانی را فعال کنند و به یاری دولت بشتابند زیرا منافع ملی به دعوای سیاسی ارجحیت دارد.
اینستاگرام ما را دنبال کنید
https://www.instagram.com/ravabetomomiseytareh/
جواب کلیشه ای مسئولین حکومتی در خصوص افزایش بی ضابطه گرانی ها برای مردم کاملا عادی شده است.به این عبارت دقت کنید :«ما افزایش قیمت ها را قبول نداریم زیرا غیر منطقی و غیر قانونی است»اگر قبول ندارید پس چگونه است که این افزایش قیمت ها اجرایی می شود؟